schweps
Zirve
Merhaba,
umarım sizde hayallerinizi gerçekleştirirsiniz
- 1 yıldan uzun süredir. karavanda sürekli yaşıyoruz. (arada vize işlemi için kısa süreli iki İstanbul ziyaretimiz oldu). Yine olsa kendim yapardım. Estetik açıdan bazı sorunlar olmasına rağmen kullanılan malzemeler ve detaylar bizim ihtiyaçlarımıza tam uygun.
- çekmeceler ve dolaplarda bir ince kontraplak kullanılabilirmiş.
- kabloların bazılarını biraz daha ince koyabilirmişim
- Esnek solar paneller karavan için sorun yarattı 4 panelin ikisi bozuldu yerine sert panel koydum. Artık 630Watt lık bir panel sistemi var.
- ispirto ocağı zor oldu ispirto eskisi gibi kolay bulunmuyor. çok üzülmekle beraber ocağı LPG li ocakla değiştirdik. http://yolgezen.net/karavanda-lpg-hatti-ve-ocak-montaji/
- Kapı dışardan normal kapı olarak kapanıyor. ucuz basit bir fitil ile su izolasyonu çözdük sorun çıkmadı.
- Kapının kilidi karavan kapı kilidi. ama bana pek güvenli gelmediği için karavanın yanından uzun süre uzaklaşacaksak arkadan çelik sürgü ile kapatıyorum. Yurt dışı karavan ekipmanı satan yerlerde de aklıma yatan başka kilit bir şey bulamadım.
- tuvalet 12v majeratorlu, su tahliye vanaları ise 12v ile el değmeden açılıyor. Yunanistan ve İtalya gezimiz oldu orada bile bu tip tuvaletleri boşaltacak yerler var hiç bir sorun çıkmadı.. Havalandırma boruları ile ilgi sorun yaşamadık. sistemde su olduğu sürece geri koku basmıyor. Bazen dik iniş çıkışlarda su tamamen depoya boşalırsa koku gelebiliyor. suyu 2 saniye açıp boruların su ile dolması sorunu çözüyor.
- Duş teknesinden veya tuvaletten geri su basma sorunu yaşamadık
- eğer enerji varsa bulaşık makinesi avantaj 6,5lt su ile bizim 2 günlük bulaşığımız tek seferde yıkanıyor.
- karavandan herkesin beklentisi farklı. Biz karavanımızı gezen ev olarak görüyoruz, yolda birşeyin eksikliği hissetmek istemiyoruz. Bu hayatı keyfiyle uzun süre yapmak için yola çıktık.
Selamlar
Tunç
Tunç bey Merhaba,
Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler.
Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.