Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 703,464
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

seçti bi tane tarttı dedim ne kadar 5 lira tamam,baktım torbaya koyuyor karpuzu,dedim kesmiycen mi hani yazmış ya kesmece diye,dedi kesiyim
dedim keste bakalım madem kesmece,aldı bıçağı kesti tamam mı,üçgen bi parça çekti çıkardı bana gösterdi,şöyle bi baktım tamam mı karpuzu gözüm pek tutmadı aynen şöyle dedim ama bu biraz kof (kof kelimesi o anda aklıma geldi ne demekse ağzımdan çıkıverdi işte)adamın surat asıldı birden,dediki ne kofu,dedim basbaya kof işte (gene kof diyorum ne denir bilmiyorumki böyle bi durumda,kof kelimesi durumu özetliyor gibi geldi bana anlıyacağını düşündüm ama adam anlamadı)adam bozuldu bu işe,ya bende sanıyorum ki hani karpuzlar kesmece ya adam şey diyecek sanıyorum,kofsa bi başkasını veriyim abi,yok adam şunu demeye getiriyor kestik bi kere kardeşim alacaksın,ama kof(bu da cem yılmaz'ın esprisine benzedi)herneyse,alsak bi türlü almasak bi türlü gel de çık işin içinden,adam yoldan geçen insanları durdurup sormaya başladı,şöyle ''hele kurban sende bi gel bak hele bu karpuz nasıl''yolda geçen adam ne desin,neyse fazla uzatmak istemem ama bu vatadaşın yapmak istediği şu kabaca özürdilerim herkesten lafım meclisten dışarı,dağdan gelip bağdakini kazıklıyacak aklı sıra,bak hele yermi anadolu çocuğu,yemez arkadaş,yok efendim neymiş nalet olsunmuş bu işe gene girdiğine de,15 senedir bu işi yapıyormuş ta falan da filanda,dedim bizde anlıyoruz içini açtıktan sonra karpuzun güzel olup olmadığını,önemli olan içini açmadan anlayabilmek,değil 15 sene 45 senedir bu işi yapsan ne yazar,gittin kelek karpuzu seçtin işte,ya da bu aldı karpuzları tamam mı uzun süre geçti aradan satamadı ve karpuzlar biraz bozuldu veya işin içinde bilmediğimiz başka işler var,almadım karpuzu yürüdüm gittim,falan filan şimdi gelelim saadete

çok ciddiyim varsa bir bilen şu karpuz seçmenin kerametini,inceliğini,taktiğini,tiyosunu herneyse çıksın paylaşsın lütfen,inanın çok makbule geçer,bıktım artık ya,her seferinde aynı hikaye,ben anlamıyorum tamam mı karşı taraf ta anlıyor pozisyonunda seçiyor bi tane tıklıyarak mıklıyarak veriyor bize bizde eve bi geliyoruz a bi bakıyoruz karpuz şöyle böyle,nasıl anlıyacaz bu karpuzun iyi olup olmadığını kesmeden ya da ne yapmak gerek bu konu ile ilgili olarak?????

Etiketler

-Olgun karpuzun toprakla temas ettiği kısımda açık sarıya döner. Olgun karpuzda meyve kabuğu tırnakla kolaylıkla çizilir. .Taş gibi ağır yada görünüşüne nazaran hafif olmayacak.Özellikle mevsim sonu içi geçmiş karpuzlar hafif olur.
Karpuza tokat atmak Hafifce vurup sesin içerde sanki yankılanmasını beklerim böyle tok bir ses gelir :smiley: ben Rengini tutturuyorumda bir türlü tadını tutturamıyorum :D

Deneyin ama sorunluluk kabul edilmez. Yeşili daha canlı ise, dilimlerin dışarıdaki dilim dilim hali ne kadar belirgin vede beyazlaşmışsa,girinti halini almışsa vurmaya koklayamaye gere yok :smiley: vurmada tok bir ses degilde boş bir ses alınırsa iyi derler. Ama içi gemişte olabilir,geçmiş olsun ozaman, Kavuna gelince Onunda sap kısmından içeri sıkar gibi, bastırınca yumuşaksa olgunlaşmış anlamı taşır. Kesinliği kanıtlanamamış deneyelerdir. Lütfen itina ediniz cokta gerçekci bulmayınız. :smiley:

aman yaa ne düşündünüz onca
karpuzun olgunlaştığı şöle tespit edilir
bir tarlaya girilir karpuzlar ele alınıp yere patlatılır
kırılan karpuzun göbeği tadılır olmuşsa yenir beğenmediyseniz aynı işlem tekrar edilir :D

Kasif' Alıntı:
-Olgun karpuzun toprakla temas ettiği kısımda açık sarıya döner. Olgun karpuzda meyve kabuğu tırnakla kolaylıkla çizilir. .Taş gibi ağır yada görünüşüne nazaran hafif olmayacak.Özellikle mevsim sonu içi geçmiş karpuzlar hafif olur.
Karpuza tokat atmak Hafifce vurup sesin içerde sanki yankılanmasını beklerim böyle tok bir ses gelir :smiley: ben Rengini tutturuyorumda bir türlü tadını tutturamıyorum :D

Hakan kardeş vermiş olduğun bilgilerden çıkardığım bi tarafı açık sarı olsun diyosun,kabuğun tırnakla kolaylıkla çizilebileceğini de eklemişsin,ağırlık konusunda sanki bi ikilem var gibi,son olarak şu tokatlama klasiğinden bahsetmişsin de,ben o mevzuyu bi türlü çözemedim nedense ama genede ilk iki şık doğrultusunda en kısa zamanda bi karpuz seçimi yapıcam,teşekkürler,ayrıca bi gün seninle düzenlemiş olduğun organizasyonlarla ilgili olarak görüşmek isterim.

peşehodka' Alıntı:
kırılan karpuzun göbeği tadılır olmuşsa yenir beğenmediyseniz aynı işlem tekrar edilir :D
Asla beğenmezsek gitti güzelim karpuz tarlası ;D

MADENCİ' Alıntı:
Deneyin ama sorunluluk kabul edilmez. Yeşili daha canlı ise, dilimlerin dışarıdaki dilim dilim hali ne kadar belirgin vede beyazlaşmışsa,girinti halini almışsa vurmaya koklayamaye gere yok :smiley: vurmada tok bir ses degilde boş bir ses alınırsa iyi derler. Ama içi gemişte olabilir,geçmiş olsun ozaman, Kavuna gelince Onunda sap kısmından içeri sıkar gibi, bastırınca yumuşaksa olgunlaşmış anlamı taşır. Kesinliği kanıtlanamamış deneyelerdir. Lütfen itina ediniz cokta gerçekci bulmayınız. :smiley:

MADENCİ'de demişki yeşil renk canlı olsun,haki olmasın bu bir,ikiye gelince dışındaki çizgileri ele almış onu da ben şöyle anladım belirgin olucak,beyaz olucak,girinti halini almışsa kısmını anlamadım ya hadi neyse ,evet madenci sanada teşekkürler vermiş olduğun bilgilerden ötürü,karpuz alımlarımda göz önüne alacağımı bilmeni isterim.

peşehodka' Alıntı:

peşehodka iyi güzel söylüyorsunda göz ardı ettiğin bi husus var ,onu sana hatırlatmak isterim,o da şu;karpuzu öyle yada böyle içini açtıktan sonra
iyi mi kötü mü olduğunu anlamak kolay zaten,işin esprisi o karpuzun içini açmadan anlayabilmek.

Ha gayret Süha, bence karpuzdan vazgeçme ;D. Karpuz yanında biraz da peynir, ooohhhhh nasıl canım çekti şimdi yaa... ;D ;D ;D ;D

böylelikle karpuz seçiminde kullanılacak iki farklı yöntem ortaya çıktı ilki hakandan geldi ikincisi madenciden,bana sanki hakan'ın yöntemi tutacak gibi geliyor,madenci'ninkinide göz ardı etmemek lazım,hatta iki yöntemi birleştirip daha iyi bi seçim yapılabilir mi acaba?denemek lazım,belki ayrıca başka fikirler sunulabilir ilerleyen saatlerde,mesela ben figodan çok ümitliydim ama şimdilik yok ondan bi haber.TezzMertek'te olsaydı eminim o da bir şeyler sunardı resimli olarak,herneyse kar kardır elde var iki yöntem ,hiç yoktan iyidir.

arwin' Alıntı:
gel doğru yola Süha :D :D

anlaşıldı Ahmet'i gönlü kavundan yana,Fatoş'ta peynir dedi öteki taraftan,Ahmet ikisini birleştirdi ve bingo,rakı çıktı ortaya,Ahmet lütfen girme kanıma

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR