Site Çok Yavaş Ve Karışık..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dlgr007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,212

dlgr007

Yeni Üye
Selamun Aleyküm
Yeni üyeyim ama çok önceden takip ediyordum bu siteyi , site çok yavaş ve bazen aradığım şeyi ancak google'ye yazarak bulabiliyorum çok karışık duruyor acilen kalıcı bir çözüm getirilmeli.

Etiketler

Ynt: Site Çok Yavaş Ve Karışık..

dlgr007' Alıntı:
Yazdığım mesajı dikkatli okursanız verdiğiniz cevabın bir anlamı olmadığını sizde göreceksiniz.
Yanılıyorsunuz. konularla ilgil nasıl bir ayrıştırma önerirsiniz siz?
konu başlıkları, kamp, dağcılık,dalış vs... ayrı . sizin ilginizi çeken ve aradığınızı bulamadığınız konular hangileri?

YavuzÇ.' Alıntı:
Yanılıyorsunuz. konularla ilgil nasıl bir ayrıştırma önerirsiniz siz?
konu başlıkları, kamp, dağcılık,dalış vs... ayrı . sizin ilginizi çeken ve aradığınızı bulamadığınız konular hangileri?
O kadarını bilseydim web tasarımcılığı devam ettirirdim . Görsel olarak ve içerik olarak kalabalık ve karışık geliyor bana eminim bir çok kişi içinde öyledir . Ayrıca site çok çok aşırı kasıyor telefondan girince bazen kitleniyor yenilemiyor . Bilgisayardan az önce konu açtım konu açılana kadar canı çıktı forumun . Ben uzun zamandır du forumu takip ediyorum hep böyleydi.

Uzun süredir kullandığımdanmıdır bilmiyorum ama bana hiç karışık gelmiyor.
Ancak bazen aşırı yüklenmeden forum yavaşlıyor.

yavaş olduğu herkesce malum.kullanışlı olması malum ilan sitesi kadar olmasada iyi sayılır

Yavaş olması sitenin mali yükünü çeken derneğin geliriyle alakalı. Defalarca konuşuldu, yazılım server vs.. konularıyla ilgili. Düzen hakkında bir öneri vermediniz, yada arayıpta sitede oupta bulamadığınız bir örnek. Eleştirmek kolay ama yapıcı öneri vermek zor galiba?

Yapıcı öneri ve eleştiri yapılmasından yanayım.
O niye böyle bu niye böyle demek yerine şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım demekte fayda var.
Şimdi dense ki 1 ay içerisinde foruma üye olan herkes 10 Tl para gönderecek yeni üye olacaklar da 20 Tl verecek yer yerinden oynar 10 Tl için. Halbuki o paralarla site yenibaştan yapılabilir.
Birkaç kişinin özverisi ile ayakta duran sitenin acımasız eleştirilmemesi daha doğru bence...

Sent from my iPhone using Tapatalk

YavuzÇ.' Alıntı:
Yavaş olması sitenin mali yükünü çeken derneğin geliriyle alakalı. Defalarca konuşuldu, yazılım server vs.. konularıyla ilgili. Düzen hakkında bir öneri vermediniz, yada arayıpta sitede oupta bulamadığınız bir örnek. Eleştirmek kolay ama yapıcı öneri vermek zor galiba?
Tamam olur yapıcı örnek vereyim . Sitenin arka fon koyu olduğu için kasvetli bir hava veriyor renk uyumları bence hoş değil , mesela konu yazılmış off-road bütün alt başlıkların alt başlıkları bile ana sayfada bu kafa karıştırıcı . Ana başlıklar neyse yazılır alt başlıklar çok gerekliyse yazılır hatta direk ana başlığa tıklayıp alt başlıklarına orda bağlanmak daha iyi . Reklamlar çok kötü yerde konumlandırılmış ve arka fon ve siteye uymadığı için çok basit ve itici duruyor . Soldaki küçük barlar güzel duruyor . Alt dallar ana sayfaya çok yerleştirildiği için çok aşağı uzamış gitmiş ana sayfayı çok kasıyor . En önemlisi sayfanın bir reklamı yok kapak resmi yok logo yok girişte haberler reklamlar karşılıyor kötü bir durum . Şimdilik bunlar şuan yoğun olduğumdan deyatlı yazamadım gerekirse bi tasarım yapar atarım.

burakuysal' Alıntı:
Yapıcı öneri ve eleştiri yapılmasından yanayım.
O niye böyle bu niye böyle demek yerine şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım demekte fayda var.
Şimdi dense ki 1 ay içerisinde foruma üye olan herkes 10 Tl para gönderecek yeni üye olacaklar da 20 Tl verecek yer yerinden oynar 10 Tl için. Halbuki o paralarla site yenibaştan yapılabilir.
Birkaç kişinin özverisi ile ayakta duran siteye acımasız eleştirilerde yarar var.

Ücret talep edilirse forumun üye sayısında bence haddinden fazla düşüşler olur ama gönüllü yardım toplanıp yapılan işlemler gerekli belgelerle forumda bir başlık altında açıklanırsa hem güvenilir olur hem site gelişir . Site şuan çok kalabalık çok ağır işliyor ve haliyle yavaş . Ana sayfa bence tam bir fiyasko .

Yapmayın bir paket sigara, bir kutu bira kaç lira? Her gün saatlerimizi geçiriyoruz bu forumda. Bir kafede 1 saat oturup 2 Çay içseniz fazlasını verirsiniz.
Bu kadar ufak hesaplara girenler de aramızda olmayıversin bence. Sitenin Tasarımı osu busu bedava olmuyor. Ne olacak yıllık 10 tl herkes verse bununla gördüğümüz eksiklikler düzeltilse?

burakuysal' Alıntı:
Yapmayın bir paket sigara, bir kutu bira kaç lira? Her gün saatlerimizi geçiriyoruz bu forumda. Bir kafede 1 saat oturup 2 Çay içseniz fazlasını verirsiniz.
Bu kadar ufak hesaplara girenler de aramızda olmayıversin bence. Sitenin Tasarımı osu busu bedava olmuyor. Ne olacak yıllık 10 tl herkes verse bununla gördüğümüz eksiklikler düzeltilse?

Herkes böyle düşünmez yada herkesin durumu olamayabilir yani gönüllü verilirse daha iyi.

dlgr007' Alıntı:
Tamam olur yapıcı örnek vereyim . Sitenin arka fon koyu olduğu için kasvetli bir hava veriyor renk uyumları bence hoş değil , mesela konu yazılmış off-road bütün alt başlıkların alt başlıkları bile ana sayfada bu kafa karıştırıcı . Ana başlıklar neyse yazılır alt başlıklar çok gerekliyse yazılır hatta direk ana başlığa tıklayıp alt başlıklarına orda bağlanmak daha iyi . Reklamlar çok kötü yerde konumlandırılmış ve arka fon ve siteye uymadığı için çok basit ve itici duruyor . Soldaki küçük barlar güzel duruyor . Alt dallar ana sayfaya çok yerleştirildiği için çok aşağı uzamış gitmiş ana sayfayı çok kasıyor . En önemlisi sayfanın bir reklamı yok kapak resmi yok logo yok girişte haberler reklamlar karşılıyor kötü bir durum . Şimdilik bunlar şuan yoğun olduğumdan deyatlı yazamadım gerekirse bi tasarım yapar atarım.

Bence;
> Renk konusu herkese göre değişiklik gosterebilecek bir konu gerekirse bir anket açılır bir iki örnek üstünden site üyeleri oylar seçilir.
> Konu alt başlıklarının anasayfada olması her zaman sitede gitmek istediğiniz yere daha hızlı ulaşmanızı sağlar (Kendi adıma bu hali çok kullanışlı).
> Reklamlar geldiği için logo kapandı bir süre önce olsa güzel olurdu.
> Yıllık 10 TL kimseye bir yapmaz bence de toplansın yeni bir web sitesi yapılanmasına gidilsin. Maddi olanaklar yeter ise server vs. guncellemesine gidilirse sorunların kökten çözüleceği kanattindeyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR