4
44254
Ziyaretçi
Ynt: Stock Fotoğrafcılığı
Sayın Pixelyus
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı ve yol gösterici , özellikle de stock fotoğrafı satın alan bir kişi olarak -nasıl bir beklenti içinde olunduğunuzu- çok iyi ifade etmişsiniz.
Tavsiyelerinizi dinleyim stock foto tarzındaki çekimlerimi bu yöne kaydıracağım.
Tekrar teşekkürler.
Sayın Pixelyus
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı ve yol gösterici , özellikle de stock fotoğrafı satın alan bir kişi olarak -nasıl bir beklenti içinde olunduğunuzu- çok iyi ifade etmişsiniz.
Tavsiyelerinizi dinleyim stock foto tarzındaki çekimlerimi bu yöne kaydıracağım.
Tekrar teşekkürler.
pixelyus' Alıntı:Ha bir de şu var.
Stock fotoğraf birden çok amaca hizmet edebilmelidir.
Sen dağ orman çekersen bunun hedef kitlesi çok kısıtlı olacaktır.
Yani tek bir amaca hizmet edecektir.
Ama atıyorum tek bir ceviz fotoğrafı pek çok işte kullanılabilir.
bir tasarımcı Cevizi beyin yapar - bir tasarımcı dünya olarak kullanır - bir tasarımcı kırık bir cevizi mağaza açılışı için kullanır -
bir tasarımcı çekicin altındaki cevizi sigorta firması için kullanır......
bunlar say say bitmez. sadece 1 cevizi kullanarak 500 tasarım ve fikir oluşturulabilir.
Benim size tavsiyem. dağ - orman - manzara çekimi yapmayın.
bunlar genele hizmet etmez.
Makro çekimler - İçinde bulunduğunuz kültürü yansıtan resimler - ve tabiki basit objeler çekmenizi tavsiye ederim.
Bir ataç fotoğraf da çekilir mi demeyin. Ben bugüne bugün ataç fotoğrafı satın almış bir adamım : ) (ataç: kağıt kıskacı)
Hiç akla gelmeyecek objeleri çekip satabilirsiniz.
yeterki ışık - gölge dengesi ve kadrajı sağlam olsun.