Şile' de Saklı Cennet (3-4 Ekim 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,699
Ynt: Şile' de Saklı Cennet (3-4 Ekim 2009)

Aynı yerden bahsediyoruz,zaten orası bizim yarış etaplarından birinin güzergahıydı,taki mesire yeri yapılana kadar.Etapcı olduğum zamanlarda oralarda güzel yerler olduğunu biliyordum ve gezimizi bu güzergahta yapma amacım buydu.Hiç girmediğim yollara dalarak bu mekanı bulduk.Yıllardır şilenin çeşitli bölgelerine giderim ve her seferinde muhteşem yerler buluruz veya bulanladan öğreniriz,nekadar bereketli bir bölgeymiş.Gönlüm burada toplu bir kamp yapmak isterdi fakat yer çok küçük max 7 çadır kurulabilir.

Mesire yerinin solundaki rampayı çıkın,sonra sağlı sollu tatlı virajlar var.Karşınıza çatallaşan bir yol gelecek.Sağ tarafta baraka olan yola sapın.Sonra zaten rampa başlıyor.Uzunca bir süre tırmandıkdan sonra artık inişe geçiyosunuz.Yol genelde düzgün izleri takip ederseniz sağınızda kalacak şekilde bu yeri bulabilirsiniz.

Yada beni misafir ederek. ;D

Etiketler

valla akşam akşam haftasonu planları yapmaya başladım çok güzel fotolar çekmişsiniz elleriniz dert görmesin ,çok güzel bir kamp olmuş arkadaşlar darısı hep beraber bizim başımıza

Güzel bir gezi ve güzel bir kamp olmuş. (Ateş yerini hazırlamanızı ve sonrasında ateşin üstünü toprakla örtüp üzerine su dökerek bırakmanızı takdir ettim.Herkese örnek olmasını temenni ederim.)

6. kampçı yok endişe etmeyin. Flaş kullanılan gece çekimlerinde ateşin dumanı bu tip oyunlar oynayabiliyor.

Kamp yerinin GPS koordinatlarını paylaşmanız mümkün mü?

Teşekkürler Nejat bey,bu tarz uygulamaları özellikle belirtiyorumki,kamp yaptığımız yerin ormanlık alan oluşu ve kamp alanlarımızı bulduğumuz gibi bırakmamız gerektiğini herkez bilsin.Bizlere bu unutulmaz imkanları yaşatan yere saygımızı orayı düzgün bırakarak göstermeliyiz.

GPS koordinatlarını Burak bey Cenkut Bey verebilirler sanırım,zira ben misafirdim ;D

tugsan75' Alıntı:
O sabah ve şuan tekrar baktığımızda bizde ışık oyunu dedik ama gece o ortamda hiçde öyle deyildi,gerçekden tırstık. ;D Uzmanlar bir incelesinler belkide dostumuzun canı çekip gelmişti :D

Rakının kokusuna daynamamış gelmiştir ;D

Bu ve benzeri güzel yerlerin tarifini de koordinatlarını da forumlarda yayınlamayın lütfen.
Mümkünse geçtiğiniz yolları asfalt lastikli araçların geçemeyeceği şekilde tahrip edin.
Büyük lastikleriniz varsa patinaj yapıp yolu bozun.
Oraların güzel olmasının sebebi yol geçen hanına dönmemiş olması.

Haklısınız hakan bey bende aşırı doğa sever olarak o düşüncedeyim.Ama bu sayfalarda vurgulamaya çalıştığımız esas şey,bu ve benzer yerleri herzaman bulduğumuz gibi bırakmak ve hatta bizden önce gelip dağıtanların pisliğinide toplamak.Banane benmi attım deyip çekip gitmemek lazım. ;)

Tuğsan o gece resmindeki 6. kişiyi ben tanıyorum.
Daha önce -20 derecede çok karlı bir kış kampında Susuz Yayla'da bizim Vaude çadıra gelmişti (çadırın fermuarı filan kapalı tahmin edileceği gibi).
Sonra dışarı çıktı (fermuar hala kapalı) ve ayak sesleri karda yürümeye başladı. O soğukta don gömlek çadırdan fırlayıp yakalamaya çalıştık ama yok oluverdi. Karda garip izlerden başka birşey yoktu.
Çadırda benden önce Becce daha iyi görmüştü kendisini.

Ben bu tarz şeylere inanırım ama demekki o akşam canı alkol çekti yoksa 2 büyük rakı ve 40 kutu bira nasıl biter dimi. ;D ;D ;D

tugsan75' Alıntı:
Haklısınız hakan bey bende aşırı doğa sever olarak o düşüncedeyim.Ama bu sayfalarda vurgulamaya çalıştığımız esas şey,bu ve benzer yerleri herzaman bulduğumuz gibi bırakmak ve hatta bizden önce gelip dağıtanların pisliğinide toplamak.Banane benmi attım deyip çekip gitmemek lazım. ;)

bravo tuğsan !!!! helal olsun size ve bu düşünceyi paylaşan herkese ... Aslında bu forumda yapmamız gereken en önemli şeylerden biri de doğaya saygı bilincinin en üst düzeyde yerleştirilmesi, unutmamak gereken şey oranın emenet olduğu ve tekrar oraya geleceğimiz...

tugsan75' Alıntı:
Ben bu tarz şeylere inanırım ama demekki o akşam canı alkol çekti yoksa 2 büyük rakı ve 40 kutu bira nasıl biter dimi. ;D ;D ;D

maşallah bende kendimi iyi içiyor zannediyormuşum bu ne ya ,toyota buluşmasında iyi stoklamak lazım demekki birde hava soğuk olunca boluda iyice şart ;)

Resimlerdeki kel kafalı ben oluyorum,12 kilo vermeme ramen öndeki airbag hala duruyor belli olmuyormu. ;D

Sanki "kamp nasıl yapılır" belgeseli seyretmiş kadar oldum. Harika bir paylaşım tebrik ederim.

Teşekkürler Derya bey,amacımızda zaten bu tarz etkinliklere ilgi duyan ve başlayanlara hatta halihazırda dikkatsiz davrananlara örnek olmak amaclı bu görselleri yayınlıyoruz.Doğanın bize verdiği güzellikleri aynı şekilde kullandıkdan sonra geri bırakmalıyız. 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR