Satılık Motokaravan Hakkında Düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakanfr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,035

hakanfr

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Kendime fiat ducato bazlı bir motokaravan yapmayı planlıyordum ve sürekli bilgi peşinde geziyorum. Araçı ararken bu ilana denk geldim : KUL OTO'DAN İÇİ SIFIR YAPILI İMALATTAN SATIŞİlan No: 666764116
KUL OTO'DAN İÇİ SIFIR YAPILI İMALATTAN SATIŞ Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 666764116

Acaba bu araçla ilgili düşüncelerinizi paylaşırmısınız. Bana uygun geldi ama yinede sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim.

Selam ve saygılar

Etiketler
Fiyatı uygun, kendiniz yapmaya kalkarsanız daha fazla para harcarsınız. Yalnız bazı eksikler var. Onları da tamamlamanız gerecek. En az 5,000 TL daha gözden çıkarı derim. Alırsanız hayırlı olsun. İyi gezmeler.

Fiyatı uygun, kendiniz yapmaya kalkarsanız daha fazla para harcarsınız. Yalnız bazı eksikler var. Onları da tamamlamanız gerecek. En az 5,000 TL daha gözden çıkarı derim. Alırsanız hayırlı olsun. İyi gezmeler.
Cevap için teşekkür ederim. Evet bende düşünmüştüm ufak tefek eksikleri kendim yaparım olur bence yani bana uygun geldi bencede kendim yapmaya kalksam bu maliyet çıkar açıkçası belki daha fazlası. Size göre eksikler nelerdir acaba? Selam ve saygılar

Aracın toplam agırlığını öğrenin derim.Bu aracın 2.3 hacimli motorla yürümesi bile zor.Yakıt masrafınız çok yüksek olur.
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Anladığım kadarıyla sizce ağırlıkmı var acaba araçta? Ne gibi ağırlık? Selam ve saygılar

Ağırlık konusunda, izninizle ben fikrimi söyleyeyim. Resimdeki aracın istihap haddi, yani tam yüklü ağırlığı, 2 kişi dahil, 3,500 kg. Açıklama kısmında, mobilyalarda mdf kullandığını yazmış. Mdf en ağır malzemelerdendir. Bir ara mobilya işi yaptığım için biliyorum.Karavanlarda genellikle hafif olduğu için su kontrplağı kullanılır.
Eksikler konusunda da, uydu için 3,000 TL+KDV kendisi yazmış. Ama artık çanaklı sistemler tarihe karışıyor. 3G üzerinden çalışan IPTV ler gündemde. Bunun için sadece 100-150 liraya bir IPTV alıcı almanız yeter. Herkesin cebinde internet var. Hem de artık limitsiz.
Bir tane 100 Amp Akü varmış. Bu araca en az 100 Amp lik bir akü daha gerekli. Tabii güneş paneli de 1 tane yetmez. 1,200 watt invertör, aynı anda birden fazla cihazı çalıştırmakta zorlanır.
Kışın da kullanmayı düşünüyorsanız, olmazsa olmazı, Webasto.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu konularda duayen arkadaşlar var. Onlar da yardımcı olacaklardır.

Bu aracin motoru 2300.tork u gayet yeterli.yol performansi acisondan sorun yasamazsiniz.yakit konusundada cimri bir arac.ozel kullanimda sikinti olacagini dusunmuyorum fakat ticari kullanimda motoru biraz masrafli.
Bu soyledikleeimi bizzat ayni aractan serviscilik yapan arkadasimdan duydum.fiyat konusuna gelince su sekilde sisinmek gerekir.bu aracin boş fiyati ne kadar.yapili oldugunda üzerine nakadar fark geliyor .

Aracın İkinci eli temizi 30 bin tl 40 bin tl ıcine istemiş hayat pahalı e karda edecek .
Yakıt çok harcar ağır olmuş katılmıyorum üç tabaka mdf, buzdolabı, birkaç elektronik malzeme çok gelse 750 kg, araç 3.5 tonluk
Elinden iş gelip tadilat yapmaya yeri ve zamanı olan 70 bine çok daha iyisini yapar

Aracın İkinci eli temizi 30 bin tl 40 bin tl ıcine istemiş hayat pahalı e karda edecek .
Yakıt çok harcar ağır olmuş katılmıyorum üç tabaka mdf, buzdolabı, birkaç elektronik malzeme çok gelse 750 kg, araç 3.5 tonluk
Elinden iş gelip tadilat yapmaya yeri ve zamanı olan 70 bine çok daha iyisini yapar
Evet ağırlık konusunda size katiliyorum fakat boyle bir araci kendinizin yapmasi bir hayli zor bence.işin ucunda 40 binlik araci alip masraflar edip zaman ayirip yapamamak ta var.

Evet ağırlık konusunda size katiliyorum fakat boyle bir araci kendinizin yapmasi bir hayli zor bence.işin ucunda 40 binlik araci alip masraflar edip zaman ayirip yapamamak ta var.

Bu işi yapmaya kalkan bir marangoz bilgisine sahip olmalı elektrik montaj ve iç mimar ruhu taşımalı yoksa hiç kalkışmayıp satın almalı size hak veriyorum

Katılımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Mdf nin ağırlığını bende düşünmüştüm doğru. Bence motorun hacmi yeterli ve zaten genelde baktığımda 2.300 lük motorlar kullanılıyor motokaravan projelerinde.
Kürşad-eym beyin dediği gibi aracı alıp zaman ayırıp yapmak var o yüzden biraz hazıra yöneldim açıkçası denk geldim. Ama yinede herhalde kendim yapacağım çünkü bence karavan sevdası olan insanlar hayatlarında hiç deyilse bir motokaravan kendi elleriyle yapmaları zevkli olur

Katılımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Mdf nin ağırlığını bende düşünmüştüm doğru. Bence motorun hacmi yeterli ve zaten genelde baktığımda 2.300 lük motorlar kullanılıyor motokaravan projelerinde.
Kürşad-eym beyin dediği gibi aracı alıp zaman ayırıp yapmak var o yüzden biraz hazıra yöneldim açıkçası denk geldim. Ama yinede herhalde kendim yapacağım çünkü bence karavan sevdası olan insanlar hayatlarında hiç deyilse bir motokaravan kendi elleriyle yapmaları zevkli olur
Burdan bir arkadaş eşiyle beraber evin salonunda mobilya yapıp ultra muhteşem motokaravan toplamıştı ben evimdeki portmanto ve gardolbı kendim tasarlayıp CNC kestirip yaptım şimdi 2005-2008 ducato yada peugeot alıp 20-30 bin gibi sök tak mobilya ile panelvan olarak ruhsat değiştirmeden kullanmak istiyorum ama benim avantajım var fiberglas üzerine çalışıyorum içi hafif ve pratik olucak

Burdan bir arkadaş eşiyle beraber evin salonunda mobilya yapıp ultra muhteşem motokaravan toplamıştı ben evimdeki portmanto ve gardolbı kendim tasarlayıp CNC kestirip yaptım şimdi 2005-2008 ducato yada peugeot alıp 20-30 bin gibi sök tak mobilya ile panelvan olarak ruhsat değiştirmeden kullanmak istiyorum ama benim avantajım var fiberglas üzerine çalışıyorum içi hafif ve pratik olucak
Yapilir ama genede zor.alet edavat muhakkak sart.mesela bu ise baslandiginda elinizde hazir kaynak makinasi, jet tasi ve aparatlari, matkap, panc lar ve delici uclar, elektrikli testese, yapistiricilar, dolp malzemeleri icin menteseler mentese acma aparati vs muhakkak olmali.ve en onemlisi elinizin bu islere yatkin ve daha onceden kucuk dahi olsa bir esyayi planlayip a dan z ye yapmaniz lazim.yoksa en ufak puruzde takilirsiniz. Derme catma olur.planlama cok iyi olamli mobilyalardan once araci plana gore refuze etmelisiniz.mobilyalarin baglanacagi yerleri belirleyip islem yapmaniz gerek.ben hic karavan yapmadim.ama mobilya ev dekarasyon isiyle ugrasiyorum.bir aydirda plan yapiyorum.

T
TÜm zorluklara ragmen cesaret edip uretime gecmek lazim.

Ben sok tak yerine katlanir mekanizma tercih edecegim.yurt disinda ornekleri var. Hatta gezenbilir dede paylasilmis ornegi var di.katlanan dolaplar mitfak masa yatak.

Neden illa profesyonel üreticilerin yaptığı gibi yapacaz diye kendimizi zorluyoruz ki?Ben karavanımı kendim yaptım,yapmadan önce ömrü hayatımda elime ne bir dekupaj ne de zımpara makinesi almıştım.incelerseniz bir çok estetik hata çok rahat bulabilirsiniz.Ama benim için önemli olan kendi emeğim olması, sağlam ve güvenli olması(kaza anında),kullanışlı olması.
IMG_20190125_164250.jpg
IMG_20190125_164308.jpg
IMG_20190125_164456.jpg
IMG_20190125_164547 (1).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR