Soğukken Yürümemesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,042
Ya 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum zaten şanzumanı da komple 2 sene önce yaptırıp yağını koydum ve o yağla devam ediyorum.Rölantide N konumunda iken 5 dk kadar çalıştırıp öyle hareket ediyorum hep,bunu da normal buluyordum ama kafama takıldı işte
 

Etiketler
araç
2003 model 4,7 WJ var bende aynı sorun var. Soğuk iken çalışır çalışmaz yürürseniz sanki el freni çekili kalmış gibi oluyor 40-50 metre sonra düzeliyor. ama soğuk iken 10-15 saniye rolantide çalıştırıp sonra hareket ederseniz problem olmuyor. Sebebini bende bilmiyorum. belki normal
 

soğuk havadan kasıt ne bilmiyorum ama - derecelerde çalıştırır çalıştırmaz bu araçlar kendine gelmez.Motor hacmi biraz yüksek olduğu için yağlar ancak kendine geliyor,ilk başta güçten düşmüş gibi gitmesi normal.
 

normal değil. 2000 model 4.7 varken kışın böyle birşey olmuyordu. -6 -7 gibi derecelerden bahsediyorum. zaten çok çabuk ısınan bir araçtır.
 

Benim araç çok çabuk ısınmıyor, değerler de normal görünüyor ancak. Ustalar da normal olduğunu söylüyor (LPG'ciler). Termostat değişmişti her ihtimale karşı. Sorunun ısınma ile ilgili olup olmadığından emin değilim ben.
 



40-50 mt için aracı bızıklatmaya değmez,çalışsın 10-15 sn ne olacak ki? Sorun olmasa bile pat diye çıkmayın zaten soğuk havada yağın bir kendine gelmesi lazım.
 
Tepkiler: KLL


Evet çalıştırıp N konumuna getirip 5 dakika kadar çalıştırıyorum sonra hareket ediyorum teşekkürler
 

P de bekleyebilir, aynı şey vites açısından. daha güvenli ayrıca.
 




Yakıt sistemi hava alıyordur. Aynı sorun 2.7crd de vardi bende. Mazot filitresine giren alçak basınç hortumunu ve mazot filitresinin üstündeki tek yönlü valfi değiştirince düzeldi.
 

benzinlide hava alacak yer yok. en kötü ihtimal, üst kapak contasında yada valf kenarlarında su kaçağı vardır ve araç silindirlerine az miktarda da olsa su doluyordur gece beklediği sürede. başıma geldi yaşadım oradan biliyorum. conta bozuk olmasa bile mecburen açılıyor ve tamir ediliyor yeni parçalarla.
 

benzinlide evap sistemindeki bir kaçaktan hava alamaz mı?
 

alır almasına ama o tip bir kaçak her durumda kendini belli eder. vakum kaçağı sonuçta. özellikle rölanti yüksek olur.
 

sanzımanın yağ basıncı ıle ılgılı yağ değıştırme ıle duzelmez ....yada balata dan olabılır ..çok dert edersenız sanzımanı ındırın diğer mekanık te sorun yok sorun sanzımanda kolay gelsın
 




SON KONULAR - FORUM