ses yalıtımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tekatlı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,863

tekatlı

Yeni Üye
Selam, 1 ay önce 4x4 dizel bir duster aldım. Ankara-İstanbul arasında 2000 km yaptım 1.5 dizel için aracın gidişi bana göre son derece iyi, tabiki aracın yüksekliğini göz önüne alarak sedan araç gibi kullanmamak gerekiyor. Araçla ilgili iki sorunum var

birincisi; 80 km hızdan sonra gelen rüzgar sesi, tavan barlarından geliyor gibi , camlardan ve kapılardan herhangi bir rüzgar girişi yok.

ikincisi; motor sesi haricinde bir ses var iki servise gittim ikisi de farklı şeyler söylediler biri turbo fanından geldiğini ve kontağı açınca sürekli çalıştığını ve sesin ondan kaynaklandığını, diğer servis direksiyon hidroliğinden geldiğini ve cliolarda da bu sesin oluğunu ve normal olduğunu söyledil

Bu konularda bilgisi olan var mı? teşekkürler.

Etiketler

Ynt: ses yalıtımı

arkadaşlar bende bu rüzgar sesinden muzdaribim benim aracımdada başlıyor rüzgar sesi 70 80 km civarında iki farklı servise gittim ikisininde verdiği cevap aynaların hatalı dizaynından dolayı ayna ile araç gövdesi arasındaki bosluktan geçen havanın bu ruzgar sesini oluşturdığu şeklinde oldu ayrıca anteni ben tam yatırdım ama ses kesilmedi antenle alakası yok ama şuna emin olun ses kapı veya cam fitilleriinden gelmiyor araç hareket ederken fitil kenarlarına yanan bir çakmağı gezdirirseniz alevin hiç kımıldamadığını görürsünüz gerçi gerçekten sesi aynalar yapıyorsa bunu da aklım almıyorya bu araçlar dizayn edilirken hiçmi testlerden geçmiyor da bu ses biz kullanıcılara kadar ulaşıyor neyse arkadaşlar eğer farklı servislere gidipte bu sese çözüm bulan arkadaşlar olursa forumun bu konusundan bizimlede paylaşırlarsa sevinirim herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

mstdgbkn' Alıntı:
abi yazmamaya kendime söz verdim ama beni de kopardın allah iyiliğini versin yahu ;D ;D
Hocam ben de yazmayayım diyorum ama koparıyorlar insanı. 80 cm kar dediler tam ona alışmışken,
arazideki motor gücü performansı dediler, tam bunu da atlatmışken;
şimdi de anten ile ses ilişkisi başladı.
Gel de kopma.

duster10' Alıntı:
aynaların hatalı dizaynından dolayı ayna ile araç gövdesi arasındaki bosluktan geçen havanın bu ruzgar sesini oluşturdığu şeklinde
bu da çok iyimiş. Ama bence bu durum yakıt tüketimini de etkiliyordur. Eğer araya silikon sıkılırsa yakıt tüketimi %3.5 düşer kanımca.

ümiterkan' Alıntı:
Anten olayı size komik gelebilir cahilliğinize veriyorum, ama böyle bir gerçek var.
Doğrudur efendim sizde daha ne gerçekler vardır kimbilir. Cehaletimizi bağışlayın ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Mesela arazi motor gücü performansı gerçeğini öğrendim sayenizde.

veteriner' Alıntı:
Doğrudur efendim sizde daha ne gerçekler vardır kimbilir. Cehaletimizi bağışlayın ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Mesela arazi motor gücü performansı gerçeğini öğrendim sayenizde.

Daha öğrenecek çok şeyiniz var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR