Ynt: Subaru Forester 2.0 Xt 2003 2004 2005 Model
ENDER Bey Merhabalar,
Subaru FORESTER tercihiniz size UĞUR getirsin.
Her ne kadar SUBARU, Türkiye'de ÜVEY EVLAT muamelesi görerek geldiyse de farklı kesimlerde hala KEYİFLE kullanılmaya devam ediyor. 1986/2011 arası, LEONE1.8, Legacy 2.0, OUTBACK 2.5 ve Forester XT kullandım. Forester'ın SUV ( Sport Utilty Vehicle ) bir araç olduğunu OFF ROAD otomobil'i olmadığını unutmamanız gerekir.
TURBO ya da DÜZ ( EJ ) Motor arasındaki fark sizin otomobilden beklediğiniz performans ile DOĞRU ORANTILIDIR!
EJ Motor bir Dünya harikasıdır ama ASLA (LPG) ile kullanmamanız gerekir. FUJI HEAVY INDUSTRIES (ARGE) bölümünde tam 400 Mühendis ( DİZAYN ve MEKANİKER ) çalışıyor
böyle bir şey mümkün olsaydı bunu ÇOKTAN SUBARU'ya uygulamış olurlardı!
Otomobilinizde ( EJ MOTOR PERFORMANSINI ) hissetmek istiyorsanız, tartışmasız (XT)
ama ekonomik olsun diyorsanız DÜZ EJ keyifli bir sürüş imkanı size sağlayacaktır.
1986 yılından bu yana Subaru Motor Parçası İthal eden bir Firmanın sahibi olarak yazıyorum araçlar kötü kullanıldığı için ya da zamanında bakımları yapılmadığı farklı sorunlar yaratabiliyor! KAYABA pahalı Amortisör, Yeni MONROE set takın size Türkiye yollarında -normal kullanımla- 60.000 km. hizmet edecektir. Turbo farklı bir konu ona da her ustanın SERVİS vermemesi lazımdır!
Benim önerim, FORESTER içinde en keyifli SÜRÜŞ ZEVKİNİ 2,500cc. EJ motorlar veriyor! 2005, 2006 ve 2007'e kadar olan seri MÜKEMMEL!
Araç alacaksanız belirlediğiniz bir Subaru Servis Ustasından yardım isteyiniz böylece en az 3 senelik muhtemel sorunlardan kurtulmuş olursunuz.
İstanbul'da nerede yaşadığınızı blimiyorum, Florya TELSİZLER, Selahattin Usta, Levent Sanayi MEHMET USTA ya da Anadolu Yakasındaysanız Sancaktepe NAMIK USTA size yardımcı olacaklardır! Bunların hepsi Yetkili Servislerde yetişmiş Ustalarıdır.
Sorularınız varsa, buradayım. Selamlar, Ömer.