Scotter Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ft-ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,707

ft-ankara

Yeni Üye
Arkadaşlar, hayatımda ilk kez 45'inde motora (Scooter) bindim ve acaip keyif aldım. Şimdi de satın almak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz başlangıç seviyesi için? (pekhızlı olması gerekmez)
Peşinen teşekkürler ilginiz için

Etiketler
Ynt: Scotter Tavsiyesi

Üç yıl Honda Beat kullandım. Hiçbir mekanik sorun çıkartmadı. Sürekli sorunla uğraşmak istemiyorsanız çin üretimli motorsikletlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Eğer uzun soluklu kullanım istiyorsanız, Japon veya Avrupa menşeili motorsiklet markalarını tercih edebilirsiniz. Piaggio, Honda, Suzuki önerebileceğim markalardandır.

Sn. Mobyletteboy
Kullanacağım mesafe 40-50 km civarı olur, şehirlerarası gitmem. Boy:1.82, kilo:81. Bütçe olarak max 4000 TL olabilir.Ortalama bir güce sahip bir motor olabilir.
Tşk.ler

İstanbul20024 nick'li arkadaşımızın tavsiye ettiği Honda Beat gayet güzel bir seçim olabilir.2. elde vespa GTV 250 60. yıl özel üretim hem bütçenize yakın hemde efsane olmuş bir motor.

[attachment=1]

gtv.jpg

Bende 2 yıldır Honda Beat 100 kullandım ve halen de kullanmaktayım. Sadece periyodik bakımlarından başka masraf çıkarmadı. Sorun istemiyorsanız Honda derim. Ayrıca, çin üretimi motorlardan uzak durursanız motorsikletin keyfine kapılıp ileriki yıllarda motoru büyütmek isteyeceğinizden eminim...Honda Beat ten sonra 650 Transalp aldım ve çok memnunum.. İsteğiniz gönlünüze göre olsun. Bu arada motor ehliyeti inşallah vardır :smiley:

Teşekkürler arkadaşlar. Honda bayiine uğrayıp göreceğim, umarım bütçeyi çok zorlamaz.

istanbul gibi hem otobanı hemde yokuşları bol olan bir şehirde kullanacaksanız boyunuz ve kilonuzla orantılı bir scooter almalısınız ki bu da 200-250 cc nin ya da bir başka deyişle 15-25 beygirin altına düşmeyecek bir motor demek.
ben farklı zamanlarda daha küçük iki adet alma hatasına düşüp birkaç hafta içinde satmıştım.sebeplerini şöyle sıralayabilirim,
-motosiklet veya scooterda hız ne kadar tehlikeliyse yavaş olmak ta o kadar tehlikelidir.otoban sürüşlerinde trafiğin hızına ayak uyduramadığınızda sürüş tehlikeli olmaya başlıyor.çünkü ülkemizde tüm şeritlerdeki hız aşağı yukarı aynıdır.yani en sağ şeritte çok hızlı gidilebilir.
-insan ağırlığı 80 kilonun üstüne çıktığında 100-125 cc lik scooter lar hakikaten çok can sıkıcı oluyor.aktarma organlarına kiloyla orantılı şekilde fazla yük binmesinden dolayı normal ağırlıklar taşıyan scooterlardan daha sık arıza yapabiliyor.bu arada hacmine oranla fazla da yakıt tüketiyor.
benim size tavsiyem kymco grand dink 250-sym hd 200-sym joyride 200-gilera ronner vxr 200-piaggio x8 200 gibi modeller arasında değerlendirme yapmanızdır.bu modeller bütçenize de uygun 2.el seçenekler.çok temiz olanları da piyasada mevcut.

:smiley:herkese merhaba,
beyler, honda ,vespa gibi isim yapmış kaliteli marka önerilerinize katılıyorum ama, ( bende çok uzun yıllar bmw kullanıcısı olarak, gençlik yıllarımda japon motorlarına karşı idim, o yıllarda çin motosikleti diye birşey yoktu) ancak zaman içerisinde hayata daha mantıklı bakıyor insan.
evet çin motosikletlerinin kalitesi bir alman yada japonun yerini tutmuyor ama, fiyatları son derece uygun, ayrıca yedek parca sorunu hiç yok,hemde çok ucuz, ayrıca tamir ve bakımını yurdun her köşesinde yaptırabiliyorsunuz.
birde şunu unutmayalım. çin malı motosikletlerin markası ne olursa olsun, büyük bir çoğunluğu , aynı fabrika üretimi şasi ve motor kullanılmakta. yurdumuzda üretilen yerli denilen üç markada da aynı motor, şasi ve yüriyen aksam kullanılıyor.
bu bağlamda yeni başlamak isteyen bir kişi için çin malı motosiklet önerilmelidir, olmasını hiç istemeyiz ama, ufak tefek düşmelerde göz önüne alınmalıdır( parçaların bol ve ucuz olması açısından)
ayrıca bakımını düzenli yaptırdığınız zaman,pek bir sorun çıkmıyor, garantiside var. daha ne olsun. 1,500-2000 tl arası fiyatlarıda sonderece makul.

s a işyerinde ve hafta sonu kısa geziler için scotter motor alacağım allah nasip ederse az yakan ön ayak koydumuz yerin mesafesi en geniş olanı 100cc honda,yamaha ya da sağlam uzak doğu da olur tavsiyeleriniz ve bilgileriniz için t ederim değerli dostlar saygılar.

Hafta içi nerede kullanacaksınız, ne kadar yol yapacaksınız, e5, TEM gibi yollara çıkacakmısınız, gezilerinizde ardçılı kullanacakmısınız ve tabiiki bütçeniz ne kadar? Bu soruların cevabını yazabilirseniz daha iyi tavsiyelerde bulunabiliriz.

iş yerinde su tüp elektrik malzemesi falan taşımak için hafta sonu en fazla 15 20 km yapacak tem e cıkmayacak yani balığa pikneğe gidebilriz.bana yakıtı az olan işlevli bi makina lazım bu küçük tekerli yere alçak olanlardan değilde biraz yüksekleri var onlardan düşünüyorum yamaha bws var 125 lik onun gibi fakat 100 c olsun dioyorum vergi ve maliyet biraz daha düşük.

Büyük tekerli ve altı yüksek motorların motor hacmi 200cc den başlıyor, küçük hacimde pek yok ne yazıkki. Hondanın motorları iyi ve dayanıklıdır tavsiye ederim, ayrıca daha hesaplıdır. 100 cc biraz küçük gelebilir bir süre sonra, bence en azından 150'lik bir motor alırsanız daha rahat edersiniz. Motosiklet forumlarını araştırırsanız istediğiniz bilgilere daha detaylı olarak ulaşabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri