Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 704,031
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

ceranus' Alıntı:
Evet yaa Kıbrıs'a gitti Neriman, o nedenle fotoğraflar tam gelmiyor, bekliyoruz artık..

Kartviziti poşetledinmi, yağmur, kar çok oluyor orada ..

Yok ne gezer.
Öylesine bıraktık ağacın üzerine ,

2. Gezenbilir F 061.jpg

2. Gezenbilir F 062.jpg

Etiketler

Bu gördüğümüz dev bir kayın ağacının gövdesinde ki Kartvizitimiz.

Bu da Zirvede ki ağaçta bulunan.

[attachment=1]

[attachment=2]

2. Gezenbilir F 057.jpg

2. Gezenbilir F 058.jpg

Gezenbilir Ailesine Hoşgeldin Hicran ,

Kendini bu linkte tanıtırsan çok memnun olacağız.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.5800

Hicran (HC), Gezenbilir Ailemize hoşgeldiniz :smiley:

Elbette her şey doğal ise ''Doğa Yürüyüşü'' olmuyor, doğa içinde yaptığımız için ''Doğa Yürüyüşü'' adını alıyor..

HC' Alıntı:
Herşey doğal sa yürüş adı doğa yürüyüşü mü oluyor ?

HC' Alıntı:
Herşey doğalsa yürüyüşş adı doğa yürüyüşü mü oluyor ?

Doğa Yürüyüşü, tamamen doğal ortamda yapılan yürüyüştür.
Yürüyüş güzergahlarımız ormanların içinden geçen patikalar olduğu gibi yaylalarda ki patikalarda olabilir.
Bu patikalara ve patika olmayan açık alanlara ulaşmak için kullandığımız yapay yolllarda ki yürüyüşlerimizi saymazsak Doğa Yürüyüşü Orman içinde ve yaylarlarda yapılan yürüyüş sayılır.
Ankara - Seymenler Parkında ya da İzmir'de Fuar alanında ağaçlar arasında yapılan bir yürüyüşü Doğa Yürüyüşü olarak adlandıramayız.
Hem şehrin her türlü olanağına çok yakın oluyor , hemde yürüdüğümüz yol tamamen yapay (insan gücü ile oluşturulmuş) bir üretim ile meydana çıkmış olduğu için Doğa Yürüyüşü diyemiyoruz.
Orman içinde ki patikalar genelde insanların ve hayvanların sürekli kullanması ayrıca yağmur ve rüzgarın aşındırması ile oluştuğu için daha doğal bir üretim-oluşma- sürecine sahiptir.
İlave olarak orman içinde ve yaylada yapılan bir yürüyüşte ortamın rakımı (yüksekliği) ve doğal yapısı sürekli değişkenlik gösterecektir.
Aynı bölgenin aynı günde değişik saatlerde ki durumu bile çok farklılıklar içermektedir.
Doğa Yürüyüşlerinin en önemli amacı kişileri bu değişiklikler ile tanıştırmak ve bu değişikliklere uyum sağlamasını sağlamaktır.

Gelişmiş ülkelerde orman içlerinde yürüyüşler için özel patikalar açılıp bakımları yapılsa da ülkemizin bu seviyeye gelmesi için daha onlarca yıl var önümüzde.

TezzMertek' Alıntı:
Gelişmiş ülkelerde orman içlerinde yürüyüşler için özel patikalar açılıp bakımları yapılsa da ülkemizin bu seviyeye gelmesi için daha onlarca yıl var önümüzde.
Buna katılmıyorum... ;)

Neden ki Şerif. ??

Manisa Odoncu Vadisinde ki Atalanına çıkan patikalar dökülüyor aşırı kullanım dolayısı ile.
Yine aynı şekilde Balçova Baraj Vadisi tabanında ki patikalarda da bozulmalar var.
Gaziemir'den Trazlı köyüne geçişte kullandığımız kuzey rotası var su erezyonu nedeni ile rotada 2-3 metre genişliğinde yarıklar var.
Karşıya geçmek için cambazlık yapmak gerekiyor.

Bu fotoğraf 19 nisan da Gaziemir Kuzey rotasında çekildi.
Karşıya geçmek için Salim ağabeyin yaptığı cambazlığa bakar mısın.?...
[attachment=2]

18 Nisan - GÄ°G 060.JPG

Sevgili murat, sanırım ufak'ta olsa iletişim hatası yaşıyoruz aramızda...

Ben sadece konu dağ'lar olduğu için dağlardan bahsediyorum. Eskiden okumuş olduğum (ismini hatırlayamadım) bir anı kitabında,İsviçre alp'lerinden bahsediyordu. Dağlara yapılan beton patikalar(yürüyüş yolları, merdivenler vs..), hatta gece belli olsun diye üstelik adamlar fosforlu boya ile boyamışlar, kaya tırmanıcıları emniyetlerini alsınlar diye çelik dübeller(bolt vs..), bence bu yapılanlar tamamen ticarete dayalı olaylar...zaten dağlara gidenler için illa patika olacak diye bi kaide yok... hani nerde kaldı bizim o sloganımız, sadece ayak izinizi bırakın, sadece resim alın...

Benim gittiğim dağlarda varsın patika olmasın zararı yok, ben onu seviyorum.. Yeter ki insan eli değmesin yeter bana.

Denizli Honaz dağı geçmiş bir örnek, Tepesinde koskocaman bir beton yığını... olanlara gerçekten üzülüyorum.

TezzMertek' Alıntı:
Neden ki Şerif. ??

Manisa Odoncu Vadisinde ki Atalanına çıkan patikalar dökülüyor aşırı kullanım dolayısı ile.
Yine aynı şekilde Balçova Baraj Vadisi tabanında ki patikalarda da bozulmalar var.
Gaziemir'den Trazlı köyüne geçişte kullandığımız kuzey rotası var su erezyonu nedeni ile rotada 2-3 metre genişliğinde yarıklar var.
Karşıya geçmek için cambazlık yapmak gerekiyor.

Bu fotoğraf 19 nisan da Gaziemir Kuzey rotasında çekildi.
Karşıya geçmek için Salim ağabeyin yaptığı cambazlığa bakar mısın.?...
[attachment=2]
Murat, olanlara gerçekten çok üzüldüm :smiley: , ah ahh ahhhh, şu patikanın yaptıklarına bak :smiley: tühh...
Hemen telefon açalım İZBETON'a, atsınlar oraya güzel bir beton, nede olsa vergi veriyoruz dimi ?
Murat, rehberler ne güne duruyor, etkinlikten önce keşif turu atsınlar, maden yürüyüşçü arkadaşları risk'e sokmak istemiyorlar...
Biraz heyecan olması lazım yürüyüşlerde, ben bu yüzden klüpler ile gitmiyorum. Ben oraya stres atmaya doğa ile baş başa kalmaya yani kafamı dinlemeye gidiyorum...Sence olur mu hiç, sabah 08:00 akşam 16:00 dağ'dan iniş, yol belli yurt belli ineceğin saat belli. Bence bu olay İzmir Fuarında yürümeye benziyor birazcık :smiley:...
Tabiki tüm bu yazdıklarım kendi görüşüm ve kendi zevklerim. Ben desinler diye değil, kendim için gidiyorum oralara.

Bu arada unutmadan, düşündüm'de dağlar akşamları fazla karanlık oluyormuş:smiley: TEDAŞ'a yazalım'da patikalara elektrik direkleri diksin:smiley:

Herkeze mutlu hafta sonları...

Not: yazdıklarım tamamen GEYİK niyetine.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.