Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fastclick Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,138

fastclick

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
2
Öncelikle merhaba. Sıfırdan bir karavan modellemesi yapmaya çalışıyorum. 3d modelleme programlarını kullanacak bilgim var ancak çok aramama rağmen yeterli teknik bilgiye ulaşamadım. Sıfırdan bir karavan dizayn etmek için neleri bilmeliyiz? ipuçları ve püf noktaları nelerdir? Başlık altında tartışarak çok güzel bir kaynakta oluşturabiliriz.

Hedeflenenler:
-Ağırlık, ebatlar vb. konularda fikir sahibi olmak.
-Aks, tekerlekler vb. konularda bilgi edinmek.
-Dış cepe kaplama ve yalıtım konusunda bilgi edinmek.
-İç dizayn mobilya tasarım ve su elektrik tesisatı vb. konularda bilgi edinmek.
-Maliyetler konusunda bilgi edinmek.

Sanıyorum ilk olarak aks ve ağırlıktan başlamalıyız çünkü tüm işlemlerimizi buna göre devam ettireceğiz. 3,5 metre uzunluk, 2 metre genişliğe sahip (bu sayılarla ilgilide yorum yapabilirsiniz) bir karavan yapmak istediğimizde bu mesafe araca bağlandığı noktada ile en arka noktası arasındaki mesafeyimi belirtir yoksa yalnızca yaşam alanınımı? Ve bu boyda bir karavanın aks'ı arka ve önden ne kadar mesafede olmalıdır? Daha sonra içine koyacağımız donanım ve eşyaların ağırlığı aks'ın olması gereken yeri değiştirirmi?

Not: Yeterli teknik donanıma sahip olduğumda sitedeki tüm arkadaşlar için, çizdikleri karavan modellerini 3d hale getirebilirim. Bu forumdan çok şey öğrendim, belki benimde bir faydam olur.
 

Etiketler
Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

fastclick' Alıntı:
Sıfırdan bir karavan dizayn etmek için neleri bilmeliyiz? ipuçları ve püf noktaları nelerdir?

Öncelikle bu tür girişimde bulunmayı düşündüğün için, teşekkür ederiz...
Ancak bu girişinim kendine ve karavancılığa katkı sağlayabilmesi için "ipuçları ve püf noktaları" soruyorsun ya; işin püf noktası en az 5-6 yıl karavan sahibi olup, öncelikle bir karavandaki ihtiyaçları bizzat içinde yaşıyarak fikirlerin olgunlaştırılması, yeterlidir...Bu aşama atlanarak bilgisayar başında harcanan onca zamana yazık olur, karavancılığa başladığım ilk yıllarda, sahip olduğum karavan gözümün önünde olduğu halde, hesapda kendi ihtiyaçlarıma göre yeniden dizayn etmeye çalıştığım karavan çizim çalışmalarına 6-7 yıl sonra baktığımda sadece gülüyorum...
 

Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

Zaten benim istediğim bunları bilenlerden öğrenmekti bilgisayar başında çizim yaparak öğrenmek değil. Araştırmak bir numaralı hobimdir ve bu yüzdende şu an binlerce iç dış dizayn indirmiş, onlarca ingilizce e-kitap indirmiş durumdayım. Araştırmalarıma devam ederken sizlerinde yardımlarını almak istedim sadece. Şu anda etrafımda kim varsa "uğraşma" diyor zaten. Bu hep böyle oldu. İnançlarını kaybetmiş insanlar, başkalarının inançla çalıştığında birşeyler başarabileceğini tahmin etmezler. (Yanlış anlaşılmasın bu etrafımdaki insanlaraydı.)

Gel gelelim bu dediğiniz teori aşamasını atlayarak bir karavan almak yada yaptırmak da tam bir hüsran olmazmı ? Sonuçta bu birinci, sizin dediğiniz pratik adımı da ikinci adım.
 

Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

Zaten zor olan sorduğun sorunun cevabı, senin bir satırla sorduğun soruya bizim 100 sayfa cevap yazmamız gerekir, kimseninde bir satırlık soruya 100 sayfa yazacak lüksü yoktur, onun için butür girişimlerde bulunmak isteyenlerin yapması gereken, bir karavan alıp elini taşın altına sokup işin içine girerek uzunca bir zamana (3-5 yıl) yayılmış bir biçimde işin püf noktalarını doğal yollardan öğrenmesi ve öğrendikleri anlayıp, sindirerek yeni girişimlerde bulunması normaldir....
 

Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

Öbür türlü çekme römorktan pek farkı kalmaz






atiladi' Alıntı:
Zaten zor olan sordun sorunun cevabı, senin bir satırla sorduğun soruya bizim 100 sayfa cevap yazmamız gerekir, kimseninde bir satırlık soruya 100 sayfa yazacak lüksü yoktur, onun için butür girişimlerde bulunmak isteyenlerin yapması gereken, bir karavan alıp elini taşın altına sokup işin içine girerek uzunca bir zamana (3-5 yıl) yayılmış bir biçimde işin püf noktalarını doğal yollardan öğrenmesi ve öğrendikleri anlayıp, sindirerek yeni girişimlerde bulunması normaldir....
 



Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

Peki öyle diyorsanız öyle olsun. Bu gün gidip metalurji ve makina mühendisliğindeki arkadaşlarla görüştüm zaten. Buradan faydalanamadım diye araştırmaktan vazgeçmem. Dediğim gibi hobim bu benim. Merak ettiğim her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek nasıl keyif veriyor anlatamam. Arkadaşlarımın da yardımıyla teknik açıdan en azından piyasadakilerden daha dayanıklı, daha teknik bir yapıya sahip, daha hafif ve daha güvenli bir karavan yapacağım. Sonra sizinde anlattığınız gibi pratikteki sorunlarada ufak tefek çözümler bulunur onlar sorun değil.
İşim bittiğinde çizimlerimi püf noktalarımı 100 sayfada olsa paylaşmaktan çekinmeyeceğim.

Yardımlarınız için teşekürler. Konuya cevap yazmazsak kayboldur gider zaten. En azından kafa karıştırmasın.
 

Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

sn.fastclick, hoşgeldiniz.

Araştırmacı olmanız takdir edilecek değerdedir. Ancak araştırırken sağlam verilerle yol almakta kişiyi doğru hedefe ulaştırmada önemlidir.
Sizin beklentiniz olan soruların aslında tam karşılığı muhtemelen imalatçılarda vardır.

İç dizayndan örnek vereyim. Kullanacağınız suntanın m2 deki ağırlığı ne olur,60 lt buzdolabının 3 sistemde kaç kg yada kompresörlüde
kaç kg olacağını bilmek yada kullanacağınız pencere ölçüsü ve ağırlıkları ne kadardır cevaplamak biraz zor olacaktır.

Her konu ayrı bir uzmanlık gerektirir ki bu forumlarda genel olarak kullanıcılar çoğunluktadır. Kendi karavanınını yapan arkadaşlarımızda
herşeyi tek tek tartarak monte etmediklerine eminim belki son işlem olarak kantarda toplam ağırlığı tartımışlardır.

Karavan imal eden ve satışını yapan arkadaşımız Atilla'nın cevabı 100 sayfa tutacağını hesaplarsak ben size çekme karavan imal edip
gezilere başlayan arkadaşımız Yücel beyin sayfasının linkini vereyim,incelerseniz belki işinize yarayacak bilgiler olabilir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57751.0
Çalışmalarınızda şimdiden başarı dilerim,yardımcı olabileceğimiz konularda sorularınızı bekleriz.

Selamlar.
 

Ynt: Sıfırdan Karavan Yapımı İçin Teknik Bilgi İstiyorum

fastclick' Alıntı:
Arkadaşlarımın da yardımıyla teknik açıdan en azından piyasadakilerden daha dayanıklı, daha teknik bir yapıya sahip, daha hafif ve daha güvenli bir karavan yapacağım.

İşte bu, çıtayı yükseltir... :smiley:
Kolay gelsin.

Cavid Sezen
 

bende kendi karavanımı yapmak istiyorum ve araştırmalara başladım sizinde buradan yaptıklarınızı takip etmeye çalışacağım kolay gelsin şimdiden
 

Arkadaşlarımın da yardımıyla teknik açıdan en azından piyasadakilerden daha dayanıklı, daha teknik bir yapıya sahip, daha hafif ve daha güvenli bir karavan yapacağım. Sonra sizinde anlattığınız gibi pratikteki sorunlarada ufak tefek çözümler bulunur onlar sorun değil.
İşim bittiğinde çizimlerimi püf noktalarımı 100 sayfada olsa paylaşmaktan çekinmeyeceğim.
----------------------------

Üstadım selamlar....
8 sene buçuk ay geçti..
Ne oldu,neler yaptınız,
yüz sayfa değil de,
2 sayfa açıklasanız, istifade etsek..

Umutsuz vaka olarak bakıyorum, açık söyliyeyim.
Ama ummadık taş baş ta yarabilir,
attığı taş atanın kafasını da kafasını da yarabilir.

Nettiniz, neylediniz ?
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst