ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KÖY KAHVALTISI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,748

efe

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Pazar sabahı annem ve babam uyurken sabahın köründe uyanıp evin içinde dolaşmaya başladım. Babam hemen uyandı, sıra anneme gelmişti ki, biraz ortalığı karıştırınca onu uyandırma konusunda da başarıya ulaştım ;)

Sıra dışarı çıkmaya gelmişti, niyetim annemle babama, bu soğuk pazar sabahında harika bir kahvaltı ikram etmek. İstanbul’un göbeğinde doğayla iç içe mis gibi köy kahvaltısı edebileceğimiz bir yer biliyorum, adı da ‘’ Köy Et Magal Kahvaltı Evi ‘’ Bu harika yere Çavuşbaşı’na gelmeden hemen önce ulaşabiliyorsunuz.

Avrupa yakasından geliyorsanız, FSM'den geçtiğinizde ilk giriş olan Kavacık'ı geçip 2. giriş olan Ümraniye sapağından sağa dönüyorsunuz, Anadolu yakasında ise FSM'ye doğru TEM'de ilerlerken Kavacık'tan bir önceki giriş olan Ümraniye sapağından dönerek yonca ile yolun üstüne çıkıyorunuz. Bu durumda ister Avrupa yakasından, ister Anadolu yakasından geliyor olun Çamlıca yönünde ilerlerken sağda ilk sapak olan Hekimbaşı'na doğru dönüyorsunuz. Hekimbaşı'na yöneldiğinizde sağınızda Türk Telekom kalacak şekilde yolda ilerlerken sağ kolunuzda önce Carrefoursa, daha sonra Ümraniye Nikah Salonu'nu göreceksiniz. Bu yolda ilerlemeye devam edin; taa ki karşınıza sağınızda otobanın üstünden geçen bir üst geçit görene kadar. O üst geçitten geçerek yolun karşısına geçiyor ve düz ilerlediğnizde, yaklaşık 1.5 km sonra sağda Köy Et Magal Kahvaltı Evi'ni görebilirsiniz.

Adres : Baklacı mah Mehmet Akif Ersoy cad No:91 Çavuşbaşı Beykoz

Tel : 0216 479 69 28

www.koyetmangal.com

100_3232.jpg

100_3231.jpg

100_3220.jpg

Etiketler
Ynt: ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KÖY KAHVALTISI

Çıtır çıtır yanan soba sıcacıktı. Burayı Erdal Amca eşi ve oğlu Erdem Abi ile beraber işletiyor. Annem ve babam Erdal Amca'yla uzun uzun sohbet ettiler

100_3225.jpg

Annem ve babam çok mutlu oldular, iyiki gelmişiz diye annem beni öptü öptü kokladı :D :D :D
Annem beni öpüp koklarken ben nerden başlasam diye düşünüyordum ki elime bir salatalık kaptım ;)

100_3214.jpg

100_3215.jpg

100_3217.jpg

Annem ise nereden başlayacağına karar veremedi bir türlü. Haksız da sayılmaz bunların hepsi çok güzel ve lezzetli görünüyor; yemese aklı kalacak, yese daha da şişko olacak, zavallı annecim :D :D :D

100_3221.jpg

100_3222.jpg

100_3234.jpg

100_3235.jpg

100_3236.jpg

Yaza hazırlık yapılmaya başlanmış, yazın buraya gelip çimlerin üzerinde oynayacağım :D :D :D
Burada sanırım kendir pişir kendin ye olacak, ama ben bu alanı oyun için kullanacağım ;)

100_3228.jpg

100_3230.jpg

Uykum gelince bu hamakta dinleneceğim ;) Herşeyi düşünmüşsünüz :D

100_3229.jpg

Harika bir kahvaltı ettik, enerji depoladık, çokkkk teşekkür ederiz Erdal Amca :D :D :D Annem ve babam konuşurken duydum, kahve içmeye de geleceklermiş ;)

biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz nerede de dir bu çavuşbaşı ?

areklim' Alıntı:
biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz nerede de dir bu çavuşbaşı ?

Tabii;

Avrupa yakasından geliyorsanız, FSM'den geçtiğinizde ilk giriş olan Kavacık'ı geçip 2. giriş olan Ümraniye sapağından sağa dönüyorsunuz, Anadolu yakasında ise FSM'ye doğru TEM'de ilerlerken Kavacık'tan bir önceki giriş olan Ümraniye sapağından dönerek yonca ile yolun üstüne çıkıyorunuz. Bu durumda ister Avrupa yakasından, ister Anadolu yakasından geliyor olun Çamlıca yönünde ilerlerken sağda ilk sapak olan Hekimbaşı'na doğru dönüyorsunuz. Hekimbaşı'na yöneldiğinizde sağınızda Türk Telekom kalacak şekilde yolda ilerlerken sağ kolunuzda önce Carrefoursa, daha sonra Ümraniye Nikah Salonu'nu göreceksiniz. Bu yolda ilerlemeye devam edin; taa ki karşınıza sağınızda otobanın üstünden geçen bir üst geçit görene kadar. O üst geçitten geçerek yolun karşısına geçiyor ve düz ilerlediğnizde, yaklaşık 1.5 km sonra sağda Köy Et Magal Kahvaltı Evi'ni görebilirsiniz.

Adres : Baklacı mah Mehmet Akif Ersoy cad No:91 Çavuşbaşı Beykoz

Tel : 0216 479 69 28

Aslında adres Beykoz olarak geçsede sadece Beykoz'a bağlı bir yer, Beykoz'a gelmeden çok daha önce tesise ulaşıyorsunuz.

Eksik kalan bir iki bilgiyi de ben tamamlayayım, Otobanın üzerinden geçen o köprüden sağa döndükten sonra sağınızda "Neydi deve geçidi" (ne alaka bilmiyorum) isimli piknik alanını görecekiniz, daha sonra yol sola viraj yapacak. 500 mt. kadar sonra solunuzda Elmalı baraj gölünü göreceksiniz, bir 500 mt daha gidince de yolun sola kıvrıldığı noktada mekana varacaksınız.

Buranın önünden işe giderken hergün geçiyorum ama böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Resimlerden anladığım kadarıyla oldukça profesyonelce işletilen bir mekanmış, dışarıdan pek öyle görünmüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR