Ynt: Su Eksiltme
Çok geç oldu ama yeni gördüm vet37. Aynı sorun bende de var hatta hikayemiz bile tamamen aynı.Yalız değilsin. LR ler sahip değiştirmeyi sevmiyor...(Kibirli İngiliz) Bu araçların görünüşüne eskiden beri olan hayranlığım sebebiyle fiyatları ulaşılır oluncaya kadar (Benim açımdan ) yaklaşık on yıldır hep sahip olmanın hayalini kurdum..Sonunda geçen sene memur maaşıyla almaya cüret ettim..Senmisin cüret eden. Araba bana geçer geçmez huysuzlanmaya başladı,ilk işareti daha sahibi beni şoför koltuğuna denemem için oturttuğunda verdi. Benden önceki sahibi yaşlı aristokrat tipli bir bayandı. Arabanın sunroof'u yarıda takıldı kaldı kapatamadık.Aynaları içerden ayarlayan düğmede hemen ardından bozuldu. Kadıncağız çok mahçup 'İnanın ilk defa oluyor dedi' Yalan söylediğini sanmıyorum. Ben yinede bu huysuz ingilizi aldım..Bir ay kadar kullandıktan sonra aracı park ettiğim bir anda araç çalışmadığı halde motordan homurtular geldiğini duydum.Kaputu açtım ki motor su kaynatıyor. Dooooğru sanayiye. Uzay aracını bile tamir edebileceğini iddia eden ustam kendinden emin bir tavırla termostat dedi. İşte duymak istediğim şey. Ne olacak, termostat nedir ki, motor kurtulduktan sonra...Hemen değiştirdik,baktı etti tamam dedi. Ertesi gün yolda giderken yine aynı fokurdama sesini duydum ..Sağa çekip kaputu açtım, bizim ingiliz kuru fasülye tenceresi gibi..gene sanayi gene aynı usta. Laf hazır,hararet yapınca devirdaim pompasını yemiş dedi. Tabi onuda değiştik..Ertesi gün gene kuru fasülye. Dere geçerken at değiştirilmez hesabı gene aynı ustaya gittim. Conta yakmış araba. Neyse çok uzattım istanbuldan parcalar ve çelik conta getirttik conta değişti ama şimdide her 250 kilometrede bir su bardağı kadar su eksiltiyor. Bakmadığım yeri kalmadı, hiçbir yerinden sızdırmıyor. NASA dan kovulma ustam üstün tecrübesiyle ''Gazlı arabala illa biraccık eksildir'' Buyurdular. Çözüm kolay,arabayı az kullanıyorsun,kapı ceplerinde 2,5 luk petlerde su bulunduruyorsun,Katil olmamak için benimki gibi ustaların sokağında bile geçmiyorsun. Şaka bir yana çözüm biliyorsanız bana da yazın. Gülü seven dikenine katlanır derler,benim LR de bunun dışında daha bi sürü diken var. Ama ben yinede arabamı çok seviyorum. Eğer okuduysanız sabrınızdan ötürü teşekkür ederim. Hepinize selamlar LR Dostları.. ;D