SD25 ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nakturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,534

nakturk

Olabidiğince hayallerin peşinde.
Yer
Ankara
SD25 için aranırken Estonya da bir forumda SD25 ve Patrol 160 & 61 için servis kitapçıklarının PDF halini buldum, belki işine yarayan olur diye paylaşıyorum.

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?f=10&t=1125

Etiketler

Ynt: SD25 ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları

Biraz daha fazla kitapçık için

http://bebrs.pie-dabas.net/Webs/Terrano/

Bütün kodlar hangi araçlara denk geliyor bilmiyorum ama bayağı bir kitapçık kopyası var.
R20, R50, WD21, WD22, Y61 ve Z50

Nissan bir takım temel parçaları pekçok modelinde tekrar kullandığı için tam olarak sizin aracınızın kitapçığı olmasada işinize yarayan bilgiler bulabilmek mümkün.

Ynt: SD25 ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları

Kaynakları paylaşmaya devam.

http://old.japancars.ru/cat/nissan/

Bu sitenin (Chrome ile bağlanıp otomatik olarak Rusça'dan çevirimi açarsanız), çok işinize yarayacağını umuyorum. Kendisi birşey satmasa da japon arabaların parça kodlarını bulmak için birebir. Benimki gibi arabalar için Amerika'da çok kaynak olsa da onlardaki modeller ile bizdeki modeller tutmuyor. Oysa yukardaki site bizim bölgemize özel modeller için parça kodları gösterebiliyor.

Görsele bakarak bulanabilecek parça kodlarını Google'da aratarak parçaları bulmak çok daha kolaylaşıyor.

Diğer bir site

http://www.amayama.com

Bu sitede yukarda bulduğunuz parçaları kopyala-yapıştır yaparak alabileceğiniz bir yer (ben kendim hiç alışveriş yapmadım, ancak teklif aldım, gerçekten teklif geliyor, şu paraya şu tarihte yollarız şeklinde, keza PayPAL ile ödeme yapmak mümkün, bir yere kadar garanti yani).

Her iki sitede Nissan'a özel değil, Japon'lara özel siteler. Rusça olanda ilk sayfaya gidip diğer markalarada erişebilirsiniz.

Umarım birilerinin işine yarar.

Ynt: Sd25 Ve Patrol 160 Servis Kitapçıkları

Siz sd25 mi kullanıyorsunuz? Eğer kullanıyorsanız çekişi düşük mü? Benim 1986 d21 aracım var çekiş gerçekden çok düşük çoğu bayırda 2. videsde gidiyorum 2.4 motor için bana biraz düşük gibi geldi de 1.3 multijet albea ile 120 ile çıkılan bayırı boş kasa ile 60da zor çıkıyorum sizin motorunuz da mı aynı yoksa benim motorda mı bi sorun var

Legendary7801' Alıntı:
Siz sd25 mi kullanıyorsunuz? Eğer kullanıyorsanız çekişi düşük mü? Benim 1986 d21 aracım var çekiş gerçekden çok düşük çoğu bayırda 2. videsde gidiyorum 2.4 motor için bana biraz düşük gibi geldi de 1.3 multijet albea ile 120 ile çıkılan bayırı boş kasa ile 60da zor çıkıyorum sizin motorunuz da mı aynı yoksa benim motorda mı bi sorun var
Evet SD25 li bir 720'mim var, sizin D21'in bir öncesi. Çekiş malesef düşük, asla kalmasa da hızlanamıyor eğim olduğunda. Eski düz dizellerin tipik durumu bu okuduklarıma göre, o zamanlar böyleymiş, şimdinin turbo dizelleri ile karşılaştırmamak lazım.

Yanıtın için teşekkür ederim bunu bildiğim iyi oldu motorun biryeri mi arızalı diye düşünüp duruyordum. Turbo takdırmayı düşündünüz mü magurus pompası uyar diyorlar magurus pompası ile turbo takarsak acaba gözle görülür bir değişme olabilir mi hiç araştırdınız mı turboyu

Legendary7801' Alıntı:
Yanıtın için teşekkür ederim bunu bildiğim iyi oldu motorun biryeri mi arızalı diye düşünüp duruyordum. Turbo takdırmayı düşündünüz mü magurus pompası uyar diyorlar magurus pompası ile turbo takarsak acaba gözle görülür bir değişme olabilir mi hiç araştırdınız mı turboyu
Rica ederim. Düşündüm, ama uğraşamadım. Kit olarak satan yerler çıkıyor internette aratınca ama 3590$ gibi bir fiyat koymuşlar, %30 minimum artış oluyormuşmuş güçte ama benim için anlamlı değil bu fiyat. Sanayiye gidip hiç araştırmadım, magurus konusunu hiç bilmiyorum.

nakturk' Alıntı:
Rica ederim. Düşündüm, ama uğraşamadım. Kit olarak satan yerler çıkıyor internette aratınca ama 3590$ gibi bir fiyat koymuşlar, %30 minimum artış oluyormuşmuş güçte ama benim için anlamlı değil bu fiyat. Sanayiye gidip hiç araştırmadım, magurus konusunu hiç bilmiyorum.

Eğer 3590 dolar istiyorlarsa fazla değmez bu motor için onun yerine yine düz dizel 3.000cc daha yeni bir motor takılabilir. Siz arabanın parçalarını nereden buluyorsunuz ben biraz zorlanıyorum da mesela şimdi difransiyel lazım bildiğiniz biryer varmı nissan parçaları satan

Legendary7801' Alıntı:
Merhaba benim aracım Patrol Y60 ama Motoru 2h Toyota Dizel bende aynı dertten yakınıyorum ve araştırıyorum sizin motor tipini bildirirseniz yardımcı olabilirim Pompa olarak turbolu olan ve dönüş yönü ,eleman çapı , ve bağlantı flanşı tutan ve işinin ehli pompacı tarafından ayarı yapılan bir çok pompa olabilir önemli olan gr/dakika cinsinden mazot verim miktarı ( Rolanti devrinde ve tam gazda )sizin orjinal pompa ile takacağınız pompanın yaklaşık olarak denk gelmesi veya ayar esnasında ayarlanabilmesidir ve yağ pompasının normal basıncta olması çok önemli Turbo Takıldığında ek yağ harcaması olacağından yağ devri normalden düşük olan hiç bir motora bence turbo takmadan önce yağ basıncının düşüklüğüne neden olan problemler çözülmeli gerekiyorsa motor revizyon edilmeli ve sonunda Turbo eklenmelidir

DEMİRAL' Alıntı:
Merhaba benim aracım Patrol Y60 ama Motoru 2h Toyota Dizel bende aynı dertten yakınıyorum ve araştırıyorum sizin motor tipini bildirirseniz yardımcı olabilirim Pompa olarak turbolu olan ve dönüş yönü ,eleman çapı , ve bağlantı flanşı tutan ve işinin ehli pompacı tarafından ayarı yapılan bir çok pompa olabilir önemli olan gr/dakika cinsinden mazot verim miktarı ( Rolanti devrinde ve tam gazda )sizin orjinal pompa ile takacağınız pompanın yaklaşık olarak denk gelmesi veya ayar esnasında ayarlanabilmesidir ve yağ pompasının normal basıncta olması çok önemli Turbo Takıldığında ek yağ harcaması olacağından yağ devri normalden düşük olan hiç bir motora bence turbo takmadan önce yağ basıncının düşüklüğüne neden olan problemler çözülmeli gerekiyorsa motor revizyon edilmeli ve sonunda Turbo eklenmelidir

Hocam sd tipi motorlarda gaz teli pompaya değil gaz kelebeğine bağlı gaza basınca daha fazla hava giriyor ve pompa da ona göre daha fazla mazot veriyor. Turbo takarsak sürekli fazla hava verir ve sürekli tam gazda çalışır kontrol edemeyiz zaten pompası pistonu derken 2.000 tlyi buluyor ankarada ivedik sanayisine gittim adam 3.000cc motoru 3.000tlye satıyorlar takmasıyle 3.500tl yeni motor alırım hem daha büyük hemde 1999 model daha yeni parçası da bulunur. Yinede verdiğin yanıt için teşekkür ederim

3000.NISSAN Mukemmel seçim ve bu motorun üstüne motor tanımam TR.de turbo'lu yok ancak turboya çevirmek mümkün ve alt yapısı buna müsait !! bende Patrol için düşündüm ama daha agresiv ve güçlü olsun istiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR