Serbest Paraşüt Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meydey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,853

Etiketler

Ynt: Serbest Paraşüt Hakkında Yardım

güaydın sizin vermiş olduyunuz wep sistesine baktım orda yamaç paraşötle ilgili ilginizden dolayı tşk.

mrb ben paraşüt kursuna eskişehir inönüye gittim ancak serbest paraşüt eğitimleri thk tarafından izmir-efes de veriliyor bu yıl hızlandırılmış paket bi kursda vardı 10gün sürüyormuş eğitimler ilk atlayışlar 1200metreden başlıyor ve irtifa gittikçe artıyor bunun dışında thkdan başka serbest paraşüt eğitimi veren duymadım ama eğitim aldıktan sonra gerek istanbulda gerekse ölüdenizde yamaçparaşütünden tandem çıkıp ya da mikrolayttan atlayabiliyorsunuz.

Merhaba

serbest paraşüt hakkında tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz
Türk Hava Kurumu
http://www.thk.org.tr

buarada aklıma geldi harp okullarında da serbest paraşüt eğitimi veriliyor ama siviller bundan ne derece yararlanıyor bilmiyorum

peyzajist' Alıntı:
buarada aklıma geldi harp okullarında da serbest paraşüt eğitimi veriliyor ama siviller bundan ne derece yararlanıyor bilmiyorum

harp okuluna da zaten thk hocaları kurs veriyor. siviller alamıyor.

istanbulda kurslar verilse iyi olurdu şehir dışına çıkmak zaman istiyor thy bütün masrafları karşılıyormuş doğrumudur nasıl öğrenmek kolaymı

kursa giderken araç gereç alınması gerekiyormu

Sayın Meydey

Ben 1990 senesinde THK'nın başlanğıç kursuna ve ilerki yıllarda da tekamül kurslarına katıldım. Şu anda bir serbestçiyim.

kursa giderken almanız gereken hiç bir şey yok.  sadece siz ve özel eşyalarınız.

Benim zamanımda Ankara-Etimesgut ve eskişehir-İnönüde kurslar açılıyordu ki ben hep İnönide kurs gördüm.

Benim devrelerimin hemen hemen hepsi şu anda ya paşarşüt hocası yada pilot

Öğrenme konusunda kabiliyet + CESARET önemli. Kabiliyet ister istemez gelişiyor. Ama cesaret bir kere su koyu verdimi gerisi gelmiyor.

Başlangıç kursları genelde 5 gün sürüyor. ilk 3 gün yer eğitimi ve 2 gün T10 paraşütleri (statik olarak otomatik açılır) ile 5 atlayış yaparak başlangıç bürövesi almaya hak kazanıyorsunuz. Daha sonra devam ettirmek istersenizde tekamül kurslarına devam edip serbest paraşütçü olabiliyorsunuz.

ilk atlayışta ne diyeyim bir şey anlamadım. malum adrenalin hat saffada. 2atlayışta biraz çekindim. ama 3-4-5-6-7-8-9-10...... atlayışlarda da işin keyfini sürdüm. Askeriyede yaptığım atlayışlar dahil ;)

Şu an maddi durumumu düzelte bilirsem yamaç paraşütçülüğüne başlayacağım.

Bence siz en yakın bir thk şubesine gidin ve daha yeni ve ayrıntılı bilgi alın derim. ;)

bilgilendirdiyiniz için teşekkürler havaday ken istanbulu seyretmek güzel olur atlayışın ve havada süzülüşün keyfine diyecek yoktur

mrb ben yazın t-10byle atladım önceki yıllarda başvuran sayısı az ve thk nin maddi imkanları daha geniş olduğu için fazla atlayış yaptırılıyordu ama artık sadece 2 atlayış yaptırlıyor paraşüt kursunda
birde thk paraşüt kursunda tüm masrafları(yemek,kalma,sağlık raporu)karşılıyor sadece yol parasını siz veriyorsunuz inönüde sadece tekamülden bi kaç paraşütçü var çoğunluk paraşüt başlangıç kursu öğrencisi
bizim bönem 110kişiydi ve bu yıl 6 dönem olmak üzere kurs vardı ayrıca bu yıl efesdeki serbest paraşüt kursuna kontenjan verilmediği için masraflar karşılanmıyordu tüm masraflar size ait oluyor orada

İleriki zamanlarda uygun bir dönem denk getirebilirsem ben de Serbest Paraşüt brövesi almak istiyorum. Bİr arkadaşım Efes'teki kursa katılmıştı, ücreti çok iyi hatırlamıyorum ama çok makul bir ücret olduğunu hatırlıyorum. Eğer katılırsam veya daha ayrıntılı araştırırsam size bilgi veririm ;)

İzmir Selçuk'ta yerel küçük bi havaalanı var orada veriyolar kursu, ortam genelde sıcak oluyomuş..Atlayınca Efes harabelerini izleyerek yere inmek müthiş olsa gerek ;)

peki izmirde paraşüt kursu veren bir kuruluş var mı acaba???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri