SHREK YENİ SAHİBİNİ ARIYOR

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avercanugur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,369

avercanugur

Moderatör
Yer
MUĞLA
Merhaba arkadaşlar, bir önceki konuyu kapatıp, aracın revizyonu ile ilgili konu açacağı yazmıştırm. Evet nihayet aracı ayağa kaldırdım ama fotografları foruma yükleyemiyorum malesef.
Araçta yapılanları ve devam eden yapım işlerini şöyle sıralayayım.
* Motor orijinal parçalarla rektefiye edildi. 4 piston, sekmenler, gömlekler ve yataklar değiştirildi.
* 4 adet enjektör memesi yenilendi. pompa bakımdan geçirildi.
* delik olan radyatör sökülerek tamir edildi.Şişlendi temizlendi.
* BMC TM 130 un yaglı hava filtresi uyumlu hale getirilerek montajı yapıldı.
* Vinçler sökülerek bobinleri sarıldı. Arka şasi üzerine akü tablası yapılarak 150 amper yeni akü araç şarj motorundan şarj olacak şekilde montajı yapıldı. Ön vincin kumandası araç içine alındı. Arka vincin kumandası soketli sökülür takılır hale geitrildi.
* Araca şalter yapılarak monte edildi.
* Hidrolik direksiyon sisteminde Ford Taunus'a ait olan direksiyon pompası Hundai kamyonetin 120 bar basınçlı pompası ile değiştirildi.
* Kapılarda fazla açılmayı engelleyen kuşaklar olmadığından aynalar çarptığı ve zarar gördüğü için kapılara kuşaklar yapıldı.

Etiketler
Ynt: SHREK YENİ SAHİBİNİ ARIYOR

Fotograf

küçük.jpg

küçük.jpg

küçük 2.jpg

Diğer fotografları da yarın ekleyeceğim umarım. Araçta kafamı karıştıran tek nokta hidrolik direksiyon sistemine taktığım pompa ve direksiyon kutusu uyumlu olup olmayacağı. Eğer uyumlu olmazsa BMC 2500 CC ambulansları direksiyon sistemini koymayı düşünüyorum bakalım biraz kullandıktan sonra netleşecek.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun..
Bu aracı yapım aşamasında iken Adapazarı çark sanayi sitesinde yakından görme fırsatım olmuştu Murat bey de iken..
Kazasız, belasız güzel günlerde kullanmanız dilekleriyle..
Size ve Shrek' e :smiley: Karadeniz Ereğliden sevgiler..

Hayırlı olsun tekrar Ercan. Bir de ayağa kalkınca görmek çok güzel olacak. İsmini de güzel koymuşsun. Güle güle kullan.

Temennileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Araçta restorasyon devam ediyor. direksiyon göbeği ve sinyal ve far kolları yenilerek merkezi olarak kurulumu yapılıyor. Eski halinde anadolun sinyal kolu kullanılmış sadece sinyal ve korna fonksiyonu vardı. Diğer silecek ve fıskiye dörtlü flaşör farlar su fıskiyesi için ayrı ayrı düğme sistemi olduğu için derli toplu hale geitriliyor. Şanzuman ayorma kolu sökülerek yağlandı ve bakımı yapıldı henüz denemedik ama çalıştığını düşünüyoruz. Bu araç konusunda bilgi ve deneyimlerini esirgemeyen Nadir Bey'e de teşekkür ediyorum.

Tam olarak maliyet hesabı çıkartmadım henüz ama netleşince yazarım. Yalnızca motor piston, sekmen, gömlek, yatak parça 1500 TL, rektefiye işçilik 500 TL, enjektör memeleri 600 TL, pompa bakım ve ayarlanması 450 TL , şeklinde artarak devam ediyor. :(

Yağlı hava filtresinin bağlanması ve tam sağ-tam sol direksiyonda lastige sürten takla barının ayarlnaması aşamasından bir kaç kare fotograf daha.

DSCF1170-küçük.jpg

DSCF1172-küçük.jpg

DSCF1171-küçük.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR