Şişme Mat? Şişme Yatak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan STLMS.DZMN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,134

STLMS.DZMN

Kamp I
Web
www.dzmn.net
Şişme mat ile şişme yatak arasındaki fark nedir?
Soğuk havalarda kullanmayacağımdan ve hafif olmasının pek bir önemi olamamasından dolayı benim için farkeden birşey olmaz diye düşünüyorum.

Şişme matın özelliği soğuğu geçirmemesi ve hafif olması mı?

Etiketler
Ynt: Şişme Mat? Şişme Yatak?

şişme mat 2 parmak falan kalınlığında, hem dolgulu hem hava boşluklu olur, taşıması ve şişirmesi kolaydır.

şişme yatak 1 veya iki kişilik olur, bir karış falan kalınlığındadır, daha çok yer kaplar, şişirmek için pompa ihtiyacı vardır, ama konforu superdir.

Bize zaten iki kişilik birşey lazım bu açıdan şişme yatak daha iyi görünüyor zaten. Ayrıca gördüğüm kadarı ile şişme yataklar daha ucuz.

Şişme yatak için mutlaka pompa da taşımanız gerekiyor.
Her akşam yeniden şişirmeniz gerekiyor.
Isı değişiminden dolayı havası iniyor.
Ben mat öneririm. Her ikisini de kullandım. Mat daha pratik, daha konforlu.
Sadece yere yakın o kadar.

Taşıma konusunda bir sıkıntımız yok zaten arabayla dolaşacağımız için sorun olmaz.
Konfor ve fiyatı şuanda beni tereddüt ettiren. Pratik olması konusunda da bir sıkıntı yok her akşam şişiririm problem değil o.
En iyisi gidip bir magazada ikisinede yatıp deniyeyim :D

Şişme matın içinde elyaf vardır.Patladığında veya indiğinde bir miktar ısı tecriti yapar.En azından geceyi çıkarırsınız.
Şişme yatağın için de ise elyaf yoktur.Patladığında veya indiğinde direk toprağa inersiniz.Geceyi de zor çıkarırsınız. ;D

Şişme yatak yaz kampları için uygun. Ancak ileride işi ilerletip trekking' e başlarsan mata ihtiyacın olacak. O zaman mat alırım dersen problem yok. Şişme yatak al. Mattan daha konfrolu olduğu kuşkusuz. Ancak şişme matlar da konfor açısından fena değildir.

Kesinlikle şişme yatak önneririm.Daha yeni aldım çift kişilik pompası da var 39 tl.Migrosta kampanya vardı. :eek:Çok şişirmezsen konforlu olduğu kesin.Matlar biraz daha sıkıntılıı rahatlık açısından.

Cevap yazan kerkese teşekkür ediyorum. Şuanda görünen şişme yatak bana uygun olan :smiley:

O zaman migrosuda bir dolaşayım bakalım. Belki diğer yerlerden ucuz malzemeler vardır :smiley:

şişme yatakla kişin altinda bir buz kutlesiyle yatarsin. mat isiyi geçirmedigi için sikinti yaşamazsin en önemli ayrinti budur.
en kral secenekde ikisininde olmasidir. yada şişme yatak normal mat (yalitim için)

selam ıntex marka şişme yatak aldım carrefourdan 1 adet cift kisilik 152 cm x 203 cm x 22 cm fiatı 22 tl 1adet tek kişilik 76cm x 191 cm x 22 cm fiatı 16 tl adanada 10 gun yaylada cadırda kaldım inanın cok konforluydu soguk havalarda ne olur bilemem cokda pratik oglum babam bana zıp zıp almıs deyip her gun uzerinde zıpladı durdu su anakadar hiç bir sey olmadı tavsiye ederim saygılar..

Sağolun carfurada bakayım zaten genel olarak internette baktığım üzere intex yataklar fiyat performans olarak iyi gibi görünüyor. 22 lira baya uygun geldi gidip bende bakayım yakın zamanda.

bu yataklardan metroda ve praktiker magazalarındada bulabilirsiniz fiatlar birbirine yakın iyi gunler..

Bolu Aladağlar festivalinde kullandığım şişme yatağı Migrostan tanesi 39 TL aldım tavsiye ederim,konforuna diyecek yok....Gece karanlığında bataklığa çadır kurmuşuz sabah farkettik ama 3 gün çadırın yerini değiştirmedik,tek kişilik 2 tane alıp yanyana koyunca 2 kişilik oluyor muazzam hava üfleyen pompasıyla tam takım tavsiye ederim.
kutusunda FLOCKED AİR BED yazıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

SON KONULAR

Geri