6 yıl aradan sonra, az önce kar yağmaya başladı; ne güzel!..
Sabahtan zaten belliydi; gri kapalı hava, bu yağışın olacağını ortaya koyuyordu. Meteoroloji de uyarmıştı, Kuzey Ege'ye kar yağabilir diye. Hava soğuk ve her yer kuru olduğu için, kar erimeden kalmaya başladı. Kar örtüsü şimdilik kalın değil ama araçlar, bina damları ve boş yerler, şimdiden bembeyaz oldu.
Hafta sonu hava yumuşayacağı için, çok kalmaz yerde ama olsun çok yararlı... (Kartopu, kardan adam yapacaklara ve tarım için çok önemli olan yeraltı sularına...)
İzmir'e de kar yağmış derken bir soru usuma geldi; hafta içi hergün, saat 11.00'de, Cnntürk'te Medya Mahallesi'nde, Ayşenur Aslan izleme alışkanlığınız var mı?
Cavit Dostum,
Temennilerinize içden katılıyorum, Aydın mısın?“Kaldır başını kan uykulardan/Böyle yürek böyle atardamar/Atmaz olsun/ses ol ışık ol yumruk ol/Karayeller başına indirmeden çatını/Sel suları bastığın toprağı dönüm dönüm/Alıp götürmeden büyükdenizlere/çabuk olTam çağı işe başlamanın doğan günle/Bul içine tükürdüğüm kitapları yeniden/Her satırında buram buram alın teri/Her sayfası günlük güneşlik/Utanma suçun tümü senin değil/Yırt otuzunda aldığın diplomayı/Alfabetik çocuk ol.Yollar kesilmiş alanlar sarılmış/Tel örgüler çevirmiş yöreni/Fırıl fırıl alıcı kuşlar tepende/Benden geçti mi demek istiyorsun/Aç iki kolunu iki yanına/Korkuluk ol.”Rıfat ILGAZ Korkuluk damı olamayız?
İzmir'e de kar yağmış derken bir soru usuma geldi; hafta içi hergün, saat 11.00'de, Cnntürk'te Medya Mahallesi'nde, Ayşenur Aslan izleme alışkanlığınız var mı?
Cavit dostum, ön izleme yapmadan gönderdiğim "aydın mısın" başlıklı şiirinin okunamaz olduğunu gördüm.Yineliyorum.
Aydın mısın? “Kaldır başını kan uykulardan/Böyle yürek böyle atardamar/Atmaz olsun/ses ol ışık ol yumruk ol/Karayeller başına indirmeden çatını/ Sel suları bastığın toprağı dönüm dönüm/Alıp götürmeden büyük denizlere/çabuk ol Tam çağı işe başlamanın doğan günle/Bul içine tükürdüğüm kitapları yeniden/Her satırında buram buram alın teri/Her sayfası günlük güneşlik/Utanma suçun tümü senin değil/Yırt otuzunda aldığın diplomayı/Alfabetik çocuk ol. Yollar kesilmiş alanlar sarılmış/Tel örgüler çevirmiş yöreni/Fırıl fırıl alıcı kuşlar tepende/Benden geçti mi demek istiyorsun/Aç iki kolunu iki yanına/Korkuluk ol.” Rıfat ILGAZ
Yıllar sonra ( 6 yıl), hem de 10 cm kar gördük!..
Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek herkes sokaklardaydı; kartopu oynayan mı ararsınız, kardan adam yapan mı...