ejdereristi
Kamp II
arkadaşlar hepinize selamlar öncelikle..sıkıntım çok büyük..bundan 6 ay önce cj5 sahibiydim ve o gün bugündür sizlerin yazılarını dikkatle tek tek okuyorum..acemilikle geçen bi kaç saçma sorudan sonra daha dikkatli oldum ( bana kızan arkadşlardan tekrar özür )..cj mi satmak zorunda kaldım ve yeniden araç almaya karar verdim..aylardır arayışım ve sürekli fikir bunalımlarım devam ediyo..hanımı kandırdım sonunda ama kendimi bir türlü kandıramıyorum..şuna karar verdim elimde 25000 bütçe var(kredi
hanım bilmiyo
seçeneklerim ise 91-92 xj yada 96 zj..şimdi haydaa diyenler olucak..ama olsun elbet bana yardım eden olucaktır..olumlu yada olumsuz herşeye açığım..kullanım şeklim hafta sonları gezi ve sizlerle ortak geziler..şehir içi kullanmıcam..uzun yol karadeniz olucak malum memleket..xj yada zj kullanmadım..o yüzden hafta sonu ulus oto ve maslakta diğer arkadaşları ziyaret edip abi bi tur verirmisiniz diye yalvarmayı düşünüyorum
) xj biraz daha sert bakım maliyeti yakıtı ve modifiyesi düşük olduğundan 12-13000 liraya alınacak bir araç 25000 e canavar olur diye düşünüyorum.. zj çok güzel şık hatta hanımın tercihi ama ben 18000 civarı alınacak bir aracın 2000 lira kafadan çıkarak masrafları ve modifiye aksesuarları ile 30000 i geçiceğini düşünüyorum..yanlışsam özür..30000>25000 olmadı..ama çorumdan levent bey ile görüştüğümde yüreğime su serpti..o kadar rahat ve güzel bi anlatımı vardıki arabayı telefonla kullandım sanki..yakıt konusunda çok fark olmayacağını ve kullanışa göre değişeceğini çok iyi biliyorum..o yüzden uzun yolda da beni mutlu edecekse xj derim..yok korktuğum masraflar olmaz temiz bir expertiz ile temizini alır ve çok abartı modifiye yapmaz diyosanız zj..yapacağım modifiyeler..
rakamlar site içerisinden aldığım rakamlardır..
1- marshall kl71 33 12.5 r15 lastik : 1500-1800 tl
2- procomp jant yada zj orjinal jantı olursa boyatıp o da kullanılabilir : 1500 tl veya 0 tl
3- 3’’ skyjacker yükseltme veya 2" takos(yanlış yazdıysam özür) :2000 tl - 400 tl
4- direksiyon amortisörü : 500 tl
5- lsd kilitli difransiyel ön yada arka bu konuda tam bilgim yok..havalı tip olanlarıda varmış bilmiyorum
6- Bushwacker dodikler- 800 tl yada deniz beyin alternatifi
) üntaş otodan destek
))
7-MOONVISOR
8-belki snorkel deniz beyin alternatifi
) üntaş otodan destek
))
tampon ve vinç şimdilik yok..
kafamın nekadar karışık olduğunu biraz anlamışsınızdır umarım..şunu da söleyeyim 25000 daha olsa bi tane xj bi tanede zj yi kapıya çekerim..ikiside harika..50000 kredi hanım boşar beni..bu arada bu sitenin haricinde arkadaşlarıma konuyu açtığımda sen salakmısın okadar para zahmet vs. bisürü tantana..onları es geçtim..bilmiyolarki çamur nefes açar..neyse.. vergi konusu hep muallak ama 96 temmuzdan sonra 800 küsüre düşecek ve aracın değeri biraz daha artacaktır..o yüzden temmuza kadar zj ye karar verirsem almam lazım..
arkadaşlar yanlışım varsa çok çok özür..istanbulda olan ustalardan ve herkesten yardım bekliyorum..hatta elinde bu iki araçtan biri varsa alabilirimde..bu aileden bir araç almak ve mümkünse biraz yapılısını almak çok daha mantıklı ( levent beyin karabela zj yi kaçırdım misal ) . sahibinden de baktığımda biraz yapıl araçlara inanılmaz fiyatlar yazılıyo...
son kelimem offff..offff..
hepinize saygılar..
rakamlar site içerisinden aldığım rakamlardır..
1- marshall kl71 33 12.5 r15 lastik : 1500-1800 tl
2- procomp jant yada zj orjinal jantı olursa boyatıp o da kullanılabilir : 1500 tl veya 0 tl
3- 3’’ skyjacker yükseltme veya 2" takos(yanlış yazdıysam özür) :2000 tl - 400 tl
4- direksiyon amortisörü : 500 tl
5- lsd kilitli difransiyel ön yada arka bu konuda tam bilgim yok..havalı tip olanlarıda varmış bilmiyorum
6- Bushwacker dodikler- 800 tl yada deniz beyin alternatifi
7-MOONVISOR
8-belki snorkel deniz beyin alternatifi
tampon ve vinç şimdilik yok..
kafamın nekadar karışık olduğunu biraz anlamışsınızdır umarım..şunu da söleyeyim 25000 daha olsa bi tane xj bi tanede zj yi kapıya çekerim..ikiside harika..50000 kredi hanım boşar beni..bu arada bu sitenin haricinde arkadaşlarıma konuyu açtığımda sen salakmısın okadar para zahmet vs. bisürü tantana..onları es geçtim..bilmiyolarki çamur nefes açar..neyse.. vergi konusu hep muallak ama 96 temmuzdan sonra 800 küsüre düşecek ve aracın değeri biraz daha artacaktır..o yüzden temmuza kadar zj ye karar verirsem almam lazım..
arkadaşlar yanlışım varsa çok çok özür..istanbulda olan ustalardan ve herkesten yardım bekliyorum..hatta elinde bu iki araçtan biri varsa alabilirimde..bu aileden bir araç almak ve mümkünse biraz yapılısını almak çok daha mantıklı ( levent beyin karabela zj yi kaçırdım misal ) . sahibinden de baktığımda biraz yapıl araçlara inanılmaz fiyatlar yazılıyo...
son kelimem offff..offff..
hepinize saygılar..