Sizce Suzuki Jimny Şartlarıma Uygun Bir Araç mıdır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gkr3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,559

gkr3

Ana Kamp
Herkese selamlar,
Çok uzun zamandır siteyi takip ediyorum daha önce lada niva ve jeep başlıklarında mesajlar yazdım ama suzuki başlığındaki ilk yazım bu.
Yazı yazmasam bile jimny ve vitara hakkında hemen hemen her şeyi okudum sayılabilir.Açıkcası bu suzukileri tanıdıktan sonra satılık ilan sitelerinde gözüm ne ladayı nede jeep leri görür oldu direk suzukiyi açıyor ve yeni ilan varmı yokmu araştırıyorum.Açıkçası tam bana göre bir araç sanki bu suzukiller.Gerek şehir içi ve şehir dışı kullanımının diğer arazi araçlarına göre daha başaralı olması açıkcası tam benim aradığım özellik çünkü alacağım araç beni her gün ofise ve işe kadar taşıyacaktır.Hafta sonları ise dağ tepe kır bayır tırmanacağım.Ağır off road yapmayı düşünmüyorum.Doğa gezisi tarzında olacak.Ladayı şehir içinde kullanmak bence tam bir ölüm.'. araç olarak alınabilir ancak ben 2. araç düşünmüyorum.Şehir içi kullanımı olacağından suzuki bence daha avantajlı.Jepplere gelirsek 5.2 lik motorların yakıtını ve vergisini ödemek benim için zor hele birde suzukilerin vergi ve yakıt performanısını gördükten sonra(Lpg taktırmayı düşünmüyorum).Jimny veya vitara düşünüyorum.Arazi performanslarını hepimiz biliyoruz.Oldukça başarılı.Birçok kişi ağız burun büküyor suzukileri görünce yahu bu araçla off road yapılır mı diye.Sonra suzukileri izleyenlerin ağzı bir karış açık kalıyor.Şehir içi ve şehir dışı performanlarınıda göze alırsak yakıt durumunuda eklersek vitara veya jimny beni üzer mi yada elimde patlaması gibi bir durum olur mu?Bu arada jimny daha ağır basıyor.Kutu gibi araç tam benlik.Vitara olsa bile tek kapı düşünüyorum.Tek kapılılarını benim tarzıma ve görşüme daaaha uygun buluyorum.Tekrar söylüyorum sanki jimny benim gözümde daha ağır basıyor.Yapacağım süratte en fazla otobanda 110 dur.Problem çıkarır mı?
Biraz uzun oldu ama sabrınıza sığınıyorum
saygılar

Etiketler

Ynt: Sizce Suzuki Jimny Şartlarıma Uygun Bir Araç Mıdır?

merhabalar.
şimdiden hayırlısı olsun.zaten olayı özetlemşsin.en mantıklı seçim derim.bendede vitara var 1992 model inanın hala orjinal motor, öntakım.şanzıman arazi aktarma.jimy leri pek tanımam ama suzuki olunca farketmez.en güzeli yakıt tasarrufu.size bir alternatif daha.terrios.oldukça dayanıklı ve arazi performansı iyi.motoru küçük olduğu için(1300 cc)vergi avantajı var.ve kolay kolar dağılan ve arıza açan bir araç değildir.yanlız vitaradan daha çok yakıyor.bizzet denenmiştir.birde lov seçeneği yok bence suzuki bir adım önde.

hudev' Alıntı:
merhabalar.
şimdiden hayırlısı olsun.zaten olayı özetlemşsin.en mantıklı seçim derim.bendede vitara var 1992 model inanın hala orjinal motor, öntakım.şanzıman arazi aktarma.jimy leri pek tanımam ama suzuki olunca farketmez.en güzeli yakıt tasarrufu.size bir alternatif daha.terrios.oldukça dayanıklı ve arazi performansı iyi.motoru küçük olduğu için(1300 cc)vergi avantajı var.ve kolay kolar dağılan ve arıza açan bir araç değildir.yanlız vitaradan daha çok yakıyor.bizzet denenmiştir.birde lov seçeneği yok bence suzuki bir adım önde.

Hocam Low seçeneği olmayan araç almanızı tavsiye etmem

Bence de vitara ya da jimny hem şehir hem de arazi kullanımı için ekonomik ve ideal bir seçim olabilir.

Ancak Jimny ile ilgili olarak İzmit'ten Önder üzerinden bir tecrübem var. Önderin yeni hazırladığı jimny muhteşem oldu. Olabildiğince yükseldi ve İnsa turboları da takınca canavarlaştı. Uzun kasa araçların avantajlı olduğu bazı durumlar dışında yapamayacağı iş yok gibi. Ama dezavantaj çıkmış ortaya; uzun yolda biraz sürat yapınca dengesizleşmiş ve V8 lerden fazla yakmış. Aracı ağır off road için hazırlamıyor olduğunuza göre bu dezavantajlar da sizi ilgilendirmeyecek.

Hayırlı olsun şimdiden.

off road yapmayacaksanız ve bahsettiğiniz gibi kırda bayırda dolaşaçaksanız jimi yata vitara bence fark etmez toprak yolda hepsi gider cünki bu arada off road ile uğraşan kimse kimseye burun kırmaz cünki arkadaşlık önce gelir küçümseme burun kıvırma böbürlenme olmaz :smiley:)) ama arada takılırız birbirimize bile bile kızdırırız hepsi o ama bizden birine bişe olursa hepimiz üzülür hempimiz elimziden geleni yaparız

'' vitara veya jimny beni üzer mi yada elimde patlaması gibi bir durum olur mu?''
günümüzde 2. el piyasasnda az yakan dizeller hariç hiç hareket yok denilrbilir ,bu tip aracları artık bilen alıp kullanmaya başladı artık gercek sahiplerini buluyor ,alıpta bu yaz bineyim kışa dogru satarım mantıgı ile almayın ,dogru aracı alın binipte tadını alınca inemeyip normal otomabil kullanmak tersinize gelicek suzukiden vazgecemeyip hayat tarzınız olucaktır
jimny de 2004 model altı arazi için daha uygun deniyor .forum içinde geniş aramalar yapın bilgiyi bulursunuz. :smiley:

2004 jımny kullanıyorum ş.içinde ş.dışında dağda bayırda tek araç yani,kalabalık bi aile değilseniz sıkıntı yok,bende 215/75/15 lastik var yol tutuşu biraz zayıf lastikler büyüdükce yerden yükseldikçe zayıflıyo ama 110 falan da sıkıntı yok,bagaj yokdenecek kadar küçük bende tüpte var,tavana bagaj aldım,çok keyifli güzel bir araç arazide toprak yolda kullanmak daha eğlenceli kesinlikle,
Ladayla kıyas bence mantıklı değil farklı araçlar birbiriyle,

yardım edici cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ha birde ekleyim bu araç bekar arabası olacak.Öğrenci arabasıda diyebiliriz.Onun için bagaj istediği kadar küçük olsun benim için sorun yok.

aracı sizin ihtiyaçlarınız belirleyecek ne yapmak istediğiniz çok önemli ama marka soracaksanız kesinlikle suziki

Bende bu konu üzerine çok düşündüm...
İşletme maliyeti olarak yakıt, vergi vs.. suzuki oldukça avantajlı ve optimum bir araç..

Ama dersenizki sonuçta araziye giricem bir gün gözüm kesti ve çamura girdim.. ama işler umduğunuz gibi çıkmadı ve saplandınız.. yada çukurdan çıkmaya gücünüz yetmiyor... işte ozaman büyük motoru arıyorsunuz.. Bu durum nekadar sık olur bilemem ama yinede göz önünde bulundurmak gerektiğine inanıyorum..

Bence arazide 2000 motor, lastik ve yüksetlme yeterli olur.. marka ve modelin çok önemi olduğunu düşünmüyorum...

boxeralfa' Alıntı:
Ama dersenizki sonuçta araziye giricem bir gün gözüm kesti ve çamura girdim.. ama işler umduğunuz gibi çıkmadı ve saplandınız.. yada çukurdan çıkmaya gücünüz yetmiyor... işte ozaman büyük motoru arıyorsunuz.. Bu durum nekadar sık olur bilemem ama yinede göz önünde bulundurmak gerektiğine inanıyorum..

Aslında büyük araçların batma ihtimali 1000 kg civarındaki bir araçtan çok daha fazladır 2 ya da 2.5 ton bir araç balçığa battıktan sonra genellikle şaseye kadar oturur motor gücü de genellikle oradan çıkmasına değil daha da gömülmesine neden olur. Motor gücü = lüks (CJ serisi = Göktuğ Güzelbey tabi ki konu dışıdır :D ) olarak algılanabilir ve o da maddiyatla ilgilidir. Amaç heryerden geçsin (hatta hafifliğiyle yüzerek geçsin) beni dağa bayıra götürsün, sürdürülebilir olsun diyorsanız JİMNY uygun bir seçenektir. Ancak uzman bir yerde süspansiyon kit (get değil) takılmak şartı ile önde bir vinç, uygun MT lastikler, uygun ayna mahruti ve off-road krikosu ile batsanız da çıkarsınız (tabi ki araziye birden fazla araçla gidildiğini söylememe gerek yok). Kendi ifadesi ile 1 milyon kilometreden fazla off-road araç kullanan Mehmet Becce JİMNY kullanıyorsa bir bildiği vardır diye düşünüyorum.

Tekrardan selam,
Aslında daihatsularada bakıyorum.Terioslara değil ferozolara.Gayet güzel araç.Bunu suzuki forumunda sormak ne kadar doğru bilmioyırum ama objektif yaklaşırsak hangisi ipi göğüsler.

gkr3' Alıntı:
Tekrardan selam,
Aslında daihatsularada bakıyorum.Terioslara değil ferozolara.Gayet güzel araç.Bunu suzuki forumunda sormak ne kadar doğru bilmioyırum ama objektif yaklaşırsak hangisi ipi göğüsler.

Feroza kısmında konu ile ilgili bilgi vardır feroza kullananlara perça durumunu sorun derim

gkr3' Alıntı:
Tekrardan selam,

Kardeşim Feroza sahibiydi.

- Çok kolay ancak sınırlı yükseltebiliyorsunuz.
- Çok çok sağlam. kolay kolay parça kırmıyor.
- Parça bulmak zor. Dolayısıyla pahalı.
- Low da yeterince güçlü değil. Ama çok kötü de değil.
- Suzukinin gittiği her yerden gider. Belki fazlasını da gider.

yasarergun' Alıntı:
Feroza kısmında konu ile ilgili bilgi vardır feroza kullananlara perça durumunu sorun derim

Göker Bey iyi günler.Jimny'ler gerçekten iyi arabalar. Yaşar Bey topu bize atmış.İ stanbulda yada ulaşacak bir yerde iseniz benim Ferozamı test edebilirsiniz.Aşağıdaki topikden başlıyarak feroza başlıklarına gözatmanızı öneririm. :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55029.0

Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR