Sibirya Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barisko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,388

barisko

Yeni Üye
İyi günler. Böyle bir sitenin varlığından daha bugün haberdar oldum ve gezi planıma yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. 19 yaşındayım ve fotoğrafla uğraşıyorum. Sibirya'ya gitmek ve orda fotoğraf çekmek istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim? Ayrıca tercihim bu geziyi araba ve ya karavan tarzı bir araçla yapmaktır. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Yanımda bir kişi daha olacak.

Etiketler
Ynt: Sibirya Gezisi

saglam bi para gerektirir önce böyle bir gezi aklıma gelen ilk seçenek burdan moskovaya uçmanız ordan havaalanından araba kiralamınız karavan çok maliyetli olur ayrıca tek başınıza yapacaksanız çok büyük olur camper denilen araçlardan bulabilirseniz kiralayın bu yolculuga çıkmadan önce çok saglam araştırma yapmanızı ve tek başınıza çıkmamanızı tavsiye ederim çünkü orası sibirya herşeye hazırlıklı olmalısınız her türlü ekipman desteginiz tam olmalı sonuçta los angeles a gitmiyorsunuz
inş yolculugu yapar ve fotografları burda paylaşırsınız bol şanslar

meraba kardeş nereye gitmek istiyorsun sibiryada bir arkadasım var
hangi şehrine gideceksiniz bende gitmeyi düşünüyorum biraz arastırma yaptım
arkadas NOVASBİRSK de yasıyor onun dediğine göre en iyisi trenle yani
sibirya expresi ile

merhabaa
daha önce benim arkadaşlarım da sibiryaya gitiler buradan moskovaya uçakla oradan ise trenle 3 günlük bir yolculuğun ardından sibiryaya gittiler,umarım bu geziyi gerçekleştirebilirsiniz şimdiden bol şans....

Yıllar önce bir iş için Sochi den uçakla Novasbirsk' e oradan araba ile Barnaula gitmiştik. O dönemlerde (1992) halk tipi yerlerde sanki 1945 leri yaşıyordunuz her şey çok eski ve iptidai idi, güvenlik neredeyse hiç yoktu, çok sıkıntı çektik ama şimdilerde değişmiş olabilir.
Mevsim olarak yaz düşünün zira haziran ayında bile akşamları soğuk oluyordu

Merhaba,

Rusya'da Karadeniz kıyısı ve Pasifik Okyanusu kıyısında kalan kısımları dışında ki heryer Sibirya olarak geçer. Bu geniş bir coğrafya içinde nereye gitmek istediğini nasıl bir yolculuk yapmak istediğine çok iyi karar vermen gerekiyor.

Sibirya Ekspresini kullanarak Moskova'dan Vladivostok'a kadar güzel bir yolculuk yapabilirsin. İsteren hoşuna giden yerlerde 1-2 gün kalarak ilerlemeyi bir çok gezgin tavsiye etmekte. Bazıları ise yolculuğu bir bütün olarak yapmaktan yana. Bu yolu kullanacak isen Rusca bilmene pek gerek yok. Tren içinde bir şekilde anlaşırsın zaten görevliler ile.

Araç kiralayıp gezmeyi düşünür isen yanında iyi Rusca bilen birinin olmasını tavsiye ederim. Hatta yanında ki kişinin Rus olması çok daha iyi olacaktır. Kuzey kesimlerde belli bir noktaya kadar yol olmasına rağmen bir noktadan sonra nehir ve hava ulaşımı ile gidilebilecek bölgeler başlamakta.

Birde gitmek istediğin yer için vize alabilecek misin onu öğrenmen gerekiyor. Bazı bölgeler askeri güvenlik bölgesi olduğu için giriş problem yaratabilir.

Nereye ve nasıl gitmek istediğine karar verip ona göre bir rota planlamasını yaptıktan sonra foruma üye olan ve o bölgelerde çalışan arkadaşlar sana bölge hakkında daha detaylı bilgi verebileceğini düşünüyorum.

Selamlar. Emrah.

arkadaşların da yazdığı gibi en mantıklısı tren.
trans sibirya expresi.

http://www.seat61.com/Trans-Siberian.htm

landı ile dünya turuna çıkan bir türkün. sibirya moğol yol notlarınada aşağıdan ulaşabilirsiniz.

http://www.istanbul2istanbul.com/

rusyada baya bir süre yaşadım, elbette yapılır bu gezi ama türk olarak çok sıkıntı çekersiniz. dil de çok büyük problem. ama turist olarak gideceğiniz için belki farklı yaklaşımlar olur. ama siz adım başı vermek için 5lik 10luk dolarları hazırlayın öncelikle. trans sibiryayı da kullanırken yataklı, münferit seyahati tercih edin. başınıza tatsız bir şey gelmemesi açısından. ve tabii ki yazın yapın bu yolculuğu.

21 mart hürriyet pazar ekinde mehmet yılmaz trans sibirya treni ile yaptığı yolculuk anlatılıyor.okumanızı tavsiye ederim..ayrıca istediğiniz istasyonda inip sonra tekrar bir sonraki trenle yolculuğunuza devem edebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR