Satılık 2001 Td5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp72 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,846

alp72

Ana Kamp
Yer
İstanbul - Yeşilköy
Herkese selamlar.2. sahibi olduğum 2001 model 230.000 km'de ki HSE donanımlı Discovery 2'mi satıyorum.Donanımına ek olarak Borusan çıkışlı yaklaşık 5.000 Euro tutan aksesuarları mevcuttur.Uzun zamandır zevkle kullanıyorum ve işyerine araç almak için satıyordum ki denk geldiğim çok temiz Discovery 3 kanıma girdi.İlgilenenler mesaj atarsa veya telefonunu bırakırsa en kısa sürede kendisine dönerim.Umarım ne aldığını bilen birine gider (sitede Santa Fe'ler ile,Sorento'larla,Captiva'larla kıyaslandığını gördüğüm için böyle diyorum).Fiyatı 43.500 tl. olarak servise danışarak ve 2 adet emsal araca alıcı gibi talip olup öyle belirledik.Saygılarımla.

IMG_20140805_171738.jpg

IMG_20140805_171749.jpg

IMG_20140805_171803.jpg

IMG_20140805_171812.jpg

IMG_20140805_172318.jpg

Etiketler

Ynt: Satılık 2001 Td5

Öncelikle iyi günler ve ilginize teşekkürler.Biz aracın 2. sahibiyiz.Bu aracı öncelikle alma nedenimiz inşaat işiyle uğraştığımızdan Bursa'daki şantiyemize gidip gelmek için tercih ettik.İlk araziye bakmaya gittiğimizde İstanbul'dan bir arkadaşımla X5 3.0d aracıyla gittik.Ancak araçla orda mahsur kalıp kendimizi traktörle çektirdikten sonra (adam 15 dk. bizle dalga geçti bu arada) iyice araştırıp Land Rover Discovery 2 veya Toyota Land Cruiser VX 100 almaya karar verdik.Başlarda iş amaçlı olsa da kullandıkça insanların neden araçlarına hayran olduklarını anladım.Bu arada kendim İstanbul'da ayrıca Wolkswagen Passat CC kullanıyorum.Araç bizde olduğu süre boyunca özellikle Bursa ve Bodrum'a iş amaçlı çok fazla gitmiştir.Gelelim araca;Araç fazlaca şehir dışına çıktığından ve de malum yaşından dolayı bakım günü gelmese de her İstanbul'dan çıkıştan önce servise sokulmuştur çünkü aracın özellikle her Bodrum'a gidiş dönüşü 2.000 kilometrenin altına düşmemektedir.İstanbul,İzmir vb. şehirler dışında bu araçlardan gerçekten anlayan gerçek ustalar pek bulunmadığından yolda bir sıkıntı yaşamamak için bu konuda hep hassas davrandık.Gelelim kusuruna;Birkaç ay önce araç kaldırımda park halindeyken bir su minibüsünün dönerken çarpması sonucu 2.900 liraydı sanırım (tramerden girerseniz plakayı görebilirsiniz) hasar oluştu.Bu hasara mukabil sol stop,sol stop koruyucu değişmiş stopun altı işlem görmüştür.Bunun dışında herhangi bir kazası,kusuru yok çok şükür.Bu arada kaza sonrası öğrendik ki üzerindeki extra aksesuarlar 0'dan fabrikadan o şekilde alınmış.Bunun da önemi şu;Eğer 0'dan bu şekilde almazsanız kasko karşılamıyormuş.Gelelim fiyatına;Biz fiyatı servise danışıp ayrıca da İstanbul'dan iki adet 2001 model aynı araca geçenlerde de Bursa'da bir araca talip olarak belirledik.Özellikle iki tanesi donanımıyla da durumuyla da felaketti diyebilirim.Bir de anlayamadığım hangi araca baksak hepsi full!.Ya ben bu yaşa kadar full kelimesinin anlamını bilmiyormuşum ki bu benim bu yaşa kadar otladığım anlamına geliyor ya da insanlar dilin kemiği yok misali araç ne donanımda olursa olsun hep ve illa ki full.Hele bir tanesi fullün fullüydü bu tam olarak ne demekse bilemiyorum.Özetle araç YAŞINA GÖRE! çok iyi durumdadır ve çalışmayan hiçbir aksamı,düğmesi,elektroniği yoktur.Radyo,kasetçalar ve cd değiştirici dahi orijinal olarak Land Rover kendi aksesuarıdır.Birkaç resim daha ekliyorum bu arada.Dilim döndüğünce aracı anlatmaya çalıştım bunun dışında benim aklıma şu an gelmeyen sizin merak ettiğiniz başka birşey olursa lütfen sorun yanıtlayayım.Ahmet bey ilginize tekrar teşekkür ederim,Saygılar.

IMG_20140805_172238.jpg

IMG_20140805_172306.jpg

IMG_20140805_172355.jpg

IMG_20140805_172407.jpg

sizde olduğu süreçte hangi arızaları verdi nerelerini yaptırdınız?

Alp bey ben de çabuk geri dönüşünüze teşekkür ederim. İlgilenen bir arkadaşım için sordum, bilgileri kendisine ileteceğim...

Öncelikle iyi akşamlar ve ilginize teşekkürler.Satın aldığımızdan beri yaşadığımız en büyük sıkıntı 2 yıl önce denge sensörüyle ilgili bir sıkıntı yaşadık birdenbire çalıştırdığımızda araç kendi kendine yükselip alçalmaya ve giderken tabiri caizse zıplamaya başladı.Burda sitedede de paylaşmış İzmir'den konuya vakıf bir arkadaşın ve de buradaki servisin uğraşımları sonucu denge sensöründen kaynaklandığı tesbit edilip sensör değişmiştir.Bunun dışında malum kaza hariç bir sorun yaşamadık.Ha bir de 2 ay kadar önce tüm günü gelen parçalar serviste değişmiştir.Bunun dışında sormak istediğiniz birşey olursa memnuniyetle yanıtlarım,Saygılar.

alp72' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar,iyi forumlar.İlanımı ilgi gösterip okuyan 6.000 küsur kişiye teşekkür ederim.Araç satılmıştır,saygılar.
O zaman şimdiden almaya niyetlendiğiniz Discovery 3'ünüz hayırlı olsun Alp bey...

Ben de dileklerinize teşekkür ederim ama ben benim Jimny'mi sadece offroad amaçlı kullandığımdan ve de kıvraklığı sebebiyle çoook memnun olduğumdan, hele de bu yaştan sonra benim için "daha iyisi" bir başka Jimny ama kullandığım daha çok seneler beni memnun edecek gibi.
Aks aralığının kısalığı, yaklaşma/uzaklaşma açılarının 45/51 derece olmaları sebebiyle arazide inanılmaz kıvrak ve becerikli. :smiley:
Ekteki karede benim offroad için kullandığım Boncuk.

021.JPG

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-temiz-discovery-2-td5-hse-215464854/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-discovery-2.td5-motor-7.di-sira-koltuk-214298439/detay
Arkadaşlar bu 2 araç hakkında bilgilerinize başvurmak isterim düşünceleriniz nedir ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.