Sıralı Sistem LPG Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hunter06_1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,322
Ynt: Sıralı Sistem LPG Hakkında

Selamlar Burak bey,aracınızın marka ve modeli nedir acaba? 96 zj de lpg ortalamam 20.7 lt.Üstelik bu değerler sizinkinden bile daha rahat bir güzergahta... ???

Etiketler

Hakan Bey,
Benim aracım 2000 Grand Cherokee V8 4,7 Lt.
Ancak şunu soylemem gerek aracı aldığım zaman ortalamam 22 Lt lerde idi. Üzerinde "no name" bir lpg sistemi vardı.
Oncelik ile no name LPG kitini attım. Yerine V8 e uygun Prince taktım, o zaman ortalamam 20 nin altına indi.
Daha sonrası benim ustanın mahareti, aslında sırda değil, ellerinde var olan ve butun servislerde de olması muhtemel bir elektronik kontrol ünitesi var. Aracı düz yolda cruise a bağlayıp, hızı 90 a sabitletiyor.
Sonrasında da aracın sistemine fabrika ayarlarını geri yüklüyor.

Bunun sonucunda benim arac şu anda yazdığım değerlere düştü.
Selamlar,
Burak

Burak bey,açıklayıcı cevabınız için çok teşekkürer.47 ile 5.2 asında fark olması doğal.Üstelik sizin aracınız daha yeni teknoloji.Böylece içim rahatladı.Bendeki lpg sistemi atiker.Motor ve sistem işleyi ile ilgili bir sıkıntım şimdilik yok.Ama yakıt konusunda "daha iyi olabilir "diye düşünüyorum.Söylediğiniz, "ölçüm ve fabrika ayarları " konusunu araştırıp yaptırmaya çalışacağım.Bu güne kadar gittiğim servisler hep baştan savdılar.Bilgisayara bağlayıp her şey "normal "dediler.Ama doğru dürüst ilgilenmediler açıkcası.Çünkü her daim ellerinde iş ve sırada bekleyen araçlar oluyor.Böyle oluncada bu tip işleri baştan savıyorlar sanırım.İyi bir ustanın boş vaktini yakalarsam gerekli kontrolleri yaptırmak istiyorum.Tekrar teşekkürler.Hoşakalın.

Hakan Bey,
rica ederim.
Eger bir gun Ankara'ya yolunuz düşerse bu işlemi bizim ustada yarım saat içinde çözeriz. Cok kolay bir uygulama
Selamlar,
Burak

Burak bey teşekürler konuyu irdeleyen vede gayret ile bilgilerinizi paylaştığınız için. oksijen sensörünün ışığılpg den değilmiş.ama gelgelelim bu otogaz işi ile ilgilenen arkadaşlar her ne hitmet se .kendilerini geliştirmek yerine başkasını sucluyorlar.vazgecin bu basitlikten de adam gibi kendinizi geliştirin işinizi sevin bizde sizzi sevelim.başka bir şey demiyelim.tabiiki bu sözüm işini seven vede para hesabı yapmayan yani büyük küçük müşteri demeden gayret gösteren ustalar için değil.elbette iyi iş çıkaran ustalarımız var.Allah bizi onlara denk getire herkese selamlar.

Arkadaslar,
Başka dostlarımında bu konuda bana destek olmasını rica edeceğim.
Ben geçen hafta gene Shell'den gaz aldım ve gene ortalama yakıt sarfıyatım yol bilgisayarına ve matemeatik hesaplamaya gore 17 litreden buyuk oldu.
Selamlar
Burak

Ben Hell'den kesinlikle almıyorum artık
47 litre depoya 48 litre bastılar
bi ton kavga ettim adamlarla,

not: şamandıra bozuk değil...

buradaki yazılanları okuduktan sonra deneme amaçlı olarak opetten katkılı gaz alarak denemeye karar verdim. (sakın ola yanlış anlaşılmasın, karar bana aittir :smiley: )
75 litre gaz aldım. uzun yolda 250 km sorunsuz ve diğer gazlara göre daha performanslı olarak yol aldıktan sonra lpg sistemi kendini kapattı. Şu an tamamen kapalı ve benzinde çalışıyor araç.

katkılı gazdan olma ihtimali düşük bence çünkü daha önce de kötü gazla karşılaştım, sistem beğenmezse benzine geçiyordu. bu sefer tamamen kendini kapattı.
Prins sistem var Edirne'de kontrol ettirme olanağım yok artık İstanbul'a yolumun düşmesi gerekiyor.

Merhabalar Burak bey, bende sizin yazınız üzerine sırf denemek amacıyla katkılı gazı aldım. Normalde PO'nun otogazını alırım. Benim araç 1997 5.2 G.C. üzerinde 6 ay evvel tektırdığım prins lpg var. Hani belki tek depo denedim ama ortalama yakıt tüketimi aşağı yukarı aynı sonuçları verdi. Yani ben bir fark göremedim. Ama tabi bu araçtan araca fark eder, birde motorun temizlik ve bakım durumuna görede değişir tabi.

Selamlar

Benim aracım 88 xj yaklaşık 2 ay önce lpg kitini yeniledim yine sıralı olmayan eski sistem lpg ile değiştirdim
Shell den ve opetten gaz aldığım zaman aracım 400tl yakıyor. Fakat ankarada eskişehir yolunda mta'nın karşısındaki PO dan alırsan yakıt sarfiyatı km de 350tl geriliyor.
Bir de şunu söylemek istiyorum bu istasyonu devamlı taksiciler kullanıyor ve lpg birim fiyatı da normalden yüksek.

Fırat Bey, İbrahim Bey ve Murat Bey,
Paylaşımlarınız için teşekkürler.
İbrahim Bey, umarım sorununuzu kısa zamanda uygun şartlar ile çözebilirsiniz.
Bende kendimce denemelerime devam edip, sonuçlarını sizler ile paylaşacağım.
Selamlar, saygılar,

Burak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR