Shell'de 100 Oktan Benzin Fiyatına Dikkat !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,795

bberksan

Kamp II
Arkadaslar
Gecen arabama benzin aliyorum. Genelde cimriyimdir ama bu sefer "o kadar benzin fiyatlari dustu bu sefer kaliteli benzin alayim" dedim ve 100 oktan aldim. Fisi evde kontrol ettim ve ŞOK oldum. 3.69 YTL/LT birim fiyat ile almışım. Shell'de normal benzin 2.74 yani litrede 1 YTL... Evet yanlış duymadınız, yazıyla yalnız bir yeni Türk Lirası fark var. Yuuuh yani eskiden katkılı yüksek oktan benzinler 10-15 ykr fark olurdu (hatta ilk çıktığında aynı fiyattı) ben bir depoda 50 YTL fark ödemişim... Bu sabah ayni benzinciye gittim ve sordum yaa abi naaptiniz diye. Dediler ki fiyatlar düşmeden 100 oktan ile 95 oktan arasinda 10-15-20 YKR fark varmis 95 oktan fiyatlari dusmus ama 100 oktan ayni kalmis...

olayi sizin yorumunuza birakiyorum.

Etiketler
Ynt: Shell'de 100 Oktan Benzin Fiyatına Dikkat !

Bu bir tuzak değildir, dalgınlıktir. Fiyatı görüyorsunuz ve alıp almamak elinizde.

Burada zaten amac arkadaslar dalginlik yapmasin. Cunku cogu kimse benzin alirken kac kurus diye bakmiyor.

"Yaa hirsizin hic mi sucu yok" demis ya Nasreddin hoca. Bu da oyle bisey oldu. Diyelim devamli alisveris ettiginiz market her aldiginiz seyin etiketini kontrol ediyormusunuz? Diyelim elma aldiniz eve geldiniz baktiniz ki kilosu 30 milyon. Yaa bu benim dalginligim deyip gecip gidermisiniz? Butun akaryakit saticilarindan yuksek oktan ile normal arasinda %3-5 fark varken Shell'in %35 pahali satmasi . Tum akaryakit fiyatlarini dusururken bunu sabit fiyatla tutmasi sizce cok normal ve ahlakli bir davranismi.

haklısınız ama ne yazık ki modern toplumda kişi kendni korumalı ve kollamalı.
sadece fiyata bakmak değil market alışveriş yaparken sonkullanma tarihi üretim bilgileri vs bakmak gerekli ve bunlar bizim görevimizdir.
ben önceleri hiç dikkat etmezdim. şimdi eşim sayesinde herşeyi kontrol ediyorum ve hipermarketlerde bile bir dünya ayıplı ürün karşımıza çıkmaktadır.

Sürekli kullandığım benzin ve lpg fiyatlarına genellikle hiç bakmam ama, farklı bir ürün alacak olsam kesinlikle herşeyini incelerim.

Sayın bberksan, şikayetlerinizi yazmadan önce lütfen <a href="http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13573.0">gerekli açıklamaları</a> okuyunuz...

Daha akaryakıt istasyonuna girmeden, o istasyonun ürün satış fiyatlarını yoldan bile görebileceğiniz dev panolar vardır... Sürekli aldığınız akaryakıtı almak niyetiyle istasyona girdiğiniz için bu panolara bakma gereği duymamış olabilirsiniz (aslında bu bile hata). Ama pompaya yanaşıp da fikir değiştirerek farklı bir ürün almak istediğinizde, sadece 1 metre ötenizdeki pompa üzerinde yazan tarifeye bakmamak tamamen sizin hatanız.

Kendi dikkatsizliğinizden dolayı tatsız bir olay yaşamışsınız ama bunun acısını firmalara çıkarmak haksızlık olur. Hele bir de bu üslupla yazıya dökerseniz Gezenbilir yönetimi olarak bizleri de zan altında bırakırsınız. Şu konuda yazdıklarınız için Shell bize dava açsa tazminatını da alır, siteyi de kapatır... Gayet güzel bir başlık açmışsınız; Shell'de 100 Oktan Benzin Fiyatına Dikkat !... Shell'de satılan yüksek oktanlı benzin fiyatına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamışsınız ama malesef yazdıklarınızla dikkat çekmenin ötesine geçmişsiniz... Malesef mesajlarınızda firmayı karalayan cümlelerinizi düzenlemek zorundayım, anlayışınız için şimdiden teşekkürler...

Ayrıca aracınız için yüksek oktanlı yakıtlar uygun olmayabilir. Aracınıza en uygun yakıtın ne olduğunu servisinizi arayarak öğrenebilirsiniz...

Saygılar,
Sedat

LPG'li araçların ilk çalıştırmada yüksek oktanlı benzin kullanmasında fayda var. Zaten ilk çalıştırmada çok az benzin kullanılıyor, o da bari iyisinden olsun mantığı ;)

dronder' Alıntı:
jeepim lpg li ama depom ağzına kadar 100 oktan ile dolu. ilk çalıştırma 100 oktan benzin ile oluyor.

Amman hocam nerde bu yogurdun bollugu.. :D..Heryerde söylemeyin nazar olur :D

yol' Alıntı:
LPG'li araçların ilk çalıştırmada yüksek oktanlı benzin kullanmasında fayda var. Zaten ilk çalıştırmada çok az benzin kullanılıyor, o da bari iyisinden olsun mantığı ;)

evet sedat bey bende tam olarak bu mantıkla kullanıyorum...

Transporter' Alıntı:
Amman hocam nerde bu yogurdun bollugu.. :D..Heryerde söylemeyin nazar olur :D

aracı aldığımda depo yarıya kadar doluydu bende ilk hevesle doldurdum depoyu ;D ama şok 150 ytl falan aldı ;)
şimdi ayda bir defa tekrar ağzına kadar dolduruyorum. ayda 4-5 depo lpg harcıyorum ve yaklaşık15-20 ytl likte 100 oktan benzin...
şimdi deponun azalmasına korkuyorum ;D bi daha çok zor fulleriz :D

Uzun süre tüketilemeyecekse depoya fazla benzin doldurmamakta fayda var. Özellikle sıcak havalarda benzin daha çabuk buharlaştığından (ve plastiğin dahi gözeneklerinden uçabildiğinden) cüzdana zararı büyük olur ;)

Benzin fiyatları serbest bırakıldığı için, her şeyde dikkatli olmamız gerektiği gibi benzin alırken de aynı dikkati göstermek zorundayız.

yol' Alıntı:
Uzun süre tüketilemeyecekse depoya fazla benzin doldurmamakta fayda var. Özellikle sıcak havalarda benzin daha çabuk buharlaştığından (ve plastiğin dahi gözeneklerinden uçabildiğinden) cüzdana zararı büyük olur ;)

depo yarıdan az ise buharlaşma fazla olup kayıp daha fazla yaşanır diye biliyorum.

Bildiğiniz gibi akaryakıt piyasasında rekabet yaratmak amacıyla, piyasadaki devlet tekeli kaldırıldı. Şu an piyasada o kadar çok akaryakıt firması var ki, yolda giderken yeni yeni isimler görüyorum. Bu durum zamanla fiyat farklılaşması yaratacaktır. Fiyatlar her benzinci de aynı olmayacaktır. Fiyatları takip etmekte fayda var. ;)

Cj lerin depoları paslanmaz saçtandır. nerde o dönemde plastik depo ;) Ama 45 dereceye tırmanırkende depo kapağından benzin sızdırır :D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR