Skystar Rally Raid (Off-road Modifikasyonu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NVR01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,931

Etiketler
Ynt: Skystar Rally Raid (Off-road Modifikasyonu)

bende 265-75-16 lastikler var...normal jantlarla problem yok...ama offsetli jant takarsanız (-8cm) burda çamurluk iç kısımlarına tam dönüşlerde sürtme yapıyor ... Torsiyonlardan gerdim, kupayı 5 cm kaldırdım... 2 senedir yapmadığım kalmadı...:smiley:)

Bakalım bende daha önce defender kullanıyordum arazi performansına diyecek yok fakat malumdurki güncel bir araç olmaması özellikle şehir içinde ve uzun yolda bayaa bi sabır istiyor nissan pickup ı da yeni aldım bana arazi de tad verirse bende ciddi modifiyeler yapıcam.

Şunu söliyebilirim... 2 senedir pickup kullanıyorum... ev kurtuluşta, iş dudulluda (32 km) her gün gidip geliyorum...15 te bir çanakkaleye gidip geliyorum.(sıkı offroad yapıyorum).Ayda ortalama 4000 km yol yapıyorum...offroad ekipmanlarıyla 10 lt 100 km de yakıyor... Şu anda 120 bin km de ben araçtan çok memnunum, ... 5.20 mt boyu olduğundan park sorununda veya dar sokaklarda sıkıntı olabiliyor.Onun dışında uzun yolda kullanmak çok rahat...Pick up olması bambaşka bir güzellik ...Ne isterseniz arkaya koyabiliyorsunuz.Ben buna alıştıktan sonra başka 4x4 kullanabileceğimi sanmıyorum... bu adreste aracı görebilirsiniz http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150171099949013&set=o.340347817757&type=1&theater

Doğrusunu sölemek gerekirse bu araca bir bu aracın maaliyeti kadar para harcadım :smiley:)) ama kaba bir hesap olursa...Ön tampon : yerli yapım 700-1000 tl arası arka:500 tl vinç.: tabor tavsiye ederim (Tmax kullandım derede battım çıkarırken 3 parçaya ayrıldı) 12500LB sentetik halatıyla beraber 2000 Tl. Jantlar 850 tl (fırın boya yaptım.) roofrock : 400 Tl. yan rock slider lar 400 Tl. snorkel : sakaryada resqu team murat karahanda var 600 tl... içirde pioneer avic900 gps li müzik sitemi var. 1000 wat invertör var...tenteyi ve kasasını arkadaşla yaptık.(malzeme parasına) Aracı torsiyon cubuklarını sıkarak yükselttim (6cm) arkaya makaslara +4cm küpe koydum... ayrıca 5 cm body lift yaptım... Bunun yanında incik cincik kendime ve kullanımıma göre bir çok parça tasarladım ve taktım...mesela sürücü ve yan koltuğun altına 4 cm lastik takoz koyarak yükselttim...Hem arkada oturanın diz mesafesini rahatlattım hemde kendi görüsümü bir nebze arttırdım.Ofroad sürüşlerinde görüş daha iyi oldu(dik oturmada) Aracın motoruna her yağ değişimde powerup (2 kutu) yağ katkısı atıyorum.Bunu yaklaşık 50 bin km dir yapıyorum.Aracın sesi değişiyor, soğuklarda dizeller zor ısınır ve çok sesli çalışır.Bu ortadan kalktı...Herkeze tavsiye ederim...Bor denilen ürünlerle karşılaştırmayın powerup çok başka bir ürün...Hatta özel greslari var bunları ön poryoların içinde kullanırsanız bozulma riskini minimuma indirirsiniz...Belki biraz pahallı olabilir ama arazide bozulup kalması ile açılacak masraf daha büyük oluyor.... 2 seneyi aşkın bir zamandır nissanı kullanıyorum, oldukça memnunum bana göre sağlamlık durumu ve pratikliği diğerlerine göre daha üstün...

kışın federal corugia MT (inanılmaz memnunum) yazın BF lari takıyorum AT ölçüler aynı...265 75 16

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR