Softshell Ceket

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astarkilim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,371

astarkilim

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar .. soft shel ceketler hakkında bilgi almak istiyorum. bu ürünler üst katman olarak kullanılabiliyor mu... waterproof, windresist özellikleri gibi özellikleri oluyor. bunlar dış -üst katmen olarak kullanışlı mıdır? üstüne başka bir şey giymeli miyiz.? soft shell ürünün kaliteli olduğunu nasıl anlarız...

Etiketler

Ynt: Softshell Ceket

Softshell'i anlamak için önce hardshell ne onu bilmek lazım.

Hardshell ürünler tamamen su ve rüzgar geçirmez olan ceketlere-dış katlara verilen genel isim. Çoğunluğu harış huşur yağmurluk gibi olan bu ürünlerin hem kesimleri hem çıkarttığı ses hem de kaba yapısı nedeni ile "hard" shell de denmektedir. Ama genel olarak su ve rüzgardan korumaları nedeni ile bu isim verilmiş. Ayrıca geneli fleece denilen, herhangi bir ısı izolasyonu sağlamayan incecik şekilde satılır.

Softshell ise dış kış ile orta katın birleşimi bir ürün. Kullanımı çok rahattır. Water Repellent'tır. Waterproof değil. Bu sadece su kaydırma özelliği kazandırır ve orta şiddetli yağmurda 10dkdan sonra su geçirmeye başlar. Geneli rüzgar geçirmez veya amaca göre %95-98 rüzgar geçirmezdir. Genellikle streç olur ve koltuk altı havalandırması gibi ekstralara ihtiyaç duymaz. Çünkü sadece rüzgar geçirmez olması nedeni ile kullandığı astar ( membrane ) çok ciddi nefes alabilir özelliktedir. %98 rüzgar geçirmez modeller en iyi nefes alan modellerdir bu yüzden.
Soft shell karma bir üründür, dış ve orta katı birleştirmesi rahatlık ve kullanım alternatifleri yaratır. Üstüne hard shell giyilip sırf orta olarak bile kullanılabilir.

Kışlık ve yazlık kullanım softshell'leri farklıdır. Bir kısmı daha kalın bir dokuma ve tamamen rüzgar geçirmezliğe sahiptir. Bir kısmı ise Daha ince daha streç ve tamamen rüzgar geçirmez olmamaktadır.

Bu ceketlerin sadece en üst modellerinde kapişon ( hood ) bulunur. Geneli sadece dik ve yüksek yakalıdır.

Softshell'in iyi olduğunu anlamak hardshell'lere göre daha zordur çünkü astarları çok farklılık gösterir ve amaç doğrultusunda çoğu birbirine benzemezler. Genel özellikleri streç yapıda olmalarıdır. "Soft" ismi vücuda iyi oturması, streç olduğu için az hışırtı yapması ve dış koşulların %90'da kullanıma uygun olmasından gelir. Rüzgar geçirmez bir polar gibi üstünde su tutmaz ve ekstraları daha boldur. Çabuk kurur ve kolay temizlenir.

Türkiye'de Marmot, Vaude, Millet gibi markalar soft shell için en iyi olanlar. Kullanılan membranlardan Goretex Windstopper Softshell, Polartec Windbloc, Polartec Power Shield, Polartec Powershield O2, Schoeller WB-400, Wb-12000 en iyi olanlarıdır. Bunlar HDM super fabric, DWR, Nanotech, Coldblack gibi birçok firmanın ayrı ayrı özellikleri ile birleşince tadından yenmez olur. Kalitesini bu şekilde ve markadan anlayabilirsiniz.

En iyi örneği için ; http://draussen.de/products/mammut_extreme_ultimate_ws_jacket_07_08_705.shtml?1_2_3
http://www.mammut.ch/en/productDetail/101004580_v_1080_L/Laser+Jacket+Men.html
http://www.arcteryx.com/Product.aspx?Mens/Jackets-Vests#Softshell

gibi ürünler ve siteler gösterilebilir.

Hannah, Directalpine, Lowe Alpine, Salewa gibi markaların da ürünleri mevcut ama önce marmot arayın. Marmot Snaz, Hero gibi modeller gayet başarılı.

Asıl konu ne için kullanacağınız. Bisiklet sürenden, yelken yapanına kadar farklı amaçlar için üretilen ceketler var.

soft shell kumaştan üertim yapan firmalar var türkiye de kanyon ldt. hi tec de lisnslı üretim yapıyor acaba bunların kalitesi nasıldır... fiyatları bilindik markalara göre daha uygun .. ??? ??? ??? ???

Hi tec eğer eVent membrane kullanıyorsa soft shell için gayet iyidir. Ancak işçiliği çok iyi olmayabilir + ben sadece bot/ayakkabı firması olarak biliyorum. Kanyon ise tam genel kullanıma uygun ,ucuz ama fiyatına göre kaliteli ürün yapabilen bir firma. Bizzat nasıl bir softshell yapmışlar görmek lazım.

Lisanslı üretim yanıltıcı olabilir. Direct Alpine'da sitesinde fabrika gibi tüm test ekipmanlarını göstermiş ama devil alpine ceket bile çok kötüydü. 3 senelik mont toplam 6 ay giyilmiştir ama şimdiden içinden membran yırtıldı ve çözündü. Dermizax ZR adında PU bazlı bir membran olmasına rağmen.

Bu sene outdoor mağazaları iyi durumda değil Türkiye'de. Ürün çeşitliliği az ama gene de gezip farklı modelleri görmeniz lazım. Hayatınızda soft shell almak için gidip hiç mont bakmadıysanız en az 3 mağaza gezip modelleri karşılaştırmanız gerek. Ancak böyle biraz anlaşılır. Gerçi girdiğiniz ilk mağazada hemen almanız da olası satış taktiklerine kanarsanız.

satış taktikleri konusunda ben kendime pek güvenmiyorum. ::smiley: ::smiley: yani ben çok kolay kanıyorum. bir de arkadaşlar biliyorsunuz bu outdoor ürünleri çin de üretiliyor. ben bazı siteler buldum. bunlar http://bjgeruite.en.made-in-china.com/ başka da vardır tabi. acaba çinden doğrudan temin etmek mümkn müdür? ??? ??? ???

gerçek soft shell değil bunlar. Çok sakat ürünler. Türkiye'de 150-200 lira arası satılan softshell'lere bakın. Onlar da Çin'de üretiliyor ama en azından markayı tanıyoruz. ;)

[size=12pt]gerçek bir softshell için ne kederd para gözden çıkarmak lazım [/size ::smiley:[flash=200,200][/flash]]

Ohzman' Alıntı:
Softshell'i anlamak için önce hardshell ne onu bilmek lazım.

Hardshell ürünler tamamen su ve rüzgar geçirmez olan ceketlere-dış katlara verilen genel isim. Çoğunluğu harış huşur yağmurluk gibi olan bu ürünlerin hem kesimleri hem çıkarttığı ses hem de kaba yapısı nedeni ile "hard" shell de denmektedir. Ama genel olarak su ve rüzgardan korumaları nedeni ile bu isim verilmiş. Ayrıca geneli fleece denilen, herhangi bir ısı izolasyonu sağlamayan incecik şekilde satılır.

Softshell ise dış kış ile orta katın birleşimi bir ürün. Kullanımı çok rahattır. Water Repellent'tır. Waterproof değil. Bu sadece su kaydırma özelliği kazandırır ve orta şiddetli yağmurda 10dkdan sonra su geçirmeye başlar. Geneli rüzgar geçirmez veya amaca göre %95-98 rüzgar geçirmezdir. Genellikle streç olur ve koltuk altı havalandırması gibi ekstralara ihtiyaç duymaz. Çünkü sadece rüzgar geçirmez olması nedeni ile kullandığı astar ( membrane ) çok ciddi nefes alabilir özelliktedir. %98 rüzgar geçirmez modeller en iyi nefes alan modellerdir bu yüzden.
Soft shell karma bir üründür, dış ve orta katı birleştirmesi rahatlık ve kullanım alternatifleri yaratır. Üstüne hard shell giyilip sırf orta olarak bile kullanılabilir.

Kışlık ve yazlık kullanım softshell'leri farklıdır. Bir kısmı daha kalın bir dokuma ve tamamen rüzgar geçirmezliğe sahiptir. Bir kısmı ise Daha ince daha streç ve tamamen rüzgar geçirmez olmamaktadır.

Bu ceketlerin sadece en üst modellerinde kapişon ( hood ) bulunur. Geneli sadece dik ve yüksek yakalıdır.

Softshell'in iyi olduğunu anlamak hardshell'lere göre daha zordur çünkü astarları çok farklılık gösterir ve amaç doğrultusunda çoğu birbirine benzemezler. Genel özellikleri streç yapıda olmalarıdır. "Soft" ismi vücuda iyi oturması, streç olduğu için az hışırtı yapması ve dış koşulların %90'da kullanıma uygun olmasından gelir. Rüzgar geçirmez bir polar gibi üstünde su tutmaz ve ekstraları daha boldur. Çabuk kurur ve kolay temizlenir.

Türkiye'de Marmot, Vaude, Millet gibi markalar soft shell için en iyi olanlar. Kullanılan membranlardan Goretex Windstopper Softshell, Polartec Windbloc, Polartec Power Shield, Polartec Powershield O2, Schoeller WB-400, Wb-12000 en iyi olanlarıdır. Bunlar HDM super fabric, DWR, Nanotech, Coldblack gibi birçok firmanın ayrı ayrı özellikleri ile birleşince tadından yenmez olur. Kalitesini bu şekilde ve markadan anlayabilirsiniz.

En iyi örneği için ; http://draussen.de/products/mammut_extreme_ultimate_ws_jacket_07_08_705.shtml?1_2_3
http://www.mammut.ch/en/productDetail/101004580_v_1080_L/Laser+Jacket+Men.html
http://www.arcteryx.com/Product.aspx?Mens/Jackets-Vests#Softshell

gibi ürünler ve siteler gösterilebilir.

Hannah, Directalpine, Lowe Alpine, Salewa gibi markaların da ürünleri mevcut ama önce marmot arayın. Marmot Snaz, Hero gibi modeller gayet başarılı.

Asıl konu ne için kullanacağınız. Bisiklet sürenden, yelken yapanına kadar farklı amaçlar için üretilen ceketler var.

fleece demek polar demek değilmi... ben yanlışmı biliyorum acaba....

doğru fleece dağcılık ürünlerinde genellikle polar için yani orta katlar için kullanılan bir kelime. Bazı hardshell'ler fleece olarak da geçebiliyor ama genelde bunlar incecik bir iç katra sahip oluyor.

Twin jacket'ler içindeki ceket de fleece olarak geçer.

En doğrusu waterproof hardshell diye aratmak. Insulated olmayan modellere bakmak.

anladım...ben fleece i poların tam karşılığı olarak biliyordum...

bende işime yaricağını düşünerek bu ürünün siparişini verdim sizce nasıl işe yararmı ?
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=5&urun_id=13979&urun_ismi=Columbia-Polar-Big-Bankhead-™-Half-Zip-Titanium-Fermuarlı-Boğazlı-Polar-EM6365

Bu işe yarar ama tamamen bir orta kat olarak.

Soft shell gibi water repellent değil bu. Power Stretch polar dersek daha iyi olur.

erce93' Alıntı:
bende işime yaricağını düşünerek bu ürünün siparişini verdim sizce nasıl işe yararmı ?
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=5&urun_id=13979&urun_ismi=Columbia-Polar-Big-Bankhead-™-Half-Zip-Titanium-Fermuarlı-Boğazlı-Polar-EM6365

boydan boya fermuarlı ürünlerde çok daha rahat edersiniz...

hardshell olarak jack wolfskin windstopper kullansam nasıl olur aynı zamanda gore-tex suda geçirmio

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.