Arkadaşlar yeni aldığım 2008 Actyon Sports aracımı geçen hafta Tuzla Er-Şah yetkili servise götürdüm. Aşağıdaki konularda tespitleri oldu.
1- Su Seperatör ışığı yanıyor: Servis sorumlusu depo sökülecek ve yıkanacak dedi. 450 TL.
2- Turbodan ıslık sesi geliyor: Turbo revizyonu dedi. 1300 TL
3- Aracım 123,000 km de. 120,000 bakımı yapalım dedi. 900 TL
Bunlara ilave arka hardtop kilitlenmiyor. Yaparız dediler. Önce kilit bozuk dediler. Sonra yok kilit sağlam karşısındaki yuva oturmuyor yapıyoruz dediler. Çekiçle yarım saat vurdular sesleri lobiye geliyordu. Aracı teslim aldığımda arka kasada çekiç izleri vardı. Sabah 8:30-15:00 arası boşuna serviste bekletildim. Bari bekleyeceksem rot-balans yapın dedim. Öğleden sonra yaparız dediler. Sıra var dediler. Bütün gün izledim rot-balans yaptıkları araç olmadı. Açıkçası memnun kalmadım bir daha mecbur kalmadıkça gitmem. Israrla hafta içi gel bu bakımların hepsini yapalım dedi. Bugün c.tesi hiçbirini yapayız dedi.
Su separatöründe tapa oluyor birde deponun altında oluyor bu tapalar açılıp su tahliyesi yapılıyor. Neden depo yıkanıyor ne gerek var anlamadım. Araç mazotundan suyu süzdüm diye uyarı veriyor. Su alınırsa sorun çözülür. Aracın kitapçığında bile yazıyor. Her 25,000 km de su tahliyesi yapın yazıyor. 150,000 km de de değiştirin yazıyor.
Turbodan gelen ıslık sesinide araştırdım. Yeni araçlarda bile sıkça görünüyormuş. Hortumlarda kaçak varsa ya da conta kaçırıyorsa bu ses olurmuş. 100 TL ye bunu çözenler var. Neden 1300 TL istediler. İçini açıp bakmadan nereden anladılar. Sesi yanımda dinlediler ve ıslık sesi kaçak var turbo komple revize edilecek dedi.
Sizinde başınıza gelebilir. Uyanık olmak gerekir. İst. Anadolu yakası hatta Gebze'ye yakın iyi bir usta bulursam ona gideceğim ama henüz bildiğim bir usta yok.