Satılık Canon EF 90-300 4.5-5.6

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayael1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,645

kayael1

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Ekipman değişikliği nedeniyle Canon EF 90-300 4.5-5.6 lensimi, Cookin UV ve polarize filtresiyle birlikte satıyorum. 150 YTL pazarlıksız. Ürün çok temiz ve sorunsuzdur. İstanbul içi arkadaşlar tercihimdir. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Satılık Canon EF 90-300 4.5-5.6

merhaba,

ben canon 40d kullanıyorum. objektifim EFS 17-85 ama yetmiyor. 70-300 veya 90-300 alamyı düşünüyordum. fotoğraf çekmeye yeni başladım yaklaşık 1 sene oldu. kimseye güvenip kendi başıma objektif veya herhangi bir parça alamıyorum. çok fazla şey bilmediğim için kandırılırım diye düşünüyorum. objektifiniz söylediğiniz gibi gerçekten temizse ve size güvenebilirsem (en önemlisi de hala satmadıysanız) satın almayı çok istiyorum. ağustosta tatile çıkacağım. çıkmadan önce objektifimi almak istiyorum. cevap yazarsanız memnun olurum. teşekkürler.

Merhaba. İlanda da bahsettiğim gibi objektif temizdir. Ayrıca düşme, çarpma vs. gibi bir vukuatı da yok. 1,5 yıl gibi, az sayılabilecek bir süre kullandım.

Mesajınızda, "Çok fazla şey bilmediğim için kandırılırım diye düşünüyorum." demişsiniz.Size gerekli bilgileri vereyim. Canon EF 90-300 4.5-5.6 adı, zaten lensin özelliklerini tanımlıyor. EF, bu lensi hem 40D'de hem de ilerde full frame'de kullanabilirsiniz anlamında. (Fakat o zaman crop faktörünün ortadan kalkması nedeniyle biraz yetersiz olur.) 90-300 ise odak uzaklığı. 40D'nin üzerine takınca 144-480 oluyor. 4.5-5.6 ise diyafram değerleri. 90mm (144mm) değerindeyken, en açık 4.5 diyaframını kullanabiliyorsunuz. 300mm (480mm)'de ise 5.6 en açık değer. En açıktan kastım, objektifin çok ışık alabilmesidir. Bu tarz, zoom tele lenslerde en makbul değer 2.8'dir. Tabi bu tarz bir ürünü, yeni olarak almak isterseniz,

http://www.metrofotograf.com/index.php?do=catalog/product&pid=724
ve
http://www.metrofotograf.com/index.php?do=catalog/product&pid=720

linklerinde karşılaştırmalı olarak görebileceğiniz gibi, fiyat 428(KDV dahil)'den 5,476 (KDV dahil)'e çıkıyor. Benimkisi biraz daha yeni başlayanlara göre. Bir iki yıl, iyice öğrenene kadar kullanırım diyorsanız alın. Bir kere alayım diyorsanız, size Canon EF 70-200 f.4 USM ürününü öneririm. Fiyat kalite bağlamında bundan daha iyi bir ürün yok:

http://www.metrofotograf.com/index.php?do=catalog/product&pid=813

Tabi bu bir kere alayım düşüncesi cazip geldiğinde, teknolojinin ilerlediğini, yeni modellerin çıkacağını ve işi öğrendikten sonra daha iyi karar vereceğinizi düşünmek lazım. Neticede 150 lira kurtarayım derken yanlış seçim yapmak da var.
Güvenden dem vurmanıza dönmek istiyorum. Lensimi satmak istediğim için, benim yazdıklarıma da güvenemezsiniz doğal olarak.Belki şu düşüncelerim sizi ikna edebilir: Ben de tatile gitmek istiyorum. Fethiye'ye ve fotoğraf amaçlı. Burada yamaç paraşütü yapılıyor biliyorsunuz. Fotoğraf da çekilebiliyor uçarken.

http://www.metrofotograf.com/index.php?do=catalog/product&pid=720

linkindeki objektife sahibim. (İlanımda ekipman değişikliğinden bahsetmiştim hatırlarsanız.) Yeni lensim biraz ağır ve büyük. Havada değiştirmek zor olur. Bir de değerli olduğu için, inişte oluşabilecek durumlardan endişeliyim. Sizin mesajınızı alınca biraz tereddütte kaldım açıkçası. Gene de diyorum ki havada eski 400D'mi ve 17-55 2.8'imi de kullanabilirim. Belki kısmetim telede değil de 17-55'tedir. O nedenle, eğer kabul ederseniz satmaya karar verdim.
Cevabınızı bekliyorum. Hoşçakalın.

ilginiz ve detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. 70-200 tabi ki benim de çok istediğim bir objektif ama hep fiyatı sebebiyle almak istemiyorum hem de yeni olduğum için objektifi harcamak istemiyorum. tatil için de benim de gitmeyi düşündüğüm yer fethiye ve en çok istediğim şey paraşütle atlayıp fotoğraf çekmek. havadayken 90-300 ün işime yarayacağını düşündüğüm için istiyorum bu ojektifi. havada olmasa da genel olarak bir iki yıl kendimi geliştirene kadar kullanmak istiyorum. yazdıklarınızdan bana yardımcı olmak istediğiniz çok açık. size güveniyorum ve bu objektifi almak istiyorum. bu arada paraşütle atlarken 17-85'i mi yoksa 90-300'ü mü tavsiye edersiniz?

satış işlemleri için de nasıl bir yol izlememiz gerektiğini paylaşırsanız memnun olurum.

Teşekkürler. Objektif satışı için, 0538 639 37 20'dan bana ulaşabilirsiniz. İstanbul içindesiniz sanırım.

Paraşüt konusuna gelince, bu konuda şunu tercih edin demek zor. Her iki objektif de işinize yarayabilir. Tele'yi uçuşun ilk anlarında, 17-85'i ise sonuna doğru kullanırsanız verim alırsınız. Uçuş başlangıcında çok yüksekte olacaksınız. 90-300 işinize yarar. Alçaldığınızda ise 17-85'i kullanıp, geniş açı manzaralar çekersiniz. Aslında photoline dergisinin Temmuz 2007 sayısında bu konuda bir yazı var. Onu okursanız iyi olur. Buluşursak, fotokopisini çekmeniz için getirebilirim. Tabi unutmamam için bana hatırlatmanız gerekebilir. Polarize filtre için de hatırlatma yaparsanız iyi olur. Zaten bu filtre, photoline'daki yazıda belirtildiği gibi, uçuş esnasında işinize yarayabilir.

arkadaşlar doğru yerdemiyim bilmiyorum ama bana suya dayanıklı ( yaklaşık 30 m derinliğe -daha fazlada olabilir ) fotograf makinesi lazım ne önerirsiniz ? profosyonel bir fotografcı değilim ama su altı ve açık hava koşullarında yapılan doğa sporları ile yakından ilgilineyorum dolayısı ile bu koşullara uygun bir makineye ihtiyacım var. lütfen cam fanuslardan veya naylon torbalardan bahsetmeyin. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba. Doğru yerde değilsiniz. Bu mesajı, sorunuzla alakalı olabilecek bir başlık altında göndermeniz uygun olurdu. Gene de bildiğim kadarıyla size yardım etmeye çalışayım. Su altı için üretilmiş fotoğraf makinesi yoktur. Üst düzey makineleri su altında muhafaza etmeye ve kullanmaya yarayan kasalar vardır. Makinenizi bunların içine koyarsınız. Yanlız her model için bunlar bulunmuyor. Su altı fotoğrafçılığı zaten pahalı bir uğraş olduğu için, bu işe uygun makineler ve kılıflar da maliyetlidir. Mesela Nikon için, iki üç yıl önce, sadece D2X modeline uygun kılıf olduğunu hatırlıyorum yanılmıyorsam. Önce bir makine seçip, bu makineye göre bir su altı kasası ararsanız daha kolay olur. Bu tavsiyelerimin yanında size, alakasız konuların altında alakasız mesajlar göndermemenizi tavsiye edeceğim. Daha önce yazılmış mesajları okursanız, ikinci el objektif satışı ile alakalı bir yerde su altı kasası ile ilgili malumat aradığınızı görürsünüz. Gerçi satış işi tamamlandı. Yani bir soruna yolaçmadınız. Ama başka konulardaki mesajlaşmaları bölüp, araya böyle dalışlar yapmamak lazım diye düşünüyorum. Tepki alabilirsiniz. Hoşçakalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri