Sönmemiş Kireç Kullanıp Çamurdan Kurtulmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,871

Etiketler
Ynt: Sönmemiş Kireç Kullanıp Çamurdan Kurtulmak

arkadaşlar benim denediğim ''sönmüş kireç'' yani inşaatlarda sıvaya karıştırılan ve evlerde badana için kullanılandan bunda bir sakınca olmaz,suyla karıştığında sakıncalı olsa badana nasıl yapılır ??? sıvaya nasıl karıştırılır sonuçta ikisindede su kullanılıyor :-\
taşıma problemi olmayanlar aracların arkasına 2 torba rahat bir şekilde atabilir. :smiley: :smiley:
çamurda denemedim ama işe yarayacağını düşünüyorum.

Karpit ve sönmemiş kireç taşı fiziki olarak birbirine çok benzer ama aynı şey değillerdir karpit suyla temas ettiğinde yanıcı asetilen gazı çıkarır kireç taşında böyle bir özellik yoktur benim bildiğim bu iş için kullandıkları kireç 25 kg lık ambalaj ile satılan söndürme işlemi yapılmış inşaat sektöründe kullanılan bildiğimiz toz kireç olması lazım

Müsait biri deney yapıp videoya çekip yayınlarsa akla yatması kolay olur gibi.

-Kireç taşı yani kalker (CaCO3) ısıtılmayla 900 derece civarında reaksiyona girer sönmemiş Kireç (CaO ) ve Karbondioksit (CO2) oluşur..

-Sönmemiş kireç suyu seven,suya ihtiyaç duyan bir bileşiktir.Reaksiyona girmesi sonucu sönmüş kireç oluşur.Bol miktar ısı açıga çıkar.CaO+H2O....Ca(OH)2+ISI
Sönmüş kireç yani kalsiyum hidroksit ,bildigimiz badanada kullanılan halk dilinde kireçtir.

-Eger teker önünde oluşan kar birikintisine sönmemiş kireç dökülürse ; çıkan ısı neticesi kar eriyecektir.Ortam soguk oldugu için reaksiyondan çıkan ısının lasitklere zarar verip vermeyecegi denemeyle çıkar. :D ..Bunun çok zorda kalınca,çaresiz kalınca kısa bir süre işe yarayabilecegini düşünüyorum...Uzzun kar yıgınlarıyla dolu bir yolu herhalde bu şekilde açmak için bir kamyon sönmemiş kireç gerekecektir. ;D ;D

-Karpit ise SÖNMEMİŞ KİREÇTEN elde edilen bir üründür.CaC2 ,yani kalsiyum karbürdür.
Karpitin hammadesi kireç ve kok kömürüdür.Kireç yüksek direnç fırınlarında 2000 derece civarında KOK kömürü ile reaksiyona tutulur karpit elde edilir. .CaO+3C...CaC2+CO

Asetilen elde edilmesinde kullanılır.

sayın ismail bey, elimizde 2000 c ısı ve kok kömürü olmadığına göre sanırım kireçtaşını karpite çeviremiyoruz doğrumu?

benim izlenimim,lastik izine döküldüğünde karı eritme değil,lastiğe kar yapışmasını engelleyip karda diş tutmasını sağlıyor ;) .

Hiç kalmamak mantığı üzerine off-road yapmaktansa, hiç yapmamayı deneyebilirsiniz mesela...

Yol dışı ortamlarda araç kullanmanın ana amaçlarından biri, hedefe ulaşmak için aracın bazı
noktalarda sadece motor gücü ile değil, bazen birlikte ahenkli çalışan birkaç kişinin kas gücüne,
bazen de birkaç kişinin zihin gücünü kullanmak olmalıdır.

Yoksa güzelim ormanın içinde aslında orada olmamanız gerektiğini unutarak, kimyasallar dökmek,
o kimyasalların hayvanların ilgisini çekmesi filan.... Etkiler.

Zaten bilginin kaynağı da kamyoncular, ekmek parası için yükünü çamurdan kurtarmaya çalışan,
aracında vinç, özel donanım filan olmayan insanlar.

Bir tarafta ise, zevk için ormana girmiş. Adı üstünde biryerlerde kalmak ve o zorluğu aklı ve çabası
ile aşmak isteyen sporcu denilebilecek kişiler.

Dökmeyelim beyler böyle şeyler filan...

Standart LR ile Güney Amerikayı baştan sona geçenler, dünyayı düz dizel Defender ile dolaşanlar
var. Parasızlıktan veya cin fikirsizlikten yapılmıyor bu tip şeyler.

@LRTD5
Ancak bir de şu açıdan bakalım;
Ben Madenciyim, Mesleğim gereği dağda bayırda ve yanlız tek aracla gezmek zorundayım.
Ne kazma kürek sallayacak yandaşım bile olmuyor.
Hem ağırlık yapmak hemde pratik acil durum cözümü nü paylaşmak istedim.
Ayrıca bir madenci olarak Kireç yediğimiz ekmek te makarnada ve içtiğimiz cayın kahvenin şekerinde sütte
olan madde olup zararlı bir kimyasal olmadığını belirtmek isterim.

araçlarında ağırlık taşıma ihtiyacı olanlar,gezmek,oynamak için değilde iş için yanlız dolaşmak zorunda olanlar(öyle sabah akşam,aç karına tok karına gibi değil)ihtiyaç halinde kullanılmak!!! üzere1-2 torba alabilir mi desek. :D :D

Zaruri hallerde de çözümler mevcuttur.
40 KG ağırlığında bir Elektrikli Vinci edinemiyor veya aracınıza monte etmenizde mani olduğunu düşünürsek,

3 Cm kalınlığında petek doku ile hazırlanmış metal iki adet 2 metre uzunluklu Waffle Board ve güzel bir kürek iş görür.
4 tekerleğe aynı anda veya en az 2 tekerleğe kireç dökmekten iyi ve pratiktir. Tekrar tekrar kullanılabilir. Farklı durumlarda,
özellikle derin yarıkları geçmede de yardımcı olur.

Yok ben illaki kimyasal cözümleri ilginç buluyorum diyorsanız, uygulamak serbest tabi ki...
Sonuçta dökmeli, dökerken solumalı, çayda da var deyip belki bir demli çay içmiş gibi hissetmeli bir çözüm :smiley:

Benim tecrübem ise genelde kalınan durumda... Öyle pek arabanın altına birşeyler dökecek ortamın oluşmasının zor olacağı yönünde, ya çok ıslak olur, ya çok kuru.... filan filan...

Ha bir de Çiftlik Krikosu (High lift Jack) yardımcı olabilir.

kirec olayı dogrudur bizzat ben kendim denedim hemde kamyonla önceden insaatlara demir cekerdim

geotenikte çamur zemini iyileştirmek için kullanılan yontemlerden bıiridir zemini kireçlemek , kireçle birleşen kil ve silt; su ile birleşen çimento gibi sertleşiyor kayalaşıyor . çamura batıpda vinci bağlayacak ağac , kaya vs gibi yerlerin olmadıgı yerlerde batıyorsak, traktör çağıramıyosak kullanılabilir :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR