Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)
Kemal Bey ;
Bakınız
http://www.yuksektopuklar.net/yemek-tarifleri-resimli-pratik-yemekler/bes-cayi/581-lutenitsa-tarifi.html
Malzemeler,
2 kg salçalık domates
1 kg kırmızı etli biber
Yarım kilo patlıcan
200 gram havuç
1 çay bardağı sirke
yarım baş sarımsak
tuz
yağ
Hazırlanışı,
1. Önce patlıcanlar közlenir, soyulur ve bir kapta bekletilir.
2. Domates, biber, havuçlar robottan geçirilip büyük bir pişirme kabına aktarılır. Yüksek ateşte pişirilmeye başlanır.
3. Tüm malzemeler, iyice pişene kadar karıştırılır. Yoksa dibi tutar, yenilmeyecek hale gelebilir.
4. Ocaktan alıp kavanozlara doldurmadan önce, ateşteyken göz kararı kadar tuz, yağ, 1 baş sarımsak ve 1 çay bardağı sirke eklenir.
5. Kavanozlara doldurulur, ağzı sıkıca kapatılır. Kavanozlarla birlikte içi su dolu bir derin bir tencerede yeniden kaynatılır.
Notlar,
Zahmetli görünse de nefis bir tadı var. Sofralarınızın vazgeçilmez tadı olabilir.
Lütenitsayı sadece kahvaltılarda değil, makarna ve et yemeklerinin üzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun