Satılık TD5 Motor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,519

Etiketler

Ynt: Satılık TD5 Motor...

Ewet uygun görünmekle birliikte "beyinler" kelimesi ürkütücü bence ,,,,,Daha önce 2004 de bu motordan ist ve ankarada buldum ama kimse çalışabileceği garantisini veremedi..
selamlar

Motor iyi gibi adamın diyer ilanlarıda canlı ama benim motorda sıkıntı yok.
Bunun yakıt,ı hızı nedir ne deyildir?
Bunlar uygun olursa benim motorla deyişmesi nasıl olur?
Arkadaşların bilgisine Saygılar.

figo' Alıntı:
Motor iyi gibi adamın diyer ilanlarıda canlı ama benim motorda sıkıntı yok.
Bunun yakıt,ı hızı nedir ne deyildir?
Bunlar uygun olursa benim motorla deyişmesi nasıl olur?
Arkadaşların bilgisine Saygılar.

bu motor 135HP, 12lt felan yakıyor disco'da. hızı daha ziyade şanzıman ve son dişli oranlarınızla ilgili...

nordic1903' Alıntı:
Açıkçası gerçek fiyatını saklayıp insanları yanlış yönlendirebileceği aklıma gelmedi..O yüzden aramadım.." Beyinler" kelimesini biraz açabilirmisiniz ?

Teşekkürler

Cenk

Satışı yapan yer oldukça büyük ve eski bir Land Rover çıkma parçacısıdır. Tahmin ediyorum, ilanları sadece bilgilendirme mahiyetinde koymuşlar. Asıl fiyat pazarlığı yüzyüze yapılıyor.

Beyin derken ECU'den bahsediliyor. Ama niye çoğul kullanılmış, o konuda bir bilgim yok. Normal şartlarda sadece Engine ECU'sü yeterli. diğer ECU'ler aracın gövdesini, elektrikli aksamlarını, ABS, SRS gibi aktif ve pasif güvenlik özelliklerini yürütmek için. Defender'a TD5 takmak için gerekmemesi lazım.

Sanırım bu soruya en doğru cevabı Disco TD5 kullanıcıları ve foruma üye ustalar verebilir.

Bu tip bir motorun 90-91 model düz dizel araca takılması halinde ne gibi değişiklik ister araç ? Sanırım siz bir Puma motor kullanıcısısınız..Karşılaştırma yapma şansınız olur mu ?

nordic1903' Alıntı:
Bu tip bir motorun 90-91 model düz dizel araca takılması halinde ne gibi değişiklik ister araç ? Sanırım siz bir Puma motor kullanıcısısınız..Karşılaştırma yapma şansınız olur mu ?

Arazi şanzımanınızdaki HI dişlisini 1.22 yapmanız gerekir. eski motorla ilgili tüm ekipmanlar ve tesisat sökülüp; TD5 motoruna ait radyatör, turbo soğutucu, yağ ve su hazneleri takılmalı. Motorun şase kulakları birebir uyar mı bilmiyorum. gerekirse onların yeri değişecek. Tahmin ederim, LT77'yi kullanmaya devam edebilirsiniz.

TD5 elektronik enjeksiyon kontrollü bir makina. Dolayısı ile Chip tuning'e ve ikinci safha modifiyeye açık. Def'te TD5 kullananlar genelde memnundur. Şikayet edeni duymadım. Motorun alım maliyeti yüksektir. Bakım maliyeti de 300TDI'ye göre yüksektir.

Puma mekanik bir motor. Ama arzu ederseniz, Puma'nın da elektronik olanı var.

Eğer bütçenizde sorun yoksa ve de "elektronik motordan rahatsız olmam" derseniz, Puma yerine TD5 takmanızı önerirdim.

td5 cok masraflı bir motor yanılmıyorsam 1 enjektörü geçen yıl 1500 tl idi puma ise 250 tl bence r380 gearbox takılmalı lt77 135 ps i kaldırmaz 110 azami 120 ps bir aracta lt77 kullanıla bilir diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

Bir de PUMA ilanı var

http://www.sahibinden.com/120_lik_ford_transit_motoru_kaccmazz-15WQQaXQQ12901639WQQpXQQdisplayitem&keyword=transit%20motor

sailor06' Alıntı:
Bir de PUMA ilanı var

http://www.sahibinden.com/120_lik_ford_transit_motoru_kaccmazz-15WQQaXQQ12901639WQQpXQQdisplayitem&keyword=transit%20motor

Aracın hurda belgesi ve motor satışı yapılmadan bu motoru ruhsatınıza işletemezsiniz... Motor alırken dikkat edin.

nordic1903' Alıntı:
Arkadaşlar boşta ( demonte ) bir araç motorunun incelemesi nasıl yapılır ?

Öncelikle gözle kontrol yapılmalı. blokta ve diğer aksamlarda kırık, çatlak, elle müdahale / düzeltme, vuruk, anomali olmamalı. Aracın tüm aksamları (turbo, manifoldlar, kapak, pompa vs) tam olmalı. içinde yağ olduğundan emin olduktan sonra, küçük bir tenekeye mazot koyup hortumla pompayı besleyin. motor uzun süre yattıysa, enjektörler hava yapmış olabilir, kontrol edin. aküyü bağlayıp motoru çalıştırın. Çok fazla zamanınız yok, motor su, yağ ve hava almıyor. iyice dinleyip vuruntusuz çalıştığından emin olduktan sonra aküyü çekip motoru susturun.

eğer elinizde o marka motorun parça kataloğu varsa, turbo, enjektör, pompa gibi pahalı parçaların numaralarına bakarak motordaki ile aynı model olduğundan emin olun. bazı motorlar aynı görünse de parçaları farklı olabilir.

turbo konusunda çok detay bilmiyorum, ama bıçakları düzgün, ve boşluksuz olmalı, derler.

En iyisi, motoru taktırmayı planladığınız usta ile birlikte gidin :smiley: o herşeyi kontrol eder.

Evet Engin Bey ;D ikinci seçenek daha uygun duruyor..Ustayı da Türkiyede karış karış gezdirmek zor olacak..Örneğin bu motor Aydında ..Yarın belki Kırşehirde çıkacak.

Çok çok teşekkürler tavsiyeleriniz için gerçekten çok yararlı oldu..

dron' Alıntı:
r380 gearbox takılmalı lt77 135 ps i kaldırmaz 110 azami 120 ps bir aracta lt77 kullanıla bilir diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin
lt 77 ağır hizmet şanzımanıdır eğer r380 ile karşılastırırsak r380 daha zayıf kalır
dişli oranları olarak 1.2.3.vides araları daha uzundur
lt77 de daha kısadır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR