Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avhity Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,012
Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

ceranus' Alıntı:
Tam çok güzel fotoğraflar diyecektim arkadan Sedat çok çok güzel fotoğraflar yüklemiş, memleketimin her karesi muhteşem, fotoğrafların hepsine hayran kaldım, içim gitti, oralarda olmak istiyorum bende, oralarda olanlar kıymetini bilsinler :smiley:

Annem ve babam şuan bu yaylaya 20 dakikalık bir köydeler :D 17 Temmuzda Sis Dağı şenlikleri için ben ve birkaç arkadaşımız da orada olacağız. Gelmek isteyenlere duyurulur ;)


ceranus' Alıntı:
Sedatcım, sen bu muhteşem fotoğraflarla ödül almışsındır eminim :smiley:

Çoğu fotoğrafım gibi bunları da hiçbir yerde yayınlamadım Zerrin :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

resimler enfes bende gidiyorum bu hafta kısmetse önce Erzurum ordan ovit dağı üzerinden rize karadeniz sahili samsun üzerinden dönüş
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

Halil İbrahim bey,gezinizi diğer forumdan sıkı bir şekilde takip etmiştim ancak oraya üye olmadığımdan herhangi bir yorum da bulunamadım.Herkesin hayal edeceği bir hafta geçirmişsinz doğu karadeniz yaylalarında.Ben de sizinle aynı tarihlerde(19 mayıs)bektaş yaylası üzerinden karagöle çıkmayı denedim ama yol hala kapalıydı( kar yüzünden).O gün hatta içimden geçirmiştim belki karşılaşırız diye.Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla kulakkaya da kamp yapmışsınız.ZJ için ayrı parantez açıyorum, muhteşem olmuş,nazar değmesin inşallah.
 





Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

yol' Alıntı:
Bu arada iki yanlışı da düzeltmek isterim. "Evliya Kıranı" ve "Ali Meydanı" Sis Dağı'nda değil, Kadırga Yaylası'nda bulunmaktadır.

Sedat; yanlış hatırlamıyorsam eğer sis dede alimeydanı ve evliya kıranı var. Selam olsun sizlere ben de bir iki foto buldum pc de
:smiley:

100 4109


100 4119


14062008048
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

Bu güzellikleri neden sakladın, tüm dünyanın görmesi gereken güzellikler ve çok güzel görüntülenmiş, kesinlikle çok büyük ödüller alacaktır ..

yol' Alıntı:
Çoğu fotoğrafım gibi bunları da hiçbir yerde yayınlamadım Zerrin :smiley:
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

kotu_adam' Alıntı:
Sedat; yanlış hatırlamıyorsam eğer sis dede alimeydanı ve evliya kıranı var. :smiley:

Benim bildiğim iki tane Evliya Kıranı var. Biri Kadırga Meydanı'nın üstündeki tepenin adı, diğeri yine Kadırga'daki Türkelli Obası'nda Çadır Düzü dedikleri yerde :smiley: Ali Meydanı da iki tane diye biliyorum ama ikisi de yine Kadırga Yaylası sınırları içinde :smiley: Makaleyi yazan arkadaş karıştırmış olabilir? 17 Temmuzda oralardaysan mutlaka görüşelim :smiley:


ceranus' Alıntı:
Bu güzellikleri neden sakladın, tüm dünyanın görmesi gereken güzellikler ve çok güzel görüntülenmiş

Hem etik olarak yaşadığım bazı içsel sıkıntılardan, hem de zamansızlıktan diyelim Zerrinciğim :smiley: Bu arada yarı Beşikdüzü'lü olarak bu yaylalar senin de gidip görmen gereken yerler ;)
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

Merhaba arkadaşlar,
Ali meydanı ve Evliya kıranı doğru Kadırga yaylasında var, fakat Sisdağında'da var belki çok fazla ism yapmış olmaya bilir,ha birde Sise çıkan farklı yörelerin yurttaşları bazı yerlere farklı isimler söylerler.Bizim oba Hanyanı obası Kütüraluğu suyu, Eynesil obası Paldırlı su derler.Sisden Erkeksu yolu ile dönüşte hemen Ağalar damı (benim sülaleme zamanın padişahı tarafından fermanla verilmiş olduğu bilinir) denilen yeri geçince solda bir su vardır birileri birçok isim der fakat biz Hakan'ın suyu deriz (Hakan amcaoğludur orada oturup güzel güzel yer içer)
Bu arada Zerrin arkadaşımızın yarı Beşikdüzü'lü olmasıda çok güzel.
Gezgen arkadaş 1 temmuz dan sonra sanırım 20-25 gün o tarafta olacağım o sürede gelirsen misafirim olursun demeye gerek yok.Ha unutmayın bizm kapı birilerine değil herkese ardına kadar açık, bir lokma, bir hırka misali.
Kalın sağlıcakla.
 




Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

Çok bilinmesede o yer isimleri gerçekten var.Köyden köye değişik isim kullanırlar.O isimleri Eynesil'liler ve bizim Beşikdüzü'nün Seydiahmet, Denizli köylüleri kullanır daha çok.Sanırım Eynesil ile hem köyde hem yaylada çok yakın olmalarından.
Kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

Arkadaşlar herkes buralara gelince misafirlikten bahsediyor. Ben oğuzlu bir genç olarak beşikdüzünde ikamet ediyorum. Hafta sonları köyüme yaylalarıma çıkıyorum. Buraya gelince sizlerle görüşmek tanışmak isterim. Misafir etmek isterim. Paylaşmak isterim. Tel : 05326763373. Buraları özleyen bir şeyler isteyen herkese yardımcı olurum. sevgiyle kalın.
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

yol' Alıntı:
Bu arada iki yanlışı da düzeltmek isterim. "Evliya Kıranı" ve "Ali Meydanı" Sis Dağı'nda değil, Kadırga Yaylası'nda bulunmaktadır.

Merhaba; aslında iki yanlış değil de iki eksik bilgiyi demek daha doğru olur zannımca. benimde bildiğim bu isimler hem Kadırga ve hemde Sisdağı'nda yer alıyor. Bu durumun nedenleri de aslında başka bir tartışma konusu ya neyse... Bu arada sana nispet olsun. :D Resimlerin devamı gelecek. İÇinde tanıdık resimler çıkarmı bir bakalım :D :D
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

aras' Alıntı:
Halil İbrahim bey, Gezinizi diğer forumdan sıkı bir şekilde takip etmiştim ancak oraya üye olmadığımdan herhangi bir yorum da bulunamadım.Herkesin hayal edeceği bir hafta geçirmişsinz doğu karadeniz yaylalarında.Ben de sizinle aynı tarihlerde(19 mayıs)bektaş yaylası üzerinden karagöle çıkmayı denedim ama yol hala kapalıydı (kar yüzünden). O gün hatta içimden geçirmiştim belki karşılaşırız diye.Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla kulakkaya da kamp yapmışsınız.ZJ için ayrı parantez açıyorum, muhteşem olmuş,nazar değmesin inşallah.

Çok teşekkür ediyorum. Diğer forum da, bu forumda benim ilgiyle takip ettiğim yerler... Tam 19 Mayıs tarihinde Elevit yaylasından Travit yaylasına doğru gidiyordum. Yol bir noktadan sonra kapalı idi ve o noktadan geriye dönemk zorunda kaldım. Keşke Kulakkaya - Kümbet yollarında karşılaşsaydık.
Umuyorum bir gun görüşürüz... selam ve sevgilerle...
 

Ynt: Sisdağı Yaylasına Gittik (16 Mayıs 2010)

gezgen' Alıntı:
hangisine yorum yapalım? hepsi birbirinden güzel kareler ve etkinlikler ve bu arada unuttum sanmayın ;) yaş geçti altına yatacak çınar arayan birisi için biraz fazla adrenalin kokan aktiviteler :D :D ayrıcaaaa.... yaw o azman şeyler papatyamı ? :D :D Gerçi kabalak diye dev yapraklı bişey görmüştüm ama .... ::smiley: bişey daha kısa kollu t-shırt le kar rallisi.. :D :D :D güzel mekanmış sis dağı bidahaki gezide uğranacak yerler listeme koydum... :smiley: hem bahaneyle sisdağlı61 de uğrarız.. ;)

Çok güzel olur... Eğer dilersen ve gezileri aynı tarihlere getirebilirsek, mihmandarlık yapmaktan mutluluk duyarım.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,522
Mesajlar
1,519,204
Kayıtlı Üye Sayımız
172,180
Kaydolan Son Üyemiz
onurcel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst