ses yalıtımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tekatlı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,866
Ynt: ses yalıtımı

ümiterkan' Alıntı:
Daha öğrenecek çok şeyiniz var
Kesinlikle haklısınız. Mesela şu sizin duster'in;
bendeki külüstür, 2000 model, benzinli, torku düşük vitara'dan arazideki motor gücü performansı konusunda üstün olduğunu bizzat deneyerek öğrenmem lazım ama o konuda hiç yardımcı olmadınız.
Hem bu arada bizim low 1 ile sizin low'a gerenk duymayan 1. vitesi kıyaslardık, onu da öğrenmiş olurduk.

Etiketler

Kimse sıkılmadımı bu muhabbetten ya,dacıa ya b.k atmak yada onu övmekten bunlar araba biner gezersin o kadar .
Dacıalarda ve renolarda genelde 80-90 km sonrası hızlarda ses gelir duster yada sandero yada logan fark etmiyor bende clıo var ondada oluyo ses aracın genel izolasyonu zayıf kalıyo lastiklerde sert ise ses artıyo,Yukarda ismini zikrettiğim araçların hepsine bindim kullandım hani öylesine sallamıyorum,

veteriner' Alıntı:
Kesinlikle haklısınız. Mesela şu sizin duster'in;
bendeki külüstür, 2000 model, benzinli, torku düşük vitara'dan arazideki motor gücü performansı konusunda üstün olduğunu bizzat deneyerek öğrenmem lazım ama o konuda hiç yardımcı olmadınız.
Hem bu arada bizim low 1 ile sizin low'a gerenk duymayan 1. vitesi kıyaslardık, onu da öğrenmiş olurduk.

Mesafelerimiz uzak olmasaydı öğrenmeniz kolay olurdu ama Olgun Bey'den rica etseniz size yardımcı olacaktır.

80-90 km/h den sonra rüzgar sesi geldiği doğrudur. Gerek aerodinamik tasarım, gerekse kalın tavan rayları gibi aksesuarlar yüzünden bu tür yüksek araçların binek otomobiller kadar sessiz olamayacağı da bir gerçektir. Bana göre azami 110 km/h Duster için ideal seyir sürati gibi görünüyor.
Yeni Tiguan sessiz olmuş. Ama 4x4 benzinli bir Tiguan 80.000 TL. Alırken pahalı, binerken pahalı. Bu arada bir yıl kadar önce 3 ay kadar sıfır Tiguan alıp kullandım. Bilahere Duster'da yeterli deneyim sahibi olduktan sonra, tecrübelirimi her iki aracı da kıyaslayarak aktaracağım.

veteriner' Alıntı:
benim bildiğim bir disco var, oda LR dıscovery, kolay kolay bir tarafı kopmaz.
İşte buna katılmak çok zor. 2001 yılında Borusan Oto dan aldığımız sıfır km LR Disco II yi 110000 de sattığımızda bayram etmiştik.
15000 deyken fren diskleri çarpıldı, Borusan servisi sudan geçmişsinizdir dedi :smiley:. Ciddi bir kar yağışında kullandığımızda sis farları bağlantılarından koparak tamponun içine çöktü. ABS beyni yandı. Ön cam kendiliğinden çatladı. Ön cam rezistansını bozdu. Fren balataları habire biterdi. Üstelik bu arac asfalttan inmedi bile. Arazi aracı olarak hobi için iyi olabilir ama günlük arac olarak kesinlikle uzak durmak gereken araclardandı.

arkadaşımın 1200GS'in fren diskleri yamulduğunda da borusan sudan geçmişsiniz demişti de bir tarafımızla gülmüştük
enduro makina bu nerelerden geçmemizi bekliyorlar

burusveyn' Alıntı:
arkadaşımın 1200GS'in fren diskleri yamulduğunda da borusan sudan geçmişsiniz demişti de bir tarafımızla gülmüştük
enduro makina bu nerelerden geçmemizi bekliyorlar
;D ;D ;D ;D

sayın monti resimdeki xt'yi halen kullanıyor musunuz?

ben de uzun süre pegaso kullandım
sanki başkent motor metin ustada sizi görmüş gibiyim

burusveyn' Alıntı:
sayın monti resimdeki xt'yi halen kullanıyor musunuz?

ben de uzun süre pegaso kullandım
sanki başkent motor metin ustada sizi görmüş gibiyim
Evet kullanıyorum. Sezon ortası aldım. Alır almaz metin ustaya götürmüştüm elden geçirsin diye.
İşin ilginç tarafı bundan önceki motorumda 2002 Pegasoydu benim.
[attachment=1]

210309 (3).JPG

Ben aracımda sadece etrafı açık rüzgara müsait alanlarda rüzgar sesi duyuyorum onun haricinde her 80 km hıza geçtiğimde böyle bir ses gelmiyor, hele hele yazın hiç ki o kadar uzun yolculuk yaptım ???

dusterer' Alıntı:
80-90 km/h den sonra rüzgar sesi geldiği doğrudur. Gerek aerodinamik tasarım, gerekse kalın tavan rayları gibi aksesuarlar yüzünden bu tür yüksek araçların binek otomobiller kadar sessiz olamayacağı da bir gerçektir. Bana göre azami 110 km/h Duster için ideal seyir sürati gibi görünüyor.
Yeni Tiguan sessiz olmuş. Ama 4x4 benzinli bir Tiguan 80.000 TL. Alırken pahalı, binerken pahalı. Bu arada bir yıl kadar önce 3 ay kadar sıfır Tiguan alıp kullandım. Bilahere Duster'da yeterli deneyim sahibi olduktan sonra, tecrübelirimi her iki aracı da kıyaslayarak aktaracağım.

Duster 'ı satıp dizel tiguan alıcaktım, sebebim duster'dan kurtulmak değil daha donanımlı daha opsiyonelli bir araçtı. Forumdonanim'da tiguan ile ilgili 70-80 sayfa kadar okuduktan sonra vazgeçtim. Alman malı araçlar gözümde taban yapmışken gerek tiguan yorumu, gerek arabam.com 'da ki, 2011 Jetta yorumları, hele ki şirketlerin artık maliyetten kurtulma yolundaki attıkları yeni adımlar araçlarıda kalitesizleştirmeye başlamış bile. Ben tiguan yorumlarından sonra gözünü seviyim dacia 'nın dedim açıkcası, burda arkadaşların yaşadığı sorunlar tiguan 'in yaşadığı sorunların yanında az bile kalır.

SERKANEFE' Alıntı:
Duster 'ı satıp dizel tiguan alıcaktım, sebebim duster'dan kurtulmak değil daha donanımlı daha opsiyonelli bir araçtı. Forumdonanim'da tiguan ile ilgili 70-80 sayfa kadar okuduktan sonra vazgeçtim. Alman malı araçlar gözümde taban yapmışken gerek tiguan yorumu, gerek arabam.com 'da ki, 2011 Jetta yorumları, hele ki şirketlerin artık maliyetten kurtulma yolundaki attıkları yeni adımlar araçlarıda kalitesizleştirmeye başlamış bile. Ben tiguan yorumlarından sonra gözünü seviyim dacia 'nın dedim açıkcası, burda arkadaşların yaşadığı sorunlar tiguan 'in yaşadığı sorunların yanında az bile kalır.
siz daha önce tiguanın dusterdan konforsuz olduğunu yazmamışmıydınız?

Bu rüzgar sesi sorununa ben de şaşırdım. Şehir dışı duble yol olmak üzere 1 ayda 2500 km gibi bir mesafe yaptım. Hiç rahatsız edici rüzgar sesi duymadım. Eski kullandığım sedan arabalar kadar konforlu seyahat yaptım. Yalnız dizel olduğu için, benzinli motorlardan çok hafif motor sesi fazla..Bu da hiç rahatsız edici düzeyde değil, 110 ile 6. viteste giderken radyoyu orta seste dinleyebiliyorsunuz.
Ayrıca Duster'i övmek için söylemiyorum, aracın aerodinamik tasarımı çok başarılı, havayı yarmak için en az sürtünmeyi sağlamak için ön cam yatıklığı gibi özellikle yandan bakılınca tasarımı başarılı. Bu da hem dozunda arazi hem asfalt performansının biçim tasarımı yapılırken düşünüldüğünü gösteriyor. Örneğin tamamiyle arazi için tasarlanmış Defender'da hiç aerodinamik yoktur. Düşük sürati çin tasarlanmıştır. Ön camı gelen havaya karşı dimdiktir , motor kaputu, ön ızgaraları gidiş yönüne doğru dik, tüm hatları köşeli bir tasarımı vardır.

Diğer Dusterla aynı kategorideki suvları da sadece aerodinamik açıdan inceledim. Duster bayağı iyi. Diğerlerinin çoğu havaya karşı küt duran ön yüze sahipler..Bu da sürat arttıkça direnç gösteren yüzey alanını arttırıyor. Aerodinamik tasarımda, birincisi objenin havayı en az sürtünmeyle yarması iken ikinci nokta da objenin arkasında hava türbülansı olmaması. Bu da spoiler gibi şeylerle önleniyor. Ama bu tür önlemler he sürat yapan spor araçlar için. Duster da 110-120 km/h gidilirse birsorun yok.

Nedense bu sınıfta Tiguan'ın tasarımını bir türlü beğenemedim. Qashqai'nin de çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR