Ynt: ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KÖY KAHVALTISI
Bugün Hanımla kafamıza esti yola çıktık. Yol bizi Şamlar Barajına götürdü. Ufak bir turladıkdan sonra güzergah üzerinde adı tarihi olan
) "Tarihi Şamlar Köftecisi" nde atıştırdık. Mekanda sucuk, et, tavuk ızgara yapıyorlar.
Kuzunun porsiyonu 15 TL, ufak bir salata biraz da manda yoğurduna toplam 39 TL ödedik ve karnımızda doydu. Mekanı işleticisi biraz daha öngörülü olsa köy ekmeği yapabilirler. Velhasıl et de eh işte dediğimiz türden oldu. Ama et yumuşak ve güzel pişmişti.
Burayı belki yemek için değil ama güzergahdan geçenlere tavsiyem manda yoğurdu almaları.
2 kg lık güveçte manda yoğurdu 12,5 TL, eğer güveç değilde plastik içinde olanından alırsanız 10 TL.
Yoğurt hakikatten çok güzel ben evde de yemeğe devam ediyorum
)
Buralarda eskiler bilir mandacılık çok yaygındı ama bu ara sadece bir köylü mandacılığa devam ediyorumuş ve bu nedenle gerçek manda yoğurdunu vatandaşı bulup ondan almak lazım. Bizim satın aldığımız manda yoğurdu ise Sakarya dan geliyormuş. Yoğurt hoşumuza gitse de Şamlar Köyü gibi mandacılığın eskilerde çok yaygın olduğu bir yerde bile yöre dışından manda yoğurdu olması beni oldukça üzdü.
Belki bu sefer rotamızı Sakarya da bu manda yoğurdunu yapan yere çevirmek gerekecek. Lazım olan ise iyi eti olan hesaplı bir mekan.
Sağlıcakla kalın