Son Buluşma (2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eLf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,959

eLf

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul
sonbuluma.png

Tür : Belgesel
Gösterim Tarihi : 14 Kasım 2008
Yönetmen : Nesli Çölgeçen
Senaryo : Nesli Çölgeçen
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular:

Ömer Küyük (Nişancı Er Ömer) , Veysel Turan (Sıhhiyeci Onbaşı Veysel) , Yakup Satar (Süvari Yakup Çavuş)

Gerçek sinema türünde olan Son Buluşma, birçok savaştan sağ çıkan son kahramanların son hikayesidir.

Çorumlu Gazi Ömer Dede, önce Anıtkabir’i, ardından hayatta kalan diğer iki gazi Yakup Satar ve Veysel Turan’ı, hellalleşmek ve yaşanılanları anmak için ziyaret eder. Bu ziyaretlerle kahramanların son buluşması yaşanır ve geçmişe yolculuk yapılır.

Züğürt Ağa, Selamsız Bandosu gibi birçok başarılı filme imza atmış Nesli Çölgeçen'den, tamamen provasız, metinsiz, çekimleri tekrarlanmadan ve gazilerin doğal halleriyle yapılan sıcacık, duygusal bir belgesel.

http://beyazperde.mynet.com

Etiketler
Ynt: Son Buluşma

Koza ve Sedat basta olmak uzere, Son Buluşma belgeseli için düzenlenen organizasyonda emegi gecen herhese cok tessekkurler
cok duygulamdım
tessekkurler
sami

Üzerine ne yazılsa havada kalacak sanırım... Bir dönemi anlatmak için süslü sözlere pek de gerek olmadığını görüyorsun... Başkasının sözleri yok sadece ve sadece 100 yaşını aşmış üç gazinin yaşadıkları onca şeyden hatırlayabildikleri... Bu sade ve yalın belgeselde onların sadece hatırlayabildikleri bile o kadar çok şey anlatıyor ki...

Onların yaşlarını düşünmeden bugün de aynı şekilde mücadele edeceklerini görmek, belki de bizi kendi gençliğimizin yılgınlığından utandırıyor... Fedakarlığı, yoldaşlığı en önemlisi gönülden vatan sevgisinin nasıl olacağını anlatıyor bize...

Bu belgeselde emeği geçen, onları tanıma ve yaşananları onların ağzından dinlemek şansına sahip olmuş Fatih'i kıskanmamak elde değil... Onlar şimdi aramızda yoklar umarım onların anlattıklarını anlayan ve benimseyen bir gelecek vardır ardımızda...

yemek yok.
açız.. karavana yemek geliyor. üzerilerinde kurtlar. Dr yeyin diyor,bizde bunu yiyoruz,kendinden olmuş kurtlar,birşey olmaz...

.......

Bacaklar romatizma. Savaşta soğuk... ayakkabı yok. ayakta çarık. çarık da hemen kuruyor. soğuk.....

:(
Gidemeyenler için büyük kayıp bizler için ölçüsüz kazanç..
Vesile olan herkese, emeği geçen herkese teşekkürler..

Evet, bu akşam Gezenbilir ekibi olarak iyi ki gitmişiz, iyi ki izlemişiz.

Böyle bir belgeselin gösterimden kaldırılması çok üzücü. Zaten hepimizde aynı etkiyi bıraktı sanırım. Bir taraftan sempatik dedelerimizin bizi güldürmeleri, diğer taraftan ağlatmaları... Neler yaşadılar anlayamayız belki ama, anlattıklarını dinleyerek paylaşabiliriz.

Ve de paylaştık... Gerçekten izlenmesi gereken bir belgeseldi.

FAvori karakterim Nişancı Er Ömer. Belki de en rahat yürüyüp hareket eden olduğu içindi. Fakat 3'ünün arasında ilk rahmete kavuşan da o olmuş. İlginçtir son gazi rahmete kavuştuğunda askerlikte son 34 günümmüş.

Valla ilk kez 5 günde vizyondan kaldırılan bir film görüyorum. Yani dandik Amerikan filmleri bile 3-4 hafta vizyonda kalır. Bu ilgisizliği anlamıyorum. Yeri geldi kahkalarala güldük, yeri geldi duygulandık.

yemek yok.
açız.. karavana yemek geliyor. üzerilerinde kurtlar. Dr yeyin diyor,bizde bunu yiyoruz,kendinden olmuş kurtlar,birşey olmaz...

.......

Bacaklar romatizma. Savaşta soğuk... ayakkabı yok. ayakta çarık. çarık da hemen kuruyor. soğuk.....

Gidemeyenler için büyük kayıp bizler için ölçüsüz kazanç..
Vesile olan herkese, emeği geçen herkese teşekkürler..

Kesinlikle. Muhtemelen Arog filminde seyirci rekorları falan kırılacaktır.

Bu arada beni en çok etkileyen bölüm 3 aylık olarak 500Ytl maaş verilmesi. Ki onu da öldü diyerek kesmişler. O yaştaki adamı da banka, valilik, karakol, nüfus müdürlüğü arasında resmen süründürüyorlar. Oradaki sözü de yine mizahsaldı. Evet öldüm mezara gömdüler. Sonra mezarı açtım geldim karşınıza :smiley: Nur içinde yatsın.

Ekşi sözlükte şöyle bir Comment vardı.

savaşta üşütmesi nedeniyle, ki basit bir çarıktan başka birşey yoktur ayağında askerlerimizin, astım bronşit olan ve daha sonra üzerine yapışıp kalan romatizma nedeniyle yatağa bağlı kalan gazinin sözleri içinizi yarıp geçen binlerce kelimeden biriydi." olsun vatan evlatları rahat olsun, sağolsun"*
kırık dökük bir köy evinde yaşadığı, önündeki iki domates, salatalığı görüp "ey bolluk var şimdi, eskiden kıtlık vardı böyle miydi" diyen ömer dede...
diğeri: bizim askerimiz düşmandan korkmaz! bizi açlık, soğuk kırdı!
doğrudur, sarıkamış'ta soğuktan kırılmıştır nice nefer!*
edirne tabyalarına gidin bakın, askerlerin aşı nedir!
spoiler:
nur içinde yatın!

öncelikle bütün gazi ve şehitlerimiz nur içinde yatsın.filimin başında dediği gibi "bunlar yokluk görmemiş toplayın yerdeki elmaları komposto yapın elbet yiğen biri çıkar" bizler şu an içinde olduğumuz varlığı yokluk olarak adlandırıyoruz ve beğenmeyip sızlanıyoruz onca imkanların içinde acaba o şartları hangi birimiz kaldırabilirdi.her kurtuluş savaşı belgeseli izledikten sonra inanın evimin mutfağında daha özenli oluyorum .çocuklarımıza tutumlu olmayı "cimri değil" bu gibi sinema belgeselleriyle öğretmek lazım.bu arada fatih ve arkadaşlarını canı gönülden kutlarım anadoluda onca zaman ve emek haycıyarak yaptıkları bu çokdeğerli projeden dolayı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR