Şehir içi Yürüyüş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MesozZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,162

MesozZ

Yeni Üye
Merhaba,

Yürüyüş spor dalı olarak ele alındığında belki de bütün dünyada yerleşik kanı şehir dışında doğal ortamda yapılan spor olarak algılanıyor. Şehirden uzaklaşmak isteyenler için de bir fırsat olarak görüldüğü için hep bu yönde düşünülmüş.

Webde pek kaynak bulamadım ama "urban hiking" adıyla yavaş yavaş şehir parkurlarına da ilginin arttığına dair belirtiler var. Ancak işin profesyonelleri bu olaya el atmadığı sürece biz amatörler bu işi kendi bilgi ve tecrübemizle yapmak zorunda kalıyoruz. Ya da bir yerlerde bu işe gönül vermiş kalabalık gruplar var da ben bilmiyorum.

Özellikle İstanbul gibi tarihi dokuyla romantizmin iç içe geçtiği bir şehirde bu tür aktivitelerin yaygın olmasını beklerdim.

Acaba bu konuda ufuk açabilecek bilgiler verebilecek,yön gösterebilecek olanlar var mıdır?

Etiketler

Şehrini söylemeyene gezi tüyosu yooook... ;D
Arkadaş İstanbullu olduğunu değil, konunun mesela İstanbul olduğunu belirtmiş........
Ben de mesela Kastamonu diyorum........Kastamonuda Nasrullah Meydanı ve Camii önemlidir.......Kurtuluş Savaşı'nda bu meydanda toplantı yapılmış ve İstanbul'dan deniz yolu ile gönderilen silahların Kastamonu sahilinde vatandaşlar tarafından karşılanıp, İç Anadolu'ya ve cepheye sevki kağnılarla sağlanmıştır......Şerife Bacı destanı da bu sırada yaşanmıştır......Daha sonra gezilecek Kastamonu Kalesi ve kalenin karşı tepesinde Saat Kulesi ünlüdür.........Ayrıca İlgaz yönünde şehirden ayrıldığınızda Şerife Bacı adına bir mesire yeri vardır.....Kafa dinlemek için güzel bir yerdir........ Kastamonu'nun tarih kokan sokaklarında gezinmek ve aslına uygun restore edilen konaklarını incelemek de ilginçtir...Kuyu kebabı yemeden dönülmemelidir...... Bir de tabi Ilgaz Dağı gezilmelidir........

tommycan' Alıntı:
Arkadaş İstanbullu olduğunu değil, konunun mesela İstanbul olduğunu belirtmiş........
Ben de mesela Kastamonu diyorum........Kastamonuda Nasrullah Meydanı ve Camii önemlidir.......Kurtuluş Savaşı'nda bu meydanda toplantı yapılmış ve İstanbul'dan deniz yolu ile gönderilen silahların Kastamonu sahilinde vatandaşlar tarafından karşılanıp, İç Anadolu'ya ve cepheye sevki kağnılarla sağlanmıştır......Şerife Bacı destanı da bu sırada yaşanmıştır......Daha sonra gezilecek Kastamonu Kalesi ve kalenin karşı tepesinde Saat Kulesi ünlüdür.........Ayrıca İlgaz yönünde şehirden ayrıldığınızda Şerife Bacı adına bir mesire yeri vardır.....Kafa dinlemek için güzel bir yerdir........ Kastamonu'nun tarih kokan sokaklarında gezinmek ve aslına uygun restore edilen konaklarını incelemek de ilginçtir...Kuyu kebabı yemeden dönülmemelidir...... Bir de tabi Ilgaz Dağı gezilmelidir........

İşte bu. İstanbul'da yaşıyorum ama konu şehir yürüyüşü İstanbul ağırlık yapmasın istedim. Şehirler de doğa gibi insanda çok farklı hisler uyandırır ve bunları Kastamonu için çok iyi yakalmışsınız. Bir de şehir gezilerinde görülecek yerler, tadılacak lezzetler insana çok ilginç şeyler katar.

Benim amatör 5-10 kilometrelik İstanbul içi parkurlarımda da var benzer tecrübeler.

Mesela Eyüpten Unkapanına doğru sahilden yürüyen bir kimse harabeler görür ama zamanında dünyanın merkezidir aslında. Dünya ticaretin buradan yönetilmiştir. Zamanın Manhattan'ı gibi.

İşin uzmanları bu işe el atsa taktik açıdan parkurlar daha iyi tasarlanır. Nasıl ayakkabı giyeceğimiz, çantada olması gerekenler daha iyi belli olur. Biz de faydalanırız.

Benim amatör tecrübelerim:
- GPSler binalar yüzünden çalışmayabiliyor.
- Işık fotoğraf çekenler için önemli olduğu için yerine göre optimum saatler söylenebilir.
- 7 tepe derler ama saya saya bitiremediğim tepeleri var. Tepe sevenlere %20lere varan eğimleri bulmak mümkün.
- Şehir yürüyüşünün en kötü yanı egsoz dumanı. Mutlaka yapılabilecek birşeyler vardır. Ustalar söyleyebilirler? Bir amatör olarak molalarda simit-ayrana vururum fırsat buldukça. :smiley:
- Boğaz kıyısı yürüyüşlerinde yazın boş bank bulmak zor olabiliyor. Betona oturmak yerine oturma çözümlerine de ihtiyaç var.
- Bazı yerlere normalde almaya gitmeyeceğiniz ama oradan geçerken alabileceğiniz ürünler olabiliyor ne bileyim bir sucuk markasının fabrika satış mağazası gibi bir yerin önünden geçmeniz çok olası. Taşınabilecek birşeyse alınabilir. Aksi halde araçla yakınlarından geçilirse uğramak üzere not edilebilir.
- Bir de şehri tanıma araç kullanıyorsanız çok çok faydalı olabiliyor. Ara yolları falan öğreniyorsunuz. Sonra gelmek isterseniz nereye parkedersiniz falan kafanızda oturmuş planlar ortaya çıkıyor.

Bir de şehir içi yürüyüşlerini daha zevkli hale getirebilecek oyunlar da türetilebilir.

tommycan' Alıntı:

Kadir'in Kasatamonu ve Tarihini hatırlatması üzerine,,,Belki şehir içi yürüyüşüne örnek değil ama her yıl 6/9 Haziranları arası valiliğin organizasyonu olan
ATATÜRK VE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ:
6-9 Haziran Kastamonu-İnebolu İstiklal Yolu Yürüyüşü
Milli mücadele yılllarında tüm ülke halkı gibi Kastamonu halkı da büyük kahramanlık ve fedakarlık örneği göstermiş olup halkımızın yapmış olduğu fedakarlıklar sonucunda İnebolu ilçemiz TBMM tarafından 1924 yılında İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Bu kapsamda her yıl 9 Haziran tarihinde İnebolu Şeref ve Kahramanlık günü çeşitli etkinlikler ile kutlanılmakta olup bu etkinliklerin başında Valiliğimiz destek ve himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ülkemizin değişik illerinden gelen çok sayıda yürüyüşçünün katılımı ile 6-9 Haziran tarihleri arasında Kastamonu-İnebolu arası (105) km'lik İstiklal Yolu Yürüyüşü yapılmaktadır.

Günümüzde Cumhuriyetimizin önemli değerleri bir bir silinmek istenirken,,Bu yürüyüşü kaçırmamak,,katılmak önemli hale gelmiştir.

Atatürk ve ?stiklal Yolu Yürüyü?ü.jpg

Ynt: Şehir içi Yürüyüş

Şehir içi yürüyüş spor mu yoksa stress kaynağı mı olur bilemem.

Trafik - kalabalık - bağırış çağırış.

Almayayım ben. Şehir içi yürüyüş yaz mevsiminde gece yarısı yapılsa nasıl olur.

Cumartesi akşam 12'de başlarsınız. Sabaha kadar yürürsünüz.
Sonra da güzel bir kahvaltı ve uyku

Evet, şehirdeki olumsuzlukları gördükçe insanı stres basıyor. Ormanlık alanlara girişte bile çarpık çurpuk yapıları, çevredeki pisliği gördükçe insanın canı sıkılıyor.

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinliğini ilk defa duydum, bu sene fırsat bulursam katılırım mutlaka..

Belki ama bunların ne kadarı sizi ilgilendiriyor. Araçların gürültüsü, egsoz dumanı, insan yoğun yerlerdeki kaos. Onun dışında aslında çok güzel şeyler keşfedebiliyor insan.

istanbul'da en iyi 'urban hiking' yapılabilecek rotalardan biri caddebostan-pendik sahili. sürekli deniz kenarındasınız ve yol ile aranızda her daim geniş bir yeşil alan var. tabi şehirde yürümenin en kötü yönü bana kalırsa toprak yerine betonda vs. yürümek.

ayrıca TezzMertek'in gece yürüyüşü önerisi kulağa hoş geliyor. yalnız bunun için güvenilir kişilerle, gerekirse 'techizatlı' yola çıkmalı. ;D bunun yanında özel araç lazım. veya bazı hatlar 24 saat çalışıyor istanbul'da onların bulunduğu bölgeler tercih edilebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR