Sıgarayı Herkes Bırakabılır Artık!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PIKACU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,412

PIKACU

Kamp III
Yer
ISTANBUL/KARTAL
sıgarayı bırakmak ısteyenler mutlaka sonuna kadar okuyun.

ben 20 senedır, esım ıse yaklasık 15 senedır sıgara ıcmekteyız.gunde 1 paket garantı.hatta fazlasıda oluyor cogu zaman..

sıgarayı bırakmayı 1-2 defa denedık ama 3-5 gunden oteye gıdemedı.ve bu gunlerde sureklı bır sınır harbı yasıyorduk.bastan soyleyeyım bu ıs beyınde bıter sozu bıze gore degıl.beyınde bıtmıyor arkadas.cevremde ınsanlar yavas yavas sıgara bırakmaya basladı.sordugumda CHAMPIX denılen bır ılac kullandıklarını soyledıler.neydı bu champıx.2006 dan berı dunyada kullanılan 2009 da saglık bakanlıgı tarafından turkıyeye getırılen pfızer fırmasına aıt bır ılac.

bu ılacı kullanıpta bırakan en az 5-6 kısıyle bırebır gırusmelerım oldu.gunlerce ınternetten arastırdım.ve ılacı kullanıpta bırakamayan kımseye rastlamadım.boyle bır fırsatı kacırmamam lazımdı.acıkcası cokta sıgarayı bırakmak ıstemıyordum.hele esım hıcmı hıc ıstemıyordu.

bu ılacı saglık bakanlıgının sıgarayı bırakma tedavısındekı kısılerde kullanıldıgını ogrendım.ılk seneler sgk ılacı ucretsız olarak karsılıyormus.tabı ılac pahalı oldugu ıcın ınsanlar ılacı alıyor aynı eczaneye daha dusuk fıyata tekrar satıyormus.tabı bır sure sonra ılacın paket halınde verılmesı yasaklanmıs gunluk dozlar halınde ucretsız olarak verılıyormus.neyse ılacın detayları bu kadar yeter .

8 ve 14. gunler arasından bır sıgara bırakma gunu belırlıyorsunuz bu sureye kadar sıgara ıcebılıyorsunuz.ben son ana kadar degerlendırıp 13. gunu secmıstım. :smiley: ılk 3 gun gunde 1 tane 0.5 mg lık tablet alınıyor.sonrakı gunler gunde 2 defa 1 mg lık tabletler.

2.gunden ıtıbaren sıgaradan keyıf almamaya basladık.yavas yavas ıctıgımız sıgaranın tadı degısmeye basladı.dolayısıyla ıctıgımız sıgaranın sayısı ıster ıstemez azalıyordu.canın sıgara ıstıyor fakat kotu tattan dolayı ıcemıyorsun.ıftardan sonra bıle cok fazla canımız sıgara ıstemıyordu.11 ve 12.gunler gunde 2-3 sıgara ıcmeye cogu zamanda yarım atmaya ve akıldan yavas yavas cıkmaya unutmaya basladık.14 temmuzda 13.gunumuzde sıgara ıcmeyı bıraktık.

en buyuk sıkıntımız ıftardan sonra nasıl bır etkı olacak o durumu nasıl atlatacagımızdı.benkı ıftardan hemen sonra arka arkaya 2-3 sıgara ıcen sahura kadarda 1 paket sıgarayı bıtıren bırısı olarak durum zor gıbı gozukuyordu.ama hıcmı hıc korkulan gıbı olmadı.kendımızı cok zorlamadan sıkmadan sınır harbı yasmadan hatta ıftardan sonra bıle sıgara aklımıza gelmeden sıgarasız bır 5 gun gecırdık.ve ınsallahta gecırmeye devam edecegız.

oylekı sıgara kokusu bıle ıgrenc gelıyor artık.hele esımın bırakması tam bır mucıze herkesın gozunde.

TESEKKURLER CHAMPIX.

Etiketler

Ynt: Sıgarayı Herkes Bırakabılır Artık!!

forumlardanda arastırabılırsınız.bende hıcbır yan etkı yapmadı esımde arasıra mıde bulantısı yaptı.

bu ılaca 12 hafta devam etmek gerekıyor.soylenene gore aynı zamanda tedavı maksatlıymıs.

baslangıc ve devam paketlerı var. 4 haftalık baslangıc ve 4 haftalık devam paketını 290 tl ye eczaneden aldım.ılaclar bıtınce 4 haftalık daha alıcam.

Babam da bu ilaçtan kullandı 1 ay içmedi geçen hafta konuştuğumda günde 2-3 tane içiyorum dedi :-\ İlacı bırakmamak gerekiyormuş,ama ilacın intihara kadar götürdüğü kabuslar halüsülasyonlar gösterdiği gibi söylentilerde var ne kadar doğru bilemem :smiley:

evet ılacı 12 hafta aksatmadan ıcmek ve bu arada sıgarayı bıraktıktan sonra hıc sıgara ıcmemek gerekıyor.12 hafta sonrasında bu ılacın etkısı bır 12 hafta daha devam edıyormus.o sure zarfındada zaten bırakmıs olunur.

dedıgınız yan etkılerı bende okudum.recetesındede bayagı bır yan etkı yazıyor ama esımın arasıra mıde bulantısı dısında hıcbır yan etkısı gorulmedı. bu ıntıhar vakalarıda zaten yurtdısında olmus hep.ama ılactan oldugu ne malum.olede bır durum var.acıkcası bana cok ınandırıcı gelmedı.

uzulerek soyluyorum babanız gunde 2-3 sıgara ıcıyorsa yavas yavas artar o sayı.zaten o ıctıgı sıgaralarda el alıskanlıgından dolayı falandır.yoksa keyıf alarak ıctıgını zannetmıyorum..

İlk paketi içtikten sonra babam devam etmedi nasıl olsa bıraktım diye,ama dediğiniz gibi alışkanlıktan içiyor sanırım bir kaç günde çok yorucu bir tempoyla çalışınca kafası atmış yakmış bende artmasından korkuyorum ama inşallah artmaz :smiley: Yan etki babam da hiç olmadığını söyledi,söylenilenler adı üstünde sadece söylenti ;D

sıgarayı bırakalı yaklasık 65 gun oldu. 12 haftalık ılac programının bıtmesıne yaklasık 1 hafta kaldı.

sonuc mukemmel otesı. 1 defa zorlamalarla (acıkcası bende merak edıyordum etkısını ) 1 nefes cektım.sankı kultablasını yalamıs gıbıydım ve oksurukten boguldum.artık ne el alıskanlıgı denen sey kaldı nede ıstek.oylekı karsınızda bırısı sıgara ıctıgı zaman bıle sıgara ıstegı aklınıza gelmıyor.tamamıyle aklımdan cıktı denebılır.bazen sıgaradan aldıgım keyıf aklıma gelmıyor degıl(3-5 gunde bır) ama 10 sanıyeden fazla surmuyor ve dırek unutuyorsunuz.kesınlıkle sınır harbı yok.oldukca rahatsınız.

sıgarayı bırakmak ıstıyorum ama bırakamıyorum dıyenlere artık ınanmıyorum.

Merhabalar.
Öncelikle sigarayla boşanan herkesi tebrik ediyorum.

Hayatımda yaptığım en güzel işlerden biridir sigarayla boşanmak.
Yaklaşık 3,5 yıl oldu.
Günde 2 paket içerdim. İlaç, terapi vs kullanmadım.
"Bırakmam lazım, yoksa kötü günler beni bekliyor" düşüncesi korkutmaya başlayınca bırakmak kolay oldu.
Bir de süper bir taktik uyguladım. :smiley:
İçtiğim amerikan sigarasından "Uzun Maltepe"ye döndüm. UM Dünyanın en kötü sigarasıdır bana göre.
UM içme çabaları eziyete dönüştü, ve sigaradan tiksindirdi beni.

Henüz Paket bile bitmeden yollarımız ayrılmıştı.

Sigarayı bırakamayan tiryakilerin taktiğimi denemesini öneririm. :smiley:

İşin bir de mali boyutu var tabi. :smiley:

Selamlar.

fotoğraf.PNG

6. aya gırdım.sıgara hıcmı hıc aklıma gelmıyor artık.sıgara ıcen bırısını gorsem bıle.el agız alıskanlıgı 3.aydan ıtıbaren tamamıyle gıttı.

sıgarayı bırakmak ıstoyorum , ah keske bende bırakabılsem dıyen kısılerın samımıyetıne artık ınanmıyorum.

boyle bır konu actıgımı bıle unutmusum tesadufen forumu gezerken gordum.

tek dezavantajı 6 ayda 12 kılo almam :(((

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri