Şehir Merkezindeki Cennetler; Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,285

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Yıldız Parkından bahsediyorum, İstanbul Beşiktaş'ta ki şu bildiğimiz Yıldız parkı, ama aşağıdaki fotoğrafları hayvanat bahçesinde değil de Yıldız Parkında çektiğimi söyleyince kafa bulduğumu düşüneceksiniz ;D

Papağanlardan sağdaki süper ya karikatür gibi :D konuşma balonu yapmak lazım ona ;D

Çırağan'ın karşısındaki park girişinden girdikten sonra yukarıya doğru devam edin, ormanlık alanda bir dönem bölgeye gelip yerleşen papağanları göreceksiniz.

sincap

veee en ilginci ibibik kuşu :eek:

Vahşi hayatta bile zor fotoğraflanan bu kuşu Beşiktaş'ın ortasında tespit ettik ;D
Bence İstanbullular iş çıkışı bir Beşiktaş'a uğrasınlar ;)

Papağanların kökeni Okyanusya ve Avusturalya imiş. Bu dostlarımız sanırım Avusturalya kökenliler. Çünkü Avusturalya geniş bir kara kütlesi olduğu için sıcaklık farklılıkları çok fazla. Bu yüzden bunlar Avusturalya ana karası kökenliyse kışı burada geçirmek için daha kolay adapte olmuş olabilirler.

Bu arada sanırım bu Yıldız Parkı evden kaçan papağan ve muhabbet kuşları için sığınma yeri halini almış. Onların burada mutlu mesut yaşadıklarını bilmek mutluluk verici. Parka tekrardan gidip oralarda olup olmadığını her ihtimale karşı bir araştırmak lazım.

Yıldız parkında çalışan meslektaşlarımdan duyduğum kadarı ile bundan 3-5 sene evvel yakınlarda devrilen veya kaza yapan bir pet shop aracından kaçmıştı bu sevimli hayvanlar.Sayıları da bir hayli f azla idi.İsterseniz daha fazla bilgi edinebilirim.
Mert ; merkezde bir de Emirgan Korusu var.Orası da çok güzeldir.Şehrin kalan son AKCİĞERLERİ.

evet papaganları bende baltalimanında gormustum ve bir evden kaçtıklarını düşünmüştüm. güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık

mogzilla' Alıntı:
Yıldız parkında çalışan meslektaşlarımdan duyduğum kadarı ile bundan 3-5 sene evvel yakınlarda devrilen veya kaza yapan bir pet shop aracından kaçmıştı bu sevimli hayvanlar.Sayıları da bir hayli f azla idi.İsterseniz daha fazla bilgi edinebilirim.
Mert ; merkezde bir de Emirgan Korusu var.Orası da çok güzeldir.Şehrin kalan son AKCİĞERLERİ.

emirgan burası benim=) arkadaslar ozellikle kar yagdııgında emirgan korusna doyum olmuyor ilk baharda ve yaz da cok kalabalık oluyor =(

Emirgan...
Geçen sene gitmiştim.
Rüya gibiydi...
Bunlar da benden...

zommbrowser025.jpg

zommbrowser033.jpg

zommbrowser039-1.jpg

zommbrowser047.jpg

zommbrowser057.jpg

zommbrowser108.jpg

zommbrowser073.jpg

zommbrowser058-1.jpg

İşte yeni başlığımız... Emirgan Korusu'na ait tüm fotoğraflar bundan sonra artık buraya :smiley:

Bu alttakiler Sarı Köşk'ün Manzarası

emirgan.jpg

emirgan4.jpg

emirgan3.jpg

emirgan2.jpg

Aslında photoshopla daha güzel hale gelebilirdi ama bana photoshop aldatmaca gibi geliyor, o yüzden özgün halleriyle ekliyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri