Ynt: Subaru Forester Almayı Düşünüyorum
2004 Turbosuz Forester kullanicisi olarak(yaklasık 3 yıllık);
Kasa olarak 2002-2005 kasaları biraz daha agresif duruyor bence,
aracın yol tutusu süper
Yakıs sehirici lpg de 13-14lt, sehirlerarasi 10lt
hafif arazi aracı deniyor bizim araclara ama youtube girip "ukraynalı forestercilari" bi izleyin ondan sonra aracin neler yapabildigi daha net anlasiliyor
Yerden yukseklik yaklasik 26-28 cm arası benim kasadakilerin
Bence aracin km den cok bakimlarinin duzenli olmasina dikkat edin. Aracim 209.000k de.. agir bakimina 2150tl odedim. Gerci bunun icinde alt takimlar ve yan cam koseside dahil...Ama bu km ye kadar agır bi sıkıntım olmadı..gerçi yabancı forumlarda 800.000km gören subarucların oldugu bı forumda vardı
sonucta araca ne kadar bakarsanız oda size o kadar az masraf çıkarır.. ama araca bakmayıp ondan sonra bu arac cok masraf çıkardı dıyenlerı anlayamıyorum ???
Herkes bi seyler soyler bu araclarla ilgili yok fazla yakar,yok parcası pahalı vs...Kiyaslama yaparken bizim araclar gibi devamlı 4 ceker olan araclarla kiyaslama yapin.. Ornegin nissan quashai nin ön salincak ne kadar,yada periyodik bakimi ne kadar?
Niye bu örnegi verdim derseniz bu Markanın hemen hemen heryede yetkili servisi var. Subarunun ise belli sayida olmasina ragmen bence parca ve servis fiyatları diger markalara gore uygun.
Sonuç itibariyle symmetrıcal awd ve boxer motor Subaruyu diğer markalardan ayıran ve kendıne özgu özellıklerındendır..Bu ıkı özellıgın nelere yaradıgıyla ılgılı youtube da bol mıktarda vıdeolar bulunmakta...