Bayramdan önce siparişini verdiğim actyon sports model aracım salı günü bayi tarafından teslimedilecek, daha önce arcın pazarlığını yaparken araca çeki demirininde bayi tarafından taktırılıp ruhsata işletilmesini istemiştim, ve bayi bu isteğimi olumlu karşılayıp pazarlığın içine çeki demiri içinde bir rakam ilave edip pazarlığı bitirmiştik. Aracın kaporasını gönderip aradan 2 hafta geçtikten sonra araca çeki demirinin bayi tarafından taktırılamıyacağını söylediler ve çeki demiri ile ilgili işlemlerin benim tarafımdan yapılmasını istediler... bayinin bildirdiğine göre pazartesi günü ruhsat işlemleri tamamlanacakmış... Sizce ruhsat işlemleri bayi tarafından tamamlanmadan araca çeki demirini taktırıp aracın ilk ruhsatı çıkarken çeki demirli olarak çıkarttırma şansım varmı? Bununla ilgili prosedür nedir? Bayi tarafından ruhsat çıkarıldıktan sonra araca çeki demirini taktırırsam tekrardan ruhsat+muayene masrafları çıkacak ve aracın 2 yıllık muayene süresi 1 yıla düşmüş olacak; buda benim açımdan yaklaşık 300-400 tl artı maliyet demek....
Biraz uzun oldu ama inşallah düzgün bir şekilde açıklayabilmişimdir! Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirlerse sevinirim; yarın bayiyle bu konuyu görüşmeye gidecem de!
Biraz uzun oldu ama inşallah düzgün bir şekilde açıklayabilmişimdir! Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirlerse sevinirim; yarın bayiyle bu konuyu görüşmeye gidecem de!