Söke Doğanbey Ve Bafa Kapıkırı Gezisi 11-13 Nisan 2014

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan m.ayhanozerden Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,726
Ynt: Söke Doğanbey Ve Bafa Kapıkırı Gezisi 11-13 Nisan 2014

Anı ve fotoğrafları heyecan ile bekliyorum. Karavancılık pek ilgimi çekmiyor ancak motosiklet ile kampçılık ilgi alanım olduğu için bunun bir az daha luks halini ilgi ile takip ediyorum doğrusu :smiley: malum biz iki sidecase ve bir topcase e sığdırdıklarımızla kamplarda mutluluktan ucabiliyorsak karavancıları gercekten merak ediyorum :smiley:))

Etiketler

sonatbaspinar' Alıntı:
Anı ve fotoğrafları heyecan ile bekliyorum. Karavancılık pek ilgimi çekmiyor ancak motosiklet ile kampçılık ilgi alanım olduğu için bunun bir az daha luks halini ilgi ile takip ediyorum doğrusu :smiley: malum biz iki sidecase ve bir topcase e sığdırdıklarımızla kamplarda mutluluktan ucabiliyorsak karavancıları gercekten merak ediyorum :smiley:))
Sonat bey bir atasözü der ki "Her motorcu bir gün karavancı olacaktır!" :D
Bizi izlemeye devam edin ;)

drares' Alıntı:
Sonat bey bir atasözü der ki "Her motorcu bir gün karavancı olacaktır!" :D
Bizi izlemeye devam edin ;)

Evet , katlıyorum... Örnek : Bendeniz ::smiley: ::smiley: Motordan vazgeçmek yok ; bunu da antiparantez belirtelim... :smiley:

Tüm Karavanseverlere merhaba,

11-13.04.2014 tarihleri arasında gerçekleşen 3 günlük Söke Novada Outlet-Priene-Doğanbey-Didim (Akbük)- Kapıkırı (Heraklia) gezimiz ile ilgili notlarım ve fotoğraflarım ektedir. Diğer katılımcı arkadaşlarımızın da fotoğraflarını ve anılarını paylaşmasını bekliyoruz.

1.Gün : 11.04.2014 Cuma günü saat 13:30’da Gaziemir Metro otoparkından hareket ettik. İlk durağımız İzmir-Aydın Otoyolu üzerindeki Shell Akaryakıt istasyonu idi. Burada yaklaşık 15 dakika mola verdikten sonra Söke’de yaklaşık iki yıl önce açılan Novada Outlet Center’e ulaştık. İzmir Kamp Karavan Derneği’nin daha önceden planladığı gibi, Alışveriş merkezinin otoparkının İzmir-Söke Karayolu altında kalan ve yüksek duvarlarla çevrili bölümünde karavancılar için düzenlenmiş ve elektrik, su, aydınlatma imkanlarının sağlandığı alana yerleştik. Çok geniş bir otopark olması nedeniyle, karavanların kolay şekilde park ve manevra yapabilmesi mümkün.

_DSC1203.JPG

_DSC1205.JPG

_DSC1210.JPG

_DSC1213.JPG

_DSC1216.JPG

Akşamüzeri 16:30 gibi vardığımız alışveriş merkezinde yaklaşık 3 saat serbest zaman diliminde mağazaları gezdik. Karavancılarla çay, kahvelerimizi içtik. Yine Derneğimizin organizasyonu ile Alışveriş yönetimince bir tanıtım konsepti dahilinde tüm karavancılara ücretsiz akşam yemeği sunuldu.

_DSC1217.JPG

IMG_2391.JPG

6.JPG

IMG_2419.JPG

Gece karavanlarımıza çekildiğimizde çok güzel bir yağmur eşliğinde deliksiz uykularımıza daldık. Sabah olduğunda yağmur da kesilmiş ve muhteşem bir ılık ve temiz hava ile kahvaltılarımızı yapmış olduk.

2.Gün: 12.04.2014 Cumartesi Sabah saat 10:00’da Novada Outlet Center’dan Priene’ye doğru hareket ettik. Hava da bu arada yazdan farksız şekilde ısınmaya başlamıştı. Priene’de birçok fotoğraflar çekildi ve Dernek üyesi Sn.Levent Şit, Priene’nin eski tarihi hakkında sunum yaptı.

_DSC1219.JPG

_DSC1224.JPG

_DSC1226.JPG

IMG_2437.JPG

IMG_2438.JPG

Antik kentin tiyatrosunda tüm katılımcılarla fotoğraflar çekildik.

IMG_2481.JPG

IMG_2486.JPG

Adnan Bey geziniz ve resimleriniz çok güzel. Teşekkürler.

Daha sonra Doğanbey köyüne gitmek üzere yola çıktık. Doğanbey köyü Büyük Menderes deltasını yukarıdan görecek şekilde bir dağın yamacına kurulmuş eski bir Rum köyü olup, uzun süre terk edilmiş şekilde kaldıktan sonra birkaç vatandaşımızın buralardaki yıkık evleri satın alarak köyün dokusuna uygun olarak çok güzel restorasyonlarla taş evlerden bu cennet mekanı yaratmışlar

_DSC1310.JPG

_DSC1314.JPG

_DSC1316.JPG

_DSC1319.JPG

_DSC1323.JPG

Akdeniz45' Alıntı:
Adnan Bey geziniz ve resimleriniz çok güzel. Teşekkürler.

Bir şey değil Hüseyin bey. Umarım etkinliklerin ve katılımcıların sayısını çoğaltırız.

Doğanbey köyünden fotoğraflara devam;

_DSC1376.JPG

_DSC1381.JPG

_DSC1385.JPG

_DSC1401.JPG

_DSC1409.JPG

Köy o kadar güzel ki seyretmeye doyamıyoruz.

_DSC1415.JPG

_DSC1421.JPG

_DSC1423.JPG

_DSC1427.JPG

_DSC1429.JPG

Aynı zamanda köyün girişinde yapılmış büyük bir taş bina içerisinde Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ziyaretçi Tanıtım Merkezi kurulmuş olup, gelen ziyaretçilere bilgisayarda hazırlanmış Power Point sunumu ile bölge tanıtılmaktadır. Ayrıca binanın üst katında gerçeğine birebir uygun şekilde mumyalanmış kuş, gelincik, yaban domuzu gibi bölgede yaşayan hayvan türlerini barındıran müze de gezilebilir. Yani yaşadığımız ortamı cennete de cehenneme de çeviren bizlerden başkası değil. Katkıda bulunan herkese buradan teşekkür etmek isterim.

_DSC1433.JPG

IMG_2498.JPG

IMG_2500.JPG

IMG_2512.JPG

IMG_2526.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR