Sinop'ta esasen ücretli kamp alanları epeydir var. Akliman'daki Martı Kampı, şehir merkezindeki Orman Kampı, Akliman Mesire Alanı, Kirazlık Mevki'nde Survivor Adası ve Özel İdare'ye ait Nisi Göleti Mevki ücretli alanlar.
Bunların dışında Hamsilos'ta hemen Yangın Müdahale İstasyonu karşısındaki kumsalda herhangi bir ücret ödemeden çadırınızı kurabilirsiniz. Kumsal dediysek denizden çıkıp çam ağaçlarının altına serilebilirsiniz. Gayet hoş bir koydur, rüzgar almaz, yanı başınızda su var ve yol kenarı. Gayet de güvenlidir. Özellikle şehrin yerlileri tercih eder.
Akliman'da Havaalanı ile deniz arasında kalan kumsal ve hemen ardındaki ağaçlık da epey tercih edilen bir alan. Mükemmel bir kumsal, her türlü imkana sahip ve her yere yakın bir konum ancak yolun hemen kenarı ve sıklıkla kalabalık. Gecenin bir yarısı çadırınızda uyurken mezdeke tutkunu arkadaşların gürültüsünden uyanmanız olası. Genellikle şehre ilk kez gelen arkadaşların bodosloma daldığı bir yerdir. Dolmuşla gidebilirsiniz. Yürüme mesafesinde büfe, restoran var. Duş ve tuvalet de var.
"Kurtkuyusu" diye adlandırdığımız mevkideki irili ufaklı birkaç koy da gayet korunaklıdır. O güzelim kumsalların bittiği yerde hemen çam ormanları başlar. Tecrübeli kampçıların tercih etmesinde fayda var. Nitekim hem denizde hem de kumsal boyunca uzanan ormanın derinliklerinde yaban hayat gayet canlı. Bahsettiğim noktaya yaklaşık 19 km mesafede bir ayı saldırısı gerçekleştiğini belirtmekte fayda var. Şehrin yerlilerinin bildiği ve kaçtığı bir yerdir hatta şehrin yerlisi olup da bilmeyen de çoktur. Aracınız olmadan gidemezsiniz. Gidecek arkadaşlara İnceburun Feneri'ne uğramalarını da öneririm.
Sarıkum tarafındaki kumsallar ya da kumsalın hemen yanı başındaki ormanlık alan da kamp alanı olarak tercih edilmektedir. Lakin burası rüzgara karşı diğerleri kadar korunaklı değildir. Özellikle kuzeyden gelen rüzgarlar keyfinizi kaçırabilir ancak kumsallar enfestir, yürüyüş mesafesinde enfes bir göl ve kuş cenneti bulunmakta. Yangın gözetleme kulesine tırmanabilir, gözlem alanlarından kuşları gözlemleyebilirsiniz. Şansınız yaver gider de köydeki işletmelerin açık olduğu bir vakte denk gelirseniz kahvaltı yapabilirsiniz. Özellikle fotoğraf tutkunu doğaseverlerin tercih ettiği bir alan. Lakin burada da tatlı su imkanları kısıtlı. Aracınız olmadan gidemeyeceğinizi de belirteyim.
Eski Boyabat yolundaki Soğuksu da gayet hoş bir doğal alan. Özellikle kış kampı için fevkalade. Lakin acemi arkadaşları zorlayacaktır. Yaban hayat çok canlı, diğer alanlara göre medeniyete en uzak olan yer de burası.
Ayancık'ta bulunan Akgöl de kamp için tercih edilebilecek gayet güzel bir alan. Göl manzarasına uyanmak müthiş haz verecektir. Bununla beraber gayet tenha bir alandır. Tedarikli gitmekte fayda var. Gitmişken İnaltı Mağarası da görülmeli.
Şehrin farklı yerlerini gezdikçe buraya eklerim.
Sinop'ta kamp yapmak isteyen, şehre dair soruları olan arkadaşlara elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Bununla beraber Sinop'ta ikamet eden ve gerek kampçılıkla gerek doğa yürüyüşçülüğü ile ilgilenen arkadaşlarla iletişime geçmekten, tanışmaktan da mutluluk duyarım.