Sonunda Rüyalarıma Giren Defender'in Sahibi Oldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,032

dturan

hayal ettiğin yere git..
Yer
Kocaeli
Web
www.dekalazer.net
Telsiz Çağrı Kodu
TA1IDT
Merhaba arkadaşlar.
yaklaşık 5-6 aydır fazla mesaj yazmasamda forumu yakından takip ediyorum. Benim Defenderla ilk tanışmam 2000 yılında diyarbakır da askerdeyken oldu. o zaman 98 model 300 tdı çift kabin pikap kullandım. arazide, yarım metre kar üzerinde başka hiçbir kara taşıtını bu kadar hakim kullanamayacağımı aslında ozaman anlamalıydım.:smiley: gel zaman git zaman askerlik bitti ve benim defenderla olan ilişkim yolda gördüğümde "ooofffffoff" diyecek kadar uzak bir hal aldı.
taaaki,
bir gün satılık ilanlarında ertesi gün rüyama girecek kadar beni etkileyen aracımı görene kadar. Sabah uyandığımda eşime arabayı gösterdiğimde "bizi ancak böyle bir araba toparlar, 2 çocukla bununla istediğimiz heryere gideriz" dedi.(iyice verdi gazı:smiley: ) ve bende başladım araştırmaya. bir taraftan seymen hurdalığında ihaleleri takip ederken diğer taraftanda inşallah bu araç satılmaz diye rüyama giren arabayı hemen her sabah internetten takip ediyodum. mevcut bir binek aracım vardı ve onu satarak hurdalıktan bir araç alıp onunla uğraşmaya açıkcası hiç cesaret edemedim. ama diğer araçta benim ayırdığım bütçeyi aşıyodu.
velasıl aracı ilk gördüğümden bu yana neredeyse 3 ay geçti. bu arada baktığım diğer bütün satılık ilanlarında 2 çocuğum olduğu için bir offroad aracından çok beni haftasonları gezilere götürecek dalış malzemelerimi ve 2 çocuğun eşyalarını taşıyacak"bugün yağmur yağıyo yollar çamur olmuştur" düşüncesini kafamdan silecek ve en önemliside içi tertemiz bir araç bakmaya başladım. ancak baktığım tüm ilanlarda arabaların içleri birtürlü içime sinmedi. derken kafamda olan 2. soru işaretini ortadan kaldırmak için kalktım oto mekanik hüseyin bey'in yanına gittim.
onunla tanıştıktan ve konuştuktan sonra aracın motoru konusunda kafamda okadar büyütmeme gerek kalmayacağı düşüncesi oluştu. hatta sağolsun hüseyin Beyin defender ını kullanma şansım da oldu ve 2,5 düz dizelin motor sesinide böylece duymuş oldum.
veeee en sonunda verdim kararımı.
ya 13-14.000 tl ye araç alıp 5 lastik 5 jant alacak artı iç döşemelerini tekrar elden geçirecektim yada 20000 tl yi gözden çıkarıp yağını mazotunu koyarak devam edeceğim bir araç alacaktım. aracın toparlanması sürecinde hem sabırsız olduğum için hemde buna fazla vaktim olmayacağı için rüyalarıma giren aracı almaya karar verdim.
aracın sahibi ile yaptığımız uzun telefon konuşmalarından sonra (sağolsun çok anlayışlı bir insan) anlaştık ve pazartesi günü satış işlemlerini halletmek üzere sözleştik.
Şimdi.. aracı daha teslim almadım (1 ağustosta inşallah allahtan bişey çıkmazsa teslim alıcam)doğru olurmu bilmiyorum ama fotoğrafları ekliyorum. sizin fikirlerinizi görüşlerinizi okumadan da duramıycam..
Hepinize saygılar, selamlar kazasız belasız sürüşler dilerim
Derya Turan

49579930cj2.jpg

49579930j83.jpg

49579930rtb.jpg

49579930x7w.jpg

495799300a8.jpg

Etiketler

Ynt: Sonunda Rüyalarıma Giren Defender'in Sahibi Oldum

hayırlı olsunllah tez zamanda kavuştursun

Yeni aracınız hayırlı olsun.Bende bu defenderların iç kısımlarını sevemediğim için tekrar jeeplere yöneldim.Ama sizin aracın döşemeler iyi duruyor.

yunusure' Alıntı:
Yeni aracınız hayırlı olsun.Bende bu defenderların iç kısımlarını sevemediğim için tekrar jeeplere yöneldim.Ama sizin aracın döşemeler iyi duruyor.
teşekkür ederim.
mesajda da yazdığım gibi en öneml işey içiydi benim için. aldığım arkadaş da sağolsun çok özenmiş. satılık araçlar içinde içime sinen en temiz araç bu oldu.inşallah hayırlısı olur

dturan' Alıntı:
inşallah,
şafak sayıyorum resmen :smiley:

Kazasiz belasiz güle güle kullanmanızı dilerim. Aynı araca bende en az 10 defa baktım sahibiyle de görüştüm ama yanına gidip bakmadım. Sanıyorum hala kendim toplayarak defender sahibi olma sevdamdan kurtulamadım. Sitede fiyatı 21750 yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eğer sorun yaratmayacaksa uygun bir zamanda aldığınız fiyatı ve aracın detaylarını paylaşır mısınız.

Defendermania' Alıntı:
Kazasiz belasiz güle güle kullanmanızı dilerim. Aynı araca bende en az 10 defa baktım sahibiyle de görüştüm ama yanına gidip bakmadım. Sanıyorum hala kendim toplayarak defender sahibi olma sevdamdan kurtulamadım. Sitede fiyatı 21750 yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eğer sorun yaratmayacaksa uygun bir zamanda aldığınız fiyatı ve aracın detaylarını paylaşır mısınız.
teşekkür edeim.
fiyat konusunda şimdi bişey demiyim. pazartesi inşallah teslim alıcam ondan sonra fiyatını yazarım.(zaten daha teslim almadan resimleri koydum içim rahat etmedi yinede.birde fiyat yazmiyim ayıp olmasın iyice)
araç 2.5 düz dizel askeriye çıkması komutan aracı olarak kullanılmış o yüzden orj.km.sindeymiş.ben yaklaşık 3 aydır aracın sahibiyle konuşuyorum.hiçbir yerinde yağ kaçağı yokmuş.içini komple kendi keyfen yaptırmış.hidrolik direksiyon orj.takılmış.jantlar bose olduğunu tahmin ediyorum yada freelander jant olabilir. lastikler 0 takılmış.rot başlarıın karburötörün değiştiğini biliyorum.tavan bagajını orj.jantlarını da beraberinde vericek aldığım arkadaş saolsun.onun dışında resimlerde göründüğü gibi işte. Bende uzun zaman alsammı toplasammı diye düşündüm kararsız kaldım ama toplamayı gözüm yemedi açıkcası. hem vakit hem sabır lazım. birde bu işi bilen insan değilim ustası nerdedir parçası nerden bulunur daha yeni öğreniyorum. inşallah yormaz üzmez beni.Ben şu an için alıp bu şekilde kullanmayı düşünüyorum belki şnorkel taktırırım okadar.
teslim aldıktan sonra daha fazla detay yazarım. iyi akşamlar

Hayırlı olsun aracınız temiz duruyor fakat Defender Ruhuna uymayan bazı aksesuarlar gözüme çarptı..Umarım aracı teslim aldığınızda onları orjinalleriyle değiştirirsiniz..Özellikle arka tamponu hemen atın ;D ;D Ben de aracımı ilk aldığımda arka tampona Nissan tamponu kaynatmışlardı :smiley: Bu yüzden biraz hassasım :smiley:

Güle güle kullanmanız dileğiyle..

Cenk

Öncelikle hayırlı olsun sizden önce,de sitede bir arkadaşımız vardı 2012 hılux görüyordu rüyasında geçenlerde aldı modiye ettiriyor şu rüya görmenin sırrını bize,de bi öğretseniz olmazmı?

hayırlı olsun , güle güle kullanın,darısı başımıza

nordic1903' Alıntı:
Hayırlı olsun aracınız temiz duruyor fakat Defender Ruhuna uymayan bazı aksesuarlar gözüme çarptı..Umarım aracı teslim aldığınızda onları orjinalleriyle değiştirirsiniz..Özellikle arka tamponu hemen atın ;D ;D Ben de aracımı ilk aldığımda arka tampona Nissan tamponu kaynatmışlardı :smiley: Bu yüzden biraz hassasım :smiley:

Güle güle kullanmanız dileğiyle..

Cenk
:smiley: aynı fikirdeyim paslanmaz krom boru yerine orjinal arka vinç tamponu düşünüyorum (tabii biraz vaziyeti toparladıktan sonra :smiley: ) teslim aldıktan sonra daha detaylı fotoğrafları ekliycem. başka fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler

dturan' Alıntı:
:smiley: aynı fikirdeyim paslanmaz krom boru yerine orjinal arka vinç tamponu düşünüyorum (tabii biraz vaziyeti toparladıktan sonra :smiley: ) teslim aldıktan sonra daha detaylı fotoğrafları ekliycem. başka fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler

Arka Camlara ve Kaputtaki yazıya da el atın :smiley: Ama önce yürüyen aksam , elektrik tesisatını kontrol ettirin..Gerisi işin keyifli ve az acil kısmı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR