Series 3 Bakım Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sarasen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,068

sarasen

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Herkese selamlar, 1973 series 3 sahibiyim. askere gitmeden önce gayet sorunsuz bir araçtı. askerliğim ve şehirdışı bir görev sebebiyle yaklaşık 2 yıldır akü kabloları sökük vaziyette duruyor.
Şimdi lendimi tekrar çalışır hale getirmek istiiyorum ama tanıdığım biri aracın 2 yıl yatması sebebiyle pistonlarda-motorda paslanma olabileceğini söyledi. eğer çok detaylı bir bakıma sokmazsam-ki motorum tamamen sökülmesi ve parçaların tek tek elden geçirilmesi gerekiyormuş- aracımı çalıştıramda çok kısa bir süre sonra pastan dolayı motorun iflas edebileceğini söyledi. o bakıma kadar kesinlikle yağ-benzin koyma, aracı çalıştırma dedi. açıkçası söylediklerinden dolayı gözüm korktu biraz.
Deneyimli land rover kullanıcılarının bu konuda bir tavsiyesi varmıdır? ben ankaradayım ve aracım ümitköy arcadium' a çok yakın duran beyaz lendi. şimdidewn teşekkürler, serkan mutlu
 

Etiketler
Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

Serkan bey burda konunun uzmanı arkadaşların da katkıları olacaktır ama ben de bir defender sahibi olarak bir çok sohbet esnasında duyduğun öyle 2 sene değil tam 8 sene yatan bir aracın yağını,suyunu,aküsünü kontrol edip çalıştırdıklarını biliyorum gönlünüz rahat olsun basın marşa derim ben kolay gelsin. Raci
 

Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

Tamam Raci bey, bir defender sahibi çalıştır diyorsa deneyeyim. önümüzdeki hafta sonu duruma bakar, sizide bilgilendiririm. tavsiye için teşekkürler ve bu arada iyi bayramlar.
 

Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

Bendeki eski seri2a lardan biride cok uzun zaman hiç çalışmadan beklemişti ama yagını suyunu vs degiştik bastık marşa ondan sonra en az 13-14 yıl kullandık hiç bir sorun olmadı sanrada kaportası bittigi için jilete yolladık
-
 

Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

hazır sizi bulmuşken:smiley:
Seri2 ve 3 lerde debriyajın pompalanarak kullanılması kronik bir sorunmudur peki? düzeltilemiyormu? aracımın debriyajı mesela kırmızı ışıkta durduğumda 4-5 sefer pompalamazsam bir süre sonra kilitleniyor.
birde aracımda genş arazi lastikleri bulunuyor ve asfaltta gidişata hakim olmak biraz zor. araç geziniyor. lastikleri değiştirmeden yapılabilecek bir iyileştirme olabilirmi?
 



Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

belki hava yapmıştır abi, benim de series2a'm var, şu an debriyaj ilk basışta tam ayırmıyor :smiley: ... bi de o kadar senedir hidrolik yağı bekleyince özelliğini kaybeder mi bilemem, usta abilerim daha iyi bilirler...
 

Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

Debyajda hava olabilir ama hava olsa demek oluyorki merkez lastıkleri bozulmuskı hava almış demektır yanı bakım yaptırmak in iyisi alt merkez tamır edebilmek için şanzıman sokülmesi gerekir çünkü merkez hem bilye hemde merkez yanlız seri 3 lerde farklı olabilir tam emin egilim
büyuk lastıklerin sorun olacagını zannetmıyorm sorun rotillerde olabilir durdugu yerde direksiyon boşlugunu cevirerek hangi rotilde boşluk oldugunu görebilir ve deiştirebilirsınız o kadar zor işler degil .anahtar tutmasını bılen herkez yapabilir onemli olan ayarını yapmak onuda rotcu yapar 20 liraya.
YUNUS
 

Ynt: Series 3 Bakım Tavsiyesi

pekala, tavsiyeler için tekrar teşekkür ediyorum. bayram sonrası bir el atayım, üstesin gelemeyeceğim sorun yaşarsam sanayi yoluna düşerim artık
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,738
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst