ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KÖY KAHVALTISI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,748
Ynt: ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KÖY KAHVALTISI

fiyat hakkında bilgi de verirseniz iyi olur.. masa başı mı kişi başı mı.. dışardan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.. tam karşısında oğlumla birkaç kere gezdik başka bir yerden göle iniş var mı diye keşif yaparken burayı görmüştük..

Etiketler

TekinKaragoz' Alıntı:
fiyat hakkında bilgi de verirseniz iyi olur.. masa başı mı kişi başı mı.. dışardan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.. tam karşısında oğlumla birkaç kere gezdik başka bir yerden göle iniş var mı diye keşif yaparken burayı görmüştük..

Bu tür yerler oldukça lazım olacaklakin geçen hafta Trakya da Alpullu'ya yakın bir beldede yediğimiz et muhteşemdi.

Kilyos yolunda ise baharın açılışını yapmıştık. Orada da oldukça fazla yer var. Ama eti lezzetli bulmadık ayrıca malumunuz benzer mekanlarda et kilo ile satılmakta. 1 Kilo denilen et ise hiç bir zaman 1 kilo olmuyor. Kilosu 30-50 TL arası ama 2 kişiye dahi yetmiyor.

Sonuçta bize gerçekten lezzetli etleri (gerçek trakya kıvırcık koç satan) olan, kilo kandırmacası yapmayan mekanlar lazım.

Üyemizin belirttiği yerden devamlı geçiyorum ama açıkçası fiyat ve et kalitesini bilmediğimiz için uğramadık.

Sağlıkla kalınız

O güzel gözlü yakışıklının ağzından yazdığınız böylesi keyifli bir anlatımla, orada en azından bir kahvaltı farz oldu. Maaşallah oğlunuza, Allah nazarlardan sakınsın, benim ufak torun da bonus kafa versiyonu oğlunuzun... :smiley:

Bugün Hanımla kafamıza esti yola çıktık. Yol bizi Şamlar Barajına götürdü. Ufak bir turladıkdan sonra güzergah üzerinde adı tarihi olan :smiley:) "Tarihi Şamlar Köftecisi" nde atıştırdık. Mekanda sucuk, et, tavuk ızgara yapıyorlar.
Kuzunun porsiyonu 15 TL, ufak bir salata biraz da manda yoğurduna toplam 39 TL ödedik ve karnımızda doydu. Mekanı işleticisi biraz daha öngörülü olsa köy ekmeği yapabilirler. Velhasıl et de eh işte dediğimiz türden oldu. Ama et yumuşak ve güzel pişmişti.

Burayı belki yemek için değil ama güzergahdan geçenlere tavsiyem manda yoğurdu almaları.
2 kg lık güveçte manda yoğurdu 12,5 TL, eğer güveç değilde plastik içinde olanından alırsanız 10 TL.
Yoğurt hakikatten çok güzel ben evde de yemeğe devam ediyorum:smiley:)

Buralarda eskiler bilir mandacılık çok yaygındı ama bu ara sadece bir köylü mandacılığa devam ediyorumuş ve bu nedenle gerçek manda yoğurdunu vatandaşı bulup ondan almak lazım. Bizim satın aldığımız manda yoğurdu ise Sakarya dan geliyormuş. Yoğurt hoşumuza gitse de Şamlar Köyü gibi mandacılığın eskilerde çok yaygın olduğu bir yerde bile yöre dışından manda yoğurdu olması beni oldukça üzdü.

Belki bu sefer rotamızı Sakarya da bu manda yoğurdunu yapan yere çevirmek gerekecek. Lazım olan ise iyi eti olan hesaplı bir mekan.

Sağlıcakla kalın

1 kg et ıkı kısıyı tıka basa doyurur eger bu kısıler ıstahlı deyılse bıtıremezler 1 kg et ıkı kısıyı doyurmuyorsa bılkı eksık ıstanbulda veya yakın cevrelerınde tam kılo olacagına ıhdımal vermıyorum..

Manda yogurdu icin bir mekanda ben önermeye çalişayim. En son 4 yil kadar once gitmistim. Çerkezkoy'den kapakli yolunu kullanarak Saray istikametine giderken Güngörmez köyü girişinde manda peyniri, sütü ve yogurdu satan yanyana iki dükkan var. Dükkanlari karsınıza aldığınızda solda ki dükkanin peynirini cok begenmistik. Bu köy, Çerkezköy'ye 35-40 km. Mesafededir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR