Satılık - 1998 LR Discovery MPI Komple Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edaghan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,248
Uzun süre Seri 3 sahibi olduğum, 15-20 km'de Defender 110 kullandığım için bilirim bu araçların ağır hareketini.
Keşke ben de benim 1.6 Vitara'ya denenmiş motor değişimi veya motor modifikasyonu bulabilsem.

Bu arada Ford'un daha güçlü dizel motor örnekleri var piyasada. Hatta 200 beygirlik modeli bile var. Düşünsenize V8 bir Disco'dan daha atak bir Disco TDI.

Etiketler
slm motor v8 benzinli mi acaba bide motorun resmini koyarsanız seviniriz selam teşekkürler

JEEP OTO BAKIM VE YEDEK PARÇA

Merhaba Jeepoto;

Motor ve aksamları, motor değişimini yaptığım servisin deposunda duruyor. Elimde hali hazırda bir fotoğrafı yok. Bilgi olması amacıyla size internetten bulduğum bir kaç fotoyu ve açıklamanın yer aldığı bir sayfayı gönderiyorum:

İlk fotoğraf bir Discovery'nin içinde bu motorun nasıl durduğunu gösteriyor.

[attachment=1]

İkinci ve üçüncü fotoğraflar motorun sıfırının çıplak halini gösteriyor. (Turuncu turbosuz, yeşil turbolu)

[attachment=2]
[attachment=3]

Son olarak da şu sayfadan detay bilgi alabilirsiniz --> http://www.grumpy-monkeh.co.uk/about.php?selection=engine

Bendeki motor turbosuz versiyonudur. 136HP güç verir. Garrett T25 turbo takarak 177HP, silindir kapağının tepesindeki cam'lerin değiştirilmesi, krank'ın değişik açılı seçilmesi ve beyin'de yapılacak ufak bi programlama ile 197HP güç verir.

Motor 10 yaşında olduğu için hali ile bir miktar kirli. Daha önce rektifiye görmemiş ve hiç açılmamış. Dolayısı ile, uzun ömürlü kullanım için takılmadan önce bakımının yapılması ve pistonlar ile sibopların değiştirilmesinde, yeni conta takılmasında fayda var. Almaya karar verirseniz, size göndertmeden önce ilaçla genel temizliğini yaptırırım. Motoru görmek isterseniz, Ümraniye - İstanbul'dadır.

İlginize teşekkür ederim, iyi günler. Bana 542 531 5726 veya iş: 212 319 7687'den erişebilirsiniz.

MPI_turbo.jpg

ugur61' Alıntı:
merhabalar rn380 şanzumanın durumu nedir?fiyat olarak ne düşünüyorsunuz.

Merhaba,

Bendeki R380. Bu şanzımanla RN380 arasında ufak dişli farkları var. R380 için 2500 YTL istiyorum. Normal şartlarda bu şanzıman yaklaşık 3500-3750 civarı eder, lakin paraya ihtiyacım var. 2500'e bırakacağım. Görmek isterseniz, şanzıman da Ümraniye'de.

İyi günler.

Ynt: Satılık - 1998 LR Discovery MPI Komple Motor

teşekkür ederim.eğer ümraniye tarafına geçebilirsem mutlaka rahatsız ederim sizi.

merhaba ben size bir fikir vereyim motoru ne kullanacaksınız bkaç para harcıyacaksınız,resmi işlemler kısmında neler yapacaksınız bilmiyorum ama sahibindende disco1 300 tdi bir araç var 15000 tl istiyor,fakat bu araç iki kapılı gümrükten alınma sanırım. buaracı alıp sizin kupayı ona koyup iki kapılı kupayıda szin aracınıza koyarak makul bi rakama satıp daha ekonomik ve zahmetsiz olabilir diye düşünüyorum. ukalalık yapmıyorum elimde benzinli bi disco m olsa aynen uygulardım

Barbaros Bey,

Bahsettiğiniz araç 200TDI. 300TDI motorla arasında farklar var. ikisi de 111HP ama 200TDI'nin torku düşük.

Şuan kendi aracımda 130PS Puma motor kullanıyorum. İlginize ve önerinize teşekkür ederim.

Motor ve şanzıman hala satılıktır.

ben aracı 300 tdi sanıyordum bilgilendirdiğiniz için ben teşşkür ederim kolay gelsin

Selamlar,

Motor halen satılıktır. Orjinal LR klima kompresörünü de vereceğim.

iyi günler.

Arkadaş selam. Sizin motorla ilgileniyorum. Telefondan ulaşamadım. Beni arayabilirseniz konuşalım. Bende ümraniyede oturuyorum.
İsmim Nurullah Ateş 0532 522 76 96

Nurullah bey,
İlginize teşekkür ederim. Konuştuğumuz gibi, motoru görmek istediğinizde beni aramanız yeterli.
İyi günler.

Arkadaşlar;

Motoru parçalamaya karar verdim. Herhangi bir parçasını isteyen olursa, beni arayabilir.

Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR