sıfır araca çeki demiri işletme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpperr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,822

alpperr

Ana Kamp
Bayramdan önce siparişini verdiğim actyon sports model aracım salı günü bayi tarafından teslimedilecek, daha önce arcın pazarlığını yaparken araca çeki demirininde bayi tarafından taktırılıp ruhsata işletilmesini istemiştim, ve bayi bu isteğimi olumlu karşılayıp pazarlığın içine çeki demiri içinde bir rakam ilave edip pazarlığı bitirmiştik. Aracın kaporasını gönderip aradan 2 hafta geçtikten sonra araca çeki demirinin bayi tarafından taktırılamıyacağını söylediler ve çeki demiri ile ilgili işlemlerin benim tarafımdan yapılmasını istediler... bayinin bildirdiğine göre pazartesi günü ruhsat işlemleri tamamlanacakmış... Sizce ruhsat işlemleri bayi tarafından tamamlanmadan araca çeki demirini taktırıp aracın ilk ruhsatı çıkarken çeki demirli olarak çıkarttırma şansım varmı? Bununla ilgili prosedür nedir? Bayi tarafından ruhsat çıkarıldıktan sonra araca çeki demirini taktırırsam tekrardan ruhsat+muayene masrafları çıkacak ve aracın 2 yıllık muayene süresi 1 yıla düşmüş olacak; buda benim açımdan yaklaşık 300-400 tl artı maliyet demek....
Biraz uzun oldu ama inşallah düzgün bir şekilde açıklayabilmişimdir! Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirlerse sevinirim; yarın bayiyle bu konuyu görüşmeye gidecem de!

Etiketler
Ynt: sıfır araca çeki demiri işletme

bence baştan yapılabilmesi gerekir bu işlemin. tıpkı araç giydirmenin en baştan yapılabilmesi gibi.

Aracın çeki demiri için projelendirilmesi gerekir.bayinin veya anabayinin elinde proje olması gerekir.İthal ettikleri araçlar ve standartları belli.Proje +ruhsat yenileme+muameleci ücreti . Bunları hesaplayıverin.Kolay gelsin.

dostum.bayii resmen sallamış.zor gelmiş kendilerine.ellerinde belliki çeki demiri yoktu kıssadan hisse okumuşlar.

ama benim size tavsiyem kendiniz dışarda yaptırım daha ucuza çıkıyor.aksarayda ve fındıkzade civarındaşell benzinliğinin karşısındaki jantçıda uygyn bir şekilde yaptırabilirsiniz.

çeki demirini dışardan kendim taktırarak çözdüm sorunu zaten... ama bu tarz konularda servisin yetersiz olduğu bir gerçek.....

kesinlikle katılıyorum.sadece çeki demiri tertibatına bile işçilik hariç 1500 tl istemişlerdi benim vitaraya.buna birde işçilik,proje,ruhsat yenileme vede muayene eklersek fiyat farkı iki katını geçiyor.ortalama maliyet tüm masraflar kendiniz yaptırırsanız 1000 tl nin altında kalıyor.ve an azından pazarlık şansnız var.

Selamlar.
Benim şöyle bir sorunum var. Ben aracımı 2 yıl önce bir kişiden aldım. çeki demiri ruhsata işlenmişti. Noter satış belgesi duruyor ve belgede çeki demiri olduğu belirtilmiş. Dün muayneye gittiğimde çeki demirinin işlenmemiş olduğunu öğrendim. Hata trafikte bunu düzeltirmi. ücret talep edebilirmi.

eğer ruhsatınızda çeki demirli diye yazmıyorsa en azından yeni ruhsat için para talep eder trafik...

alpperr' Alıntı:
eğer ruhsatınızda çeki demirli diye yazmıyorsa en azından yeni ruhsat için para talep eder trafik...
Satış yapmadan önceki ruhsatta çeki demiri yazıyordu. Satıştan sonra ruhsat yenilenince çeki demiri yazmıyor.
Hatta trafik bana 3. bir plaka bile verdi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR