öncelikle herkese selamlar...Ben sebebini anlayamadığım bir konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Benim 95 model vitara 2.0 V6 otomatik vites aracım var 2 ay kadar önce araca komple bakım yaptırdım.(subap lastikleri,subaplar,yağ,filitreler.antifiriz vs.) bir ay önce dertler başladı.önce kalorifer radyotörüne giden hortumdan su sızdırmaya başladı.bende kelepçenin çok sıktığını düşündüm ve hortumu yeniledim.çıkdım uzun yola memlekette aracı babama bırakmaya.Çorum'a kadar 270 km hiç sorunsuz yol gittim.zaten memlekette orası.köye çıkarken yaklaşık 5 km yokuş çıkıyoruz.tırmanmaya başladıkdan bir süre sonra hararet ibresinin yükselmeye başladığını gözlemledim.hemen durdum baktım su yedek deposu su seviyesi normaldi.araçda rölentide çalışınca ibre düşmeye başladı ve bu şekilde köye vardım.Ertesi gün tekrar merkeze gittim işlerimi hallettim yine dönüşte aynı rampayı çıkmaya başlayınca hararet ibresi yükselmeye başladı kırmızıya kadarda çıkmadı yine köye vardım.ertesi sabah hafta sonu bitmişti babam beni merkeze bırakacaktı.yağını ve suyunu kontrol etmek için kaputu açtığımda tahliye deposunda su kalmamıştı.radyatör tapasını açtım kapağın termostadlı yaylı bölüm kırılmıştı.bu su kaybının sebebini buna bağladım.suyunu tamamladım.birde yanıma yedek bidon su aldım merkeze hararet ibresi normal seviyede merkeze geldim.sanayiden radyatör kapağının yenisini aldım taktım.ve otobüsle Ankaraya döndüm.Babam sorunsuzca köye dönmüş hararet meşhur rampayı çıkarken bir miktar yükselmiş.köye çıktığında yine ince bir su hortumdan su kaçırdığını görmüş ve bugün yine merkeze gitmiş hortumu sanayide yenisi ile değiştirmiş kontrol ettirmiş herşey normal,geri dönüşde rampaya tırmanmadan önce durmuş su seviyesini yine kontrol etmiş herşey normal.rampayı çıkarken hararet yine birmiktar yükselmiş ve rampanın yarısında hazin son radyatör üst tarafdan 15 cm kadar yarılmış.ve yolun kalan bölümünü traktör arkasında eve kadar gitmiş.
1-Bu olayların sebebi ne olabilir.(babamdan sordum ,yağda herhangi bir bozulma yok.Eksozdan herhangi bir duman atma olayı yok.
2-Araç normal de hiçbir problem yaratmazken bizim meşhur rampada ne olabilir.
3-İş başa düştü gidip bu hastayı ben iyileştireceğim .bu araç için nasıl bir radyatör almalıyım. forumdan okuduğum kadarıyla mercedes radyatörü takılabiliyormuş(orjinali birhayli pahalı gibi)
Biraz konuyu uzattım kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.fikirleriniz benim için çok değerli ve önemli .Şimdiden çok teşekkür ederim.
1-Bu olayların sebebi ne olabilir.(babamdan sordum ,yağda herhangi bir bozulma yok.Eksozdan herhangi bir duman atma olayı yok.
2-Araç normal de hiçbir problem yaratmazken bizim meşhur rampada ne olabilir.
3-İş başa düştü gidip bu hastayı ben iyileştireceğim .bu araç için nasıl bir radyatör almalıyım. forumdan okuduğum kadarıyla mercedes radyatörü takılabiliyormuş(orjinali birhayli pahalı gibi)
Biraz konuyu uzattım kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.fikirleriniz benim için çok değerli ve önemli .Şimdiden çok teşekkür ederim.