su eksiltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,432

vethek37

Ana Kamp
2000 model 1.8 hse lpgli aracımın conta tamirinden sonra su eksilmesinin önüne geçemedik halen su eksiltiyor .bir yerden kaçakta bulamadık.termostat fan müşürü de yenilendi.eğer klimayı açmazsak fan çok geç açıyor.hararet yapıyor az da olsa yağ eksilmede var.fan 106 da açıyor termostat 88lik devirdaim çalışıyor.anlayamadık gitti hergün su kontrolümü yapacağız yani.kışın hiç bir sorun yoktu bu yaz sıcakları bu araca hiç yaramadı.ENİS usta sağolsun çok yaradımcı oldu ama şuan pek siteye girmiyor galiba.bu sitede enis beyden başka kimse yokmu bana yardımcı olacak veya başından böyle bir olay geçen arkadaşlar yokmu .hani nede olsa bu sorun bu araçlarda kronikmiş.benzinli modellerin hepsi aynı mı acaba.teşekkürler

Etiketler
Ynt: su eksiltme

vethek37' Alıntı:
2000 model 1.8 hse lpgli aracımın conta tamirinden sonra su eksilmesinin önüne geçemedik halen su eksiltiyor .bir yerden kaçakta bulamadık.termostat fan müşürü de yenilendi.eğer klimayı açmazsak fan çok geç açıyor.hararet yapıyor az da olsa yağ eksilmede var.fan 106 da açıyor termostat 88lik devirdaim çalışıyor.anlayamadık gitti hergün su kontrolümü yapacağız yani.kışın hiç bir sorun yoktu bu yaz sıcakları bu araca hiç yaramadı.ENİS usta sağolsun çok yaradımcı oldu ama şuan pek siteye girmiyor galiba.bu sitede enis beyden başka kimse yokmu bana yardımcı olacak veya başından böyle bir olay geçen arkadaşlar yokmu .hani nede olsa bu sorun bu araçlarda kronikmiş.benzinli modellerin hepsi aynı mı acaba.teşekkürler

sırf bu kronik su eksiltme problemi yüzünden çok beğendiğim halde hep uzak duruyorum bu araçlardan. 1.8 motor çok sorunlu.

sürekli araştırıyorum ama buna bir çözüm bulan olmadımı acaba?bu fanı 98de açtıracak bir kolay yokmu.tamirde çelik conta kullanılıyor ve kolay kolay yanmıyor ancak bu seferde silindir üst kapak zarar görmeye başlıyor anladığım kadarı ile.şuna aracım 28-29krş yakıt tüketiyor lpg ile ve karışık ortalamabu.cam pulu 190tl.konforu süspansiyon sistemi harika .12yaşında aracın içinden sıtabilize yolda bile ses gelmiyor.elektirikçi arakadaşlara fana bir düğme koyalım dedim beceremediler yok beyine mi zarar verirmiş ne.sorun bence fanın geç açılması fan 98de devreye girse motor daha fazla ısınmaz gibi geliyor bana.bir ara termostatsız olarak kullandın yine sorun yoktu hararet hemen düşüyordu bu kullanımı termostatın yenisi gelene kadar 2gün yaptım.yokmu bu sorunu çözebilen bir babayiğit .....beklemedeyim acil.

şu anda internette mg rover conta diye birşeyle karşılaştım bir kere yaptırın hararet sorununuz bitsin diyorlar 2008 den buyana da takılanlarda sorun yokmuş.böyle birşey varmıdır.yani takılan conta takımı hararet sorununu çözebilirmi.

Hala LR severlerden tık yok. başka arkadaşlar bu problemi yaşamıyor olacak ki yorum yapacak bir ustad yok

Ynt: Su Eksiltme

Çok geç oldu ama yeni gördüm vet37. Aynı sorun bende de var hatta hikayemiz bile tamamen aynı.Yalız değilsin. LR ler sahip değiştirmeyi sevmiyor...(Kibirli İngiliz) Bu araçların görünüşüne eskiden beri olan hayranlığım sebebiyle fiyatları ulaşılır oluncaya kadar (Benim açımdan ) yaklaşık on yıldır hep sahip olmanın hayalini kurdum..Sonunda geçen sene memur maaşıyla almaya cüret ettim..Senmisin cüret eden. Araba bana geçer geçmez huysuzlanmaya başladı,ilk işareti daha sahibi beni şoför koltuğuna denemem için oturttuğunda verdi. Benden önceki sahibi yaşlı aristokrat tipli bir bayandı. Arabanın sunroof'u yarıda takıldı kaldı kapatamadık.Aynaları içerden ayarlayan düğmede hemen ardından bozuldu. Kadıncağız çok mahçup 'İnanın ilk defa oluyor dedi' Yalan söylediğini sanmıyorum. Ben yinede bu huysuz ingilizi aldım..Bir ay kadar kullandıktan sonra aracı park ettiğim bir anda araç çalışmadığı halde motordan homurtular geldiğini duydum.Kaputu açtım ki motor su kaynatıyor. Dooooğru sanayiye. Uzay aracını bile tamir edebileceğini iddia eden ustam kendinden emin bir tavırla termostat dedi. İşte duymak istediğim şey. Ne olacak, termostat nedir ki, motor kurtulduktan sonra...Hemen değiştirdik,baktı etti tamam dedi. Ertesi gün yolda giderken yine aynı fokurdama sesini duydum ..Sağa çekip kaputu açtım, bizim ingiliz kuru fasülye tenceresi gibi..gene sanayi gene aynı usta. Laf hazır,hararet yapınca devirdaim pompasını yemiş dedi. Tabi onuda değiştik..Ertesi gün gene kuru fasülye. Dere geçerken at değiştirilmez hesabı gene aynı ustaya gittim. Conta yakmış araba. Neyse çok uzattım istanbuldan parcalar ve çelik conta getirttik conta değişti ama şimdide her 250 kilometrede bir su bardağı kadar su eksiltiyor. Bakmadığım yeri kalmadı, hiçbir yerinden sızdırmıyor. NASA dan kovulma ustam üstün tecrübesiyle ''Gazlı arabala illa biraccık eksildir'' Buyurdular. Çözüm kolay,arabayı az kullanıyorsun,kapı ceplerinde 2,5 luk petlerde su bulunduruyorsun,Katil olmamak için benimki gibi ustaların sokağında bile geçmiyorsun. Şaka bir yana çözüm biliyorsanız bana da yazın. Gülü seven dikenine katlanır derler,benim LR de bunun dışında daha bi sürü diken var. Ama ben yinede arabamı çok seviyorum. Eğer okuduysanız sabrınızdan ötürü teşekkür ederim. Hepinize selamlar LR Dostları.. ;D

MİCOMİCO' Alıntı:
sırf bu kronik su eksiltme problemi yüzünden çok beğendiğim halde hep uzak duruyorum bu araçlardan. 1.8 motor çok sorunlu.

şu soruna bir çare bulunsa ciddi ciddi LR arayışına gireceğim.

sevgili miçomico (ismini bilmediğimden)ben biraz renk olsun diye uzun uzadıya yazdım aslında sorun ustalık sorunu. Yalova da oturuyorum ve burada yaygın markaların bile düzgün ustası yok. Benim LR yi Opel tamircisi yaptı. Netice ondan böyle. Bide her arabanın tamir şekli biraz kendine has. Mesela Freelander üst kapak birçok aracın aksine bir braket yardımıyla sabitleniyor. Bende ilk defa gördüm. Dolayısıyla bu aracı sıradan ustalara değılde LR de uzmanlaşmış ustalara götürürsen sorunsuz kullanırsın diye düşünüyorum. Eski bir opel kullanıcısı olarak şahsi kanaatim 2000li yıllar için gerçekten çok iyi dizayn edilmiş ve sağlam bir araba. ''Keyif alma garantili'' bazı arabalar vardır ki insanda tutkuya dönüşür, LR böyle bir araç.... Bide beni en çok korkutan yedek parçanın pahalığı idi ama birçok tamir yaptırdım, opel den pahalı değil.

öncelikle herkese merhaba... arkadaşlar aslında kronik sorun fabrika üretiminde var doğrudur fakat biz ustalarda bunun için varız. bizler bu sorunlar üzerinde durarak arızaları çözüp birdaha aynı arızaları yapmaması için elimizden geleni yapıyoruz.
hararet sorunu olan yada su eksiltme problemi olan arkadaşlar biz bu araçlara motor yaptıktan sonra tüm sorununuz ortadan kalkıyor. tabiki püf noktaları var ancak ben bunları burdan anlatırsam mesleki anlamda çok şey kaybediyorum.
yani bizim bildiğimiz püf noktaları başkalarıyla paylaştığımızda emeğimiz boşa gidiyor. bu durumu anlayışla karşılayacağınızı biliyorum. gelelim sizin sorunlarınız nasıl gidecek.
land rover araçlar hakkında tam ve eksiksiz tecrübe edinmiş ustaların elinde sorunlarınız ortadan kalkacak.
bu konuda tabiki bizde yardımcı olabiliriz.
aracınızı bize getirirsiniz. biz müdahale edeceğimiz bölgeyi belirler ortalama bir fiyat belirtiriz.
aracınızı size teslim ettikten sonra arızanız tekrarlarsa ücret iadesi garantidir. yaptığımız tamiratlarda ve revizyonlarda aracınızda bulunan arızaların durum ve hallerine göre bizim istediğimiz şekilde çözüme ulaşıldığı takdirde... yapılan işinizin 1 yıl garantisi tarafımızdan verilecektir.
bu site aracılığı ile bizlere ulaşıp arızalarına çözüm bulan arkadaşlar oldukça memnunlar ve sağolsunlar burdan teşekkürlerini belirtiyor bizi memnun ediyorlar.
sizlerde işin ehline aracınızı teslim etmek isterseniz bize yada bildiğiniz land roverde uzmanlaşmış ustalara aracınızı götürün.
bize ulaşmak isterseniz..... aşağıdaki numaradan 7gün 24 saat kesintisiz bize ulaşabilirsiniz. saygılarımla...

ADEM KARNUÇU

GSM: 0536-287-75-56

ADRES: ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ 2. KISIM 32. SOKAK NO: 1351-1352 MASLAK / İSTANBUL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.