Sinop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,512
Ynt: Sinop

yasarergun' Alıntı:
hocam sinopta yarışta izlediğiniz forumun diğer anteplisi göktuğ bey olmasın sanırım o gitmişti sinopa

Karıştık hocam valla. Bu arada sinoptaki çamur çok sağlam yapılı ezilmeyen sert bir kumdu. Girdiği her yerde arızaya yol açtı.

Etiketler

sinop ve civarında yaşayan arkadaşlar,her yönden çok şanslısınız.offroad,çamur-dere-deniz-dağ-tepe....tabiat sinop ve çevresine çok cömert davranmış.çangal dağında 4 gün konakladım ne demek istediğinizi çok iyi anlayabiliyorum....

evet Ender doga bize asiri cömert sinop civarinda , birde offroad rotalari varki üfffffffff adama camur yagmur bile aratmiyor....birde sarikuma gidin dere-göl-cöl-orman-deniz hepsini ayni anda görebiliyorsunuz ...biraz garip geliyor ama var böyle bir olay...........

Çelebi' Alıntı:
sinop ve civarında yaşayan arkadaşlar,her yönden çok şanslısınız.offroad,çamur-dere-deniz-dağ-tepe....tabiat sinop ve çevresine çok cömert davranmış.çangal dağında 4 gün konakladım ne demek istediğinizi çok iyi anlayabiliyorum....
ender bey inanın çangal ormanları her mevsim güzel.ama şu zamanlarda kar olayı çok fazla olduğundan her yere girip çıkılmıyor.bir daha bu tarafa yolunuz düşerse mutlaka beklerim.

memlektim diye söylemiyorum. Sinop gerçekten çok güzel bir yerdir. Heleki emekli insanlar içim süper bir yerdir. Hala varmı bilmiyorum ama eskiden balık bedavaydı. İnsanlar tekneler gelince sahile gider yiyebileceği kadar balık alırlardı teknelerden...

acaglar' Alıntı:
memlektim diye söylemiyorum. Sinop gerçekten çok güzel bir yerdir. Heleki emekli insanlar içim süper bir yerdir. Hala varmı bilmiyorum ama eskiden balık bedavaydı. İnsanlar tekneler gelince sahile gider yiyebileceği kadar balık alırlardı teknelerden...
değişen pek birşey olmadı.dediğiniz olay genelde hamsi zamanı olur ve isteyene poşetle dağıtırlar. ama bu sene hamsiden hiçbirşey anlamadık.çok az tutuldu.ama yinede olanı lezzetli idi...

altuncu57' Alıntı:
değişen pek birşey olmadı.dediğiniz olay genelde hamsi zamanı olur ve isteyene poşetle dağıtırlar. ama bu sene hamsiden hiçbirşey anlamadık.çok az tutuldu.ama yinede olanı lezzetli idi...

biliyosunuzdur karadenizin en lezzetli hamsisi sinop açıklarında çıkar. yakın zamanda sinop ziyaretim olucak inşallah...Özledim memleketimi

altuncu57' Alıntı:
ender bey inanın çangal ormanları her mevsim güzel.ama şu zamanlarda kar olayı çok fazla olduğundan her yere girip çıkılmıyor.bir daha bu tarafa yolunuz düşerse mutlaka beklerim.
Davetiniz için çok teşekkürler.Tekrar geldiğimde mutlaka haberiniz olacak,ben de görüşmek isterim, sağolun.Sinop ve çevresi gerçek bir cennet....

Erfelek tatlıca şelaleleri 27 tane bildiğim kadarıyla bende 13 tanesine tırmandım... Bir sonraki hedef tamamı inşallah..

bu arada arkadaşlar sinop demişken Şirin Gerzeyide unutmayalım

Sinop erfelek şelaleri merak edipte gitmek isteyecek olanlara önemli bir hatırlatmada benden olsun arkadaşlar yolunuz yeryüzüne yerleşik bi mekan olan sinop ili aslında güzel güzel oldugu kadarda gizemlerle dolu bir yerdir en basit örnegiyse dedikya yolunuz erfelek şelasi tarafına düşerse mutlaka duragınız güzelim sinol ilçesi erfelek olacaktır burası buram buram kendi başına tam bir tarihin gizemlerle dolu tarihin o mis gibi kokan çam köknar ardıç ceviz kestane ormanları içerisine gizlenmiş bir uygarlık yatmaktadır aşagıdada yazıp eklemeye çalıştıgım detayları ve bi kaç küçük fotolarını ilginizi çeker diye ekledim.
Eskiden halk arasında Cumayanı olarak bilinen İlçe Merkezi'nin kuruluşu 1750’li yıllara dayanmaktadır. 1876’da fahri bucaklık verilmesiyle ismi Karasu olarak değişmiştir. Karasu Bucağı 1911 yılında resmi bucak merkezi olarak teşkilatlanmış, 01.04.1960 tarihinde ise ilçe statüsüne kavuşmuştur. Yeni teşkilatlanan İlçenin ismi ise etrafındaki Erfelek ormanlarından esinlenerek Erfelek olmuştur. Erfelek il merkezine 28 km. uzaklıkta küçük ve şirin bir ilçe merkezidir.
Tarihi seramik eserler, yer altı tünelleri, mağaralar ve savaş aletleri ilçenin toprakları üzerinde çeşitli uygarlıkların yaşadığını gösterir. Himmetoğlu Köyünün bulunduğu yerde Rumlar zamanından kalma harabeler mevcut olup burada bir kasaba kurulmuş olduğu sanılmaktadır. Sarıboğa Köyünde çok eskiye ait mağaralar mevcuttur. Kaldırayak Köyünün Gerdankıran Tepesinde tarihi bir mağara ve devamında tünel mevcuttur. Bu tünel yaklaşık 2 km. uzunluğunda olup Erfelek ilçesi Okçul Mahallesine açılmaktadır, İlçe merkezinde 1931-1932 yıllarında Ali KARASU adlı şahıs bahçesindeki toprağı kazarken bir tarihi eser kalıntısına rastlamıştır. Bu eserin etrafı temizlendiğinde bir hamam kubbesi meydana çıkmıştır. Bütün bunlar gösteriyor ki ilçe merkezi ve köylerinde daha öncede çeşitli yerleşim birimlerinin kurulmuş olduğu anlaşılmaktadır. Horzum Köyünde tesadüfen yapılan kazılarda çeşitli tarihi eserler çıkmış olup bu eserler Sinop Müzesinde sergilenmektedir. Hemen hemen tüm köylerimizde Rum mezarlıklarına rastlamak mümkündür.
İlçe sınırları dahilindeki kırsal kesimde tarih öncesi ( prehistarik ) yerleşimlere rastlanmıştır. Bu yerleşim yerleri (höyükler) Koruma Kurulu'nca tescil edilerek koruma altına alınmıştır. Bu höyüklerden anlaşılacağı üzere Erfelek kırsal kesimi ilk Tunç Çağı'nda (M.Ö. 3000) yoğun iskan görmüştür. Bizans ve Roma yerleşimine rastlanmaktadır.
Bunları şöyle sıralayabiliriz;
-YAMA TEPE HÖYÜK - ( Karacaköy hudutları içinde ) ilk Tunç Çağı
-HARMAN TEPE HÖYÜK - ( Bıyıklı Mahallesi hudutları içinde ) Genç Kalkolitik Çağ
-ÇİLTEPESİ - ( Başaran Köyü Hudutları içinde ) İlk Tunç Çağ
-KUM TEPESİ - ( Hamidiye Köyü Hudutları içinde ) İlk Tunç Çağ
-KAHKÜLTEPE - ( Hamidiye Köyü Hudutları içinde ) İlk Tunç Çağ
-HALİL USTA TEPESİ - ( Hasandere Köyü Hudutları içinde ) İlk Tunç Çağ
-ÜVEZ YANI - ( Kirenpara Mahallesi Hudutları içinde ) İlk Tunç Çağ
-ÖREN TEPE - ( Mescit Düzü Köyü Hudutları içinde ) İlk Tunç Çağ-Roma
-GAVUR TEPESİ - ( Kazmasökü Meydan Mahallesi) İlk Tunç Çağ- Genç Frig
-SARI MUSTAFA TEPESİ - ( Kazmasökü Meydan Mahallesi) İlk Tunç Çağ
-TEPECİK ÜSTÜ - ( Sorkun Köyü ) İlk Tunç Çağ- Genç Dönem
-KIRAN TEPE - ( Çakırköy ) İlk Tunç Çağ
MS. 110 yıllarında zamanın Sinop Valisi PLYNİ tarafından Sinop'a 16 mil mesafeden muntazam su yolları yapılarak su getirildiği, bu su yolunun da ilçenin Hasandere Köyünden geçtiği kalıntılardan anlaşılmaktadır. İlçe merkezine 2 km. uzaklıkta Kaldırayak Kuz Mahallesinde Rumlara ait bir kilise kalıntısı bulunmaktadır.
İlçenin Abdurrahmanpaşa Köyünde UZUNTÜRBE, Tekke Köyünde SARITEKKE, Balıfakı Köyünde FAKI TÜRBESÎ, Sarıkum Köyünde HALİL TÜRBESÎ, Akçaçam Köyünde AŞIK HASAN TÜRBESÎ, Kızılcaelma Köyünde ÇİLE TÜRBESİ, Yeniköyde ise AKPINAR ve KANLI TÜRBE'ler mevcut olup bunlardan UZUN TÜRBE ve SARI TEKKE'de yılın belli günlerinde pazarlar kurulur, dualar okunur. Akçaçarn'da bulunan AŞIK HASAN TÜRBESÎ'nde yatanın ise SEYYÎD BİLAL Hazretlerinin kardeşi olduğu rivayet edilmektedir

Evet işte aynen böyle güzel bir memlekettir sinop o kadar güzeldirki dogası ve insanı herhangi bir köyde yolunuz üstünde bir kapıya gidipte bi bardak su istemenizin sonucunda size yemek yedirmeden o evden diriniz cıkamaz mazallah heleki bi bi deneyinde görün iç kesimlerde ama bakın bi deneyin insanı el üstünden yere indirilmedigini misafirperver insanı ve dogası çanım türkiyem ne illeri vardırki adliyeye intikal etmiştir bir tane mandalini dalından yanlış kopardı diye vurulan asker fıstık agacından olgunlaşmamış diye toplanan fıstık yüzünden dövülen yabancı turist kasabalarında misafir olarak gelip kültürel faaliyetler yüzünden yanan aydınlarımız daha adını sayamayacagım kadar çok örnekleri olan çanım türkiyem ve eşsiz cennet vatanımda başkadır sinopun yeri .

sinoplu offroad cu arkadaslar ben bütün sene sinopta durmuyorum ( maalesef ) ama yazlari sinoptayim ve yanima dag bayir offroad yapacak arkadaslar bulamiyorum yazin bulusalím , söyle bir offroad turu yapalim akveren cayindan girelim ayanciktan cikalim felan ne biliyim bir yerlere dalalim arazilerle ne dersiniz....???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR