Sizce Grand Cherokee Doğru Tercih Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alutfu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,312

alutfu

Yeni Üye
Kendimize ait çiftliğimiz var ve binek aracımıza çiftlik yolunda bir kere motor yatak sardı bir kerede şanzıman indi (2 3 mm lik bir taş parçası girmiş kasko bile inanmadı konu hakkındada tam bir bilgiye sahip değilim)
Yaşadığımız şanzıman probleminden sonra birde arazi aracı olmayı düşünüyordukki babam bugun aradı ve 1996 model bir Lada Niva için 8750 Lira istediklerini söyledi banada fiyatıda modelide çok yüksek geldi.
Benimse gönlümden Grand Cherokee almak geçiyor.Ama Ladada düşük yatırım maliyetli ve ekonomik duruyor.
Bizim için araçta sağlamlık ve az yakıt önemli yolda çok ağır bi arazi şartları ok açıkcası çiftliğe gidip gelirken kullanmak için bir araç arıyoruz konforuda çok önemli değil.
Bu durumda siz olsaydınız bahsettiğim ladayımı alırdınız yoksa modeli çok yüksek olmayan 15000 lira civarında bir Grand Cherokee mi ?
Not:Arazi araçları hakkında hiç bir bilgimiz olmadığı için size sorma gereği duydum arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum ve bu sorunun cevabıda Grand Cherokee olacağını tahmin ettiğimden konuyu burda açtım.

Etiketler
Ynt: Sizce Grand Cherokee Doğru Tercih Mi?

Anladığım kadarı ile araç arazide fazla zorlanmayacak, hatta stablize yollar dışına çıkmayacak. Bu durumda tercihinizi suzuki vitara, toyota rav4, honda crv gibi daha küçük motorlu araçlar arasından yaparsanız daha ekonomik olur. Açıkçası böyle yollarda çamur olmadığı sürece tofaş kartal bile iş görür, biraz estetik biraz da ne olur ne olmaz ufak tefek çamur birikintilerini dert etmiyeyim diyorsanız 4x4 bakabilirsiniz, büyük motorlu vergisi yüksek araçlara gerek yok bahsettiğiniz şartlar için.

Biz çiftlikte ayrı diğer zamanlar için ayrı araç düşünmemizin diğer nedenide üstümüz kirli olduğu zamanlar veya çalışanlarıda taşımamaız gereken zamanlar oluyor araç içinin çabuk kirlenmesi yoksa 1 2 yaşında Crv almayı düşünüyorduk arabaya yazık ama.
Ağır şartlarda kullanılmayacak ama bizde basit bir araç düşünüyoruz çünkü binek aracımızıda değiştircez bu sayede fakat bahsettiğiniz araçlar fazla yatırım maliyeti gerektiriyor yoksa Crv bizim için çok iyi bir araç bizim şartlar Crvye uymuyor.
1)Lada peki doğru tercihmi bizim için?
2)Yakıt biraz fazla olabilir belki ama mesafe çok fazla değil 5 km gidiş yanı günde 20 30 km yol yapacak gibi lpg li olursa yakıtını 100km de 40 45 kuruş olur mu ?
3)Mtv vergisi içinde 15 yaşını geçmiş alırsak birazda öyle yükü hafiflemiş olur diye düşünüyorum bu şartlardaki Grand Cherokee mi yoksa başka bir araç mi ?

Taşınacak eşya fazla yoksa ve sanayide dostlarınız varsa doğru tercih. Arazi kabiliyeti iyidir. Sık arıza yapar ama parçaları ucuzdur.

2)Yakıt biraz fazla olabilir belki ama mesafe çok fazla değil 5 km gidiş yanı günde 20 30 km yol yapacak gibi lpg li olursa yakıtını 100km de 40 45 kuruş olur mu ?

4 silindirden fazla silindiri olan bütün motorlar biraz masraflıdır. Forumlarda ararsanız bu konuda bilgi bulursunuz ama bulduğunuz bilgiler tutarsız olur. Tutarsızlığın sebeplerinden biri litre ile değil de kuruş ile tüketim belirtilmesi (her şehirde lpg fiyatı farklı) ve farklı lastik türleri. Arazi lastikleri biraz fazla yakar. Bunun dışında 8 silindirli bir aracın 4 silindirli bir araca kıyasla en az iki katını yakacağını tahmin etmek zor değil, ama öyle bir aracım olmadığı için kendim tecrübe etmedim, arkadaşlar daha detaylı bilgi verir

3)Mtv vergisi içinde 15 yaşını geçmiş alırsak birazda öyle yükü hafiflemiş olur diye düşünüyorum bu şartlardaki Grand Cherokee mi yoksa başka bir araç mi ?

Cherokee zevk renk meselesi olan araçlardan biri, mantık ile değil, sevdiğiniz için alınır. Sonra belki pişman olunur belki de olunmaz. İkinci el biraz da şans işi. Şanzıman ve yürüyen aksam sorunu çıkardığını söyleyen de var, sorunsuz kullanan da.

alutfu' Alıntı:
Biz çiftlikte ayrı diğer zamanlar için ayrı araç düşünmemizin diğer nedenide üstümüz kirli olduğu zamanlar veya çalışanlarıda taşımamaız gereken zamanlar oluyor araç içinin çabuk kirlenmesi yoksa 1 2 yaşında Crv almayı düşünüyorduk arabaya yazık ama.
Ağır şartlarda kullanılmayacak ama bizde basit bir araç düşünüyoruz çünkü binek aracımızıda değiştircez bu sayede fakat bahsettiğiniz araçlar fazla yatırım maliyeti gerektiriyor yoksa Crv bizim için çok iyi bir araç bizim şartlar Crvye uymuyor.

nadiren cherokee önermediğim bir yazıyı okuyorsunuz...
1..lada doğru tercih olabilir tek şartla kesinlikle yük ve sayı olarak fazla insanı sık taşımayacağınıza emin iseniz...
2..5,2 v8 cherokee kıyaslayacağınız pek çok 4 silindirli araçla benzer tüketimde bulunur...(8 silindiri kükretmezseniz tabii)
2..mtv si 96 modele kadar 96 model dahil 450 tlx2 dir...

şu ana kadar anlattıklarınza dayanarak başka ilave kullanım şekliniz yoksa ben olsam toyota çift kabin pick-up alırıdm, çiftlik için daha faydalı olur...

cherokee keyif aracıdır, keyif verir, arazide coşar,ilgi çeker, üstünden inmek istemezsiniz, ama sizib yadıklarınıza istinaden başka öneri yapmam etik olmaz..

alutfu' Alıntı:

1. niva ile yakıtı tam anlamıyla israf edersiniz. rusların verimsiz ve aşırı yakıt çok az güç sağlayan arabalarından uzak durulmalı.
2 yakıt düşünüyorsanız grand cherokee de sizi üzer çok fenaa :smiley: kendimden biliyorum. ama en azından israf edilmiş yakıta acımazsınız çünkü güç alırsınız.
3. sizin ilacınız hem geniş hemde az yakan bir arabaysa pick up lardan ziyade ( onları sürmek külfet src belgesi filan gerekiyor ) station wagon volvo 850 veya volvo v70 olacaktır. 850 veya v70 olsun sizin bahsettiğiniz araçlardan lpg ile daha az veya eşit yakacaktır. grand cherokee den ise çok daha ekonomik olacaklardır.

tabi şimdi arkadaşlar kızacaklar sen elinin hamuruyla ne karışıorsun erkek işine diye ama anlıyorum işte arabalardan siz yinede dikkate alırsınız söylediklerimi :smiley:

hazır eliniz hamurluyken banada bir araç tavsiye edin de bilgnizi görelim efendim.hem güçlüolsun beni yolda bırakmasın hem ekonomik olsun mtv kasko vs hem teknemi çeksin hemde çevreci olsun.pickup da olur suv da ;D

güzel tercih ama gerek fiyatı gerekse tavanın basık olması bana uymuyor aklımda 3.0 toyota hilux var 2009 yada sıfır ::smiley: yinede iyi denemeydi teşekürler.bu arkadaş içince benim önerim liste dışı bir araç olarak L200 olurdu eski kasalardan hem daha dayanıklı hemde daha gösterişli ve işlevsel

bence pickup lara yönelmeniz mantıklı olur.hatta anladığım kadarıyla size 4x2 bir araç bile yeterli. maddi imkanlarınız doğrultusunda temiz bir L200 işinizi görür. saygılar :smiley:

Eski ve fanatik bir Volvo cu olarak ne 850 ne de 70 size uygun degil. Ozellikle on duzenleri hassas oldugundan stablize yollar yuzunden basinizi cok agritir. En mantikli secim L200 Nissan Skystar Nissan Country vb. araclar. Illa 4x4 olmasi da gerekmez yazdiklarinizdan anladigim kadari ile.

Herkese düşüncelerini paylaştıkları için çok teşekkür ederim bugün aracı görmeye gittim.
İlk baktığımda araç gayet diri duruyordu çürük kısımları varmı diye detaylı bakınca yeni komple bodan çıkmış araç.
Yürüyen aksamınıda aracın bakımlarını yapan usta ben kefilim dedi birşey olursa sorumluluk benim dedi.
Hala bana göre çok albenili olmayan araçı birde araziye deneyelim dedik ve arazide beni o kadar şaşırttıki anlatamam performansı çok iyiydi benim gibi arazide acemi birinin altındayken bile yolda kalmadı.
Off-Road da yaparız bundan sonra acemiliğimizide bunda atarız kararı alıp aracı satın almaya karar kırdık.
Tekrar tekrar sizlere çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Kim bilir belkide bundan sonrada Grand Cherokee alırız :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri